Hyppää sisältöön
POP Avainten aktivointi väliaikaisesti poissa käytöstä

Rahasto­säästäminen

Rahastosäästäminen on helppo tapa aloittaa sijoittaminen

Rahastosäästäminen kotikoneelta on helppoa ja vaivatonta. Saat pienelläkin rahastosijoituksella alan ammattilaisten osaamisen käyttöösi. Rahastosäästäjäksi pääset jo 50 euron kertamerkinnällä tai jatkuvalla kuukausisäästöllä. Pienikin summa kuukausittain voi tuottaa mukavan säästön pitkällä aikavälillä. Mitä unelmia sinä haluaisit toteuttaa vaikkapa viiden vuoden päästä? Pitkäaikainen säästäminen myös tasoittaa riskiä. Rahastosäästösi voit muuttaa helposti rahaksi, vaikka verkkopankissa.

POP Rahastoista löydät selkeitä ratkaisuja tavoitteittesi saavuttamiseksi. Hajauta kansainvälisesti osake-, korkorahastoilla tai säästä kuukausittain selkeisiin säästäjän yhdistelmärahastoihimme POP Vakaaseen tai POP Optimiin.

Jos haluat keskustella lisää rahastosäästämisestä, ota yhteys omaan konttoriisi, autamme mielellämme. Rahastolaskurillamme voit etsiä sinulle sopivia rahastoja.

Mitä hyötyä rahastosäästämisestä on?

Rahastoihin säästäminen tuo monenlaisia etuja:

1. Rahat nopeasti käytössä

Rahastot joustavat elämäntilanteesi mukaan. Säästöt kannattaa jättää tuottamaan pidemmäksi aikaa, mutta tarvittaessa saat rahat nopeasti käyttöösi.

2. Säästä helposti, ammattilaiset apunasi

Rahastot saavat monenlaisia suursijoittajan etuja, jotka usein ovat piensijoittajan ulottumattomissa. Päätät itse millaisiin rahastoihin sijoitat. Tarjolla on eri toimialojen yrityksiin tai maihin sijoittavia rahastoja, ja erilaiseen reaaliomaisuuteen sijoittavia rahastoja. Valitset itse haluamasi rahastot, me autamme tarvittaessa.

3. Parempaa tuotto-odotus kuin tilillä

Sukanvarsi on laiskan rahan kaveri, ja matalien korkojen aikana säästöjen arvo voi jopa laskea. Jospa säästäisit osan ylimääräisestä tilivarallisuudesta tuottoa tavoitellen? Pienikin summa on hyvä alku, sillä säännöllisesti säästämällä summa voi kasvaa tuntuvaksi. Verotuksellisestikin säästäminen on edullista, sillä maksat veroa vasta kun nostat sijoituksesi.

Maltti on valttia

Rahastoja on monenlaisia ja kaikissa on omat riskinsä ja tuotto-odotuksensa. Rahastot jaotellaan yleensä osake-, korko- ja yhdistelmärahastoihin. Rahasto-osuuden arvo lasketaan päivittäin ja verkkopankista voit seurata rahastojen kehitystä ja säästöjesi arvoa. Siellä voit myös merkitä uusia rahasto-osuuksia.

Rahastosäästämisessä, kuten kaikessa sijoittamisessa, tärkeää on pitkäjänteinen suunnitelmallisuus. Vaikka sijoittaisit kuukaudessa vain pienen summan, voi siitä kertyä vuosien saatossa varteenotettava pesämuna. Rahastojen arvot voivat vuosien varrella vaihdella paljonkin, mutta tyypillisesti aika tasaa arvonvaihteluita. Säästämisessä ei kannata hätäillä, muistat vain pitää pitkän tähtäimen tavoitteen kirkkaana mielessä.

Katso yllä olevasta videosta, mitä rahastoasiantuntijamme Nuutti kertoo rahastosäästämisestä. Katso myös koko rahastosäästämistä koskeva videosarja.

Vinkit ja ohjeet

Sukanvarren sijaan osa säästöistä kannattaa sijoittaa tavoittelemaan korkeampaa tuottoa, kuin mitä tilitalletukset tarjoavat. Säästämällä säännöllisesti rahastoihin voit huomaamattomasti vuosien saatossa säästää mojovan potin, jolla voit toteuttaa unelmasi. Katso yläpuolelta rahastosäästämistä koskevat opasvideomme. Alapuolelta taas löydät lisätietoa ja ohjeita rahastosäästämisen aloittamiseksi.

 

Sijoitusrahaston varat on sijoitettu useisiin erilaisiin rahoitusvälineisiin, kuten osakkeisiin ja joukkovelkakirjoihin. Rahastoyhtiö kerää sijoittajilta varoja, jotka se sijoittaa useisiin eri sijoituskohteisiin. Yhdessä nämä sijoitetut varat muodostavat sijoitusrahaston ja kyseessä on rahastosijoittaminen.

Lue lisää

Sukanvarren sijaan osa säästöistä kannattaa sijoittaa tavoittelemaan korkeampaa tuottoa, kuin mitä tilitalletukset tarjoavat. Säästämällä säännöllisesti rahastoihin voit huomaamattomasti vuosien saatossa säästää mojovan potin, jolla voit toteuttaa unelmasi.

Lue lisää

 

Sijoittamisen ja säästämisen ei tarvitse olla vaikeaa. Voit aloittaa pienellä kuukausisummalla tai sijoittaa kerralla isomman potin - päätät itse tavan ja summan. Jos olet jo POP Pankin asiakas, voit aloittaa säästämisen verkkopankissa.

Lue lisää

 

Rahastosijoittaminen on oivallinen tapa laittaa rahansa tekemään töitä. Sen sijaan, että säästösi lepäisivät tililläsi, rahastoissa niillä on mahdollisuus kasvaa ja kerryttää sinulle mukavasti tuottoja.

Lue lisää avaamalla tiedosto

 

Sijoituspalvelun tarjoamisessa noudatettavat asiakasluokitteluun, tiedonantovelvollisuu­teen ja selonottovelvollisuu­teen liittyvät menettelytavat.

Lue lisää

POP Rahastoja hallinnoi Sp-Rahastoyhtiö Oy. Rahastojen historiallinen kurssikehitys ei ole tae tulevasta kehityksestä. Rahaston arvo voi nousta tai laskea. Rahastot eivät ole Sijoittajien korvausrahastosuojan eikä talletussuojan piirissä.

Reaaliomaisuusrahastoja hallinnoi UB Rahastoyhtiö Oy. Rahastosijoittamiseen liittyy aina taloudellinen riski. Aiempi tuottokehitys ei ole tae tulevasta ja sijoitetun pääoman voi menettää osittain tai kokonaan. Rahastot eivät ole Sijoittajien korvausrahastosuojan eikä talletussuojan piirissä.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä