Hyppää sisältöön

POP Lisätakaus

Unelmoitko omasta kodista, mutta säästösi ja vakuutesi eivät aivan riitä? POP Lisätakaus on lisävakuustuote, jonka hankkimalla voit saada asuntolainan, kun lainatarpeesi ylittää rahoitettavan kohteen vakuusarvon, omarahoitusosuuden ja mahdollisten muiden vakuuksien vakuusarvon yhteenlasketun summan. POP Lisätakauksella voit myös korvata aiemmin myönnetylle lainalle annetun lisävakuuden.

POP Lisätakausta voi hyödyntää asumis- tai sijoituskäyttöön tulevien kohteiden rahoituksen vakuutena. Myönnettävälle takaukselle on määritelty aluekohtaiset maksimirajat. Maksimirajoista saat tietoa omasta POP Pankistasi.

Mihin POP Lisätakaus soveltuu?

  • POP Lisätakauksen tarkoituksena on tarjota asunnon ostajalle mahdollisuus asuntolainaan silloin, kun rahoitus edellyttää lisärahoitusta. 
  • POP Lisätakaus sopii sekä ensiasunnon ostajalle että kokeneemmalle asunnonostajalle. 

  • POP Lisätakausta voi hyödyntää asumis- tai sijoituskäyttöön tulevien kohteiden rahoituksen vakuutena.

  • Kun hankit POP Lisätakauksen, sinun ei tarvitse käyttää kaikkia säästöjäsi asuntolainaasi.

Miten haen POP Lisätakausta

Ota yhteyttä POP Pankkiin vaikkapa varaamalla POP Verkkohetki -etätapaaminen tai laittamalla viestiä lähimpään konttoriisi.

POP Lisätakauksen hinnan määrittää tarvitsemasi takauksen määrä suhteessa ostettavan kohteen hintaan. Saat tarkemmat hintatiedot ja lainatarjouksen POP Pankista.

POP Lisätakauksen myöntää Suomen Vahinkovakuutus Oy.

Esimerkkilaskelma

Voit hyödyntää POP Lisätakausta esimerkiksi tilanteessa, jossa asumiskäyttöön ostettavan kohteen hinta on 200 000 euroa ja sinulla on omia säästöjä 20 000 euroa. Tässä tapauksessa tarvitset lisävakuutta, jotta pankki voi myöntää sinulle asuntolainan. Pankki antaa kohteelle tyypillisesti vakuusarvoksi 70% kohteen kauppahinnasta, joten 200 000 euron asunto saa vakuusarvoksi 140 000 euroa.

Tällöin vakuusvajetta jää vielä 40 000 euroa. POP Lisätakaus on vaihtoehto tämän vakuusvajeen kattamiseksi.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä