POP Mobiili ja POP Avain - Usein kysyttyä

POP Mobiili

Kyllä voi. Paina ”Kirjaudu sisään” -sivulla ikonia, jossa on +merkki ja kaksi hahmoa. Pääset nyt luomaan uuden profiilin.

Jatkossa voit valita, mihin profiiliin olet kirjautumassa pyyhkäisemällä ruutua oikealta vasemmalle.
Kyllä voi. Yritysasiakas voi varsin näppärästi mm. katsoa tilitiedot ja maksaa laskuja. Yritysasiakas voi myös vahvistaa maksut POP Avain -tunnuslukusovelluksella. 
Versiotieto näkyy POP Mobiilissa, kun valitset alavalikosta kohdan ”Lisää”. Tieto näkyy sivulla nimesi alla.
POP Mobiili toimii automaattisesti ruotsiksi, jos mobiililaitteen kieleksi on valittu ruotsi. Jos kieli on jokin muu, POP Mobiilin oletuskieli on suomi. Jos mobiililaitteen pääkieli on esimerkiksi englanti ja 2. kieleksi valitaan ruotsi, muuttuu POP Mobiilin kieli ruotsiksi.
POP Mobiilin Android-versio toimii käyttöjärjestelmäversiolla 6.0 ja sitä uudemmilla käyttöjärjestelmillä. iPhone-versio toimii versiolla 11.0 ja sitä uudemmilla käyttöjärjestelmillä. Puhelimen käyttöjärjestelmän näkee useimmissa malleissa puhelimen asetuksista. Tarkista myös pystytkö päivittämään käyttöjärjestelmän uudempaan. 

Vanhemmat käyttöjärjestelmät on jätetty pois vähenevän käyttäjämäärän ja päivittämiseen liittyvien tietoturvariskien vuoksi. Myöskään Windows-puhelimia ei tueta, sillä Microsoft on lopettanut niiden kehittämisen. Verkkopankin selainversiota on mahdollista käyttää mobiililaitteilla jatkossakin.
Nykyisin monet laskuttajat lähettävät laskun asiakkailleen sähköpostitse. Sähköisissä laskuissa on monesti mukana virtuaaliviivakoodi, eli numerosarja, joka sisältää maksun tiedot. Voit näppärästi kopioida numerosarjan laskulta ja painamalla Liitä viivakoodi -painiketta sovellus lukee maksun tiedot ja vie sinut suoraan tekemään maksua. Vähän samalla tavalla kuin tutussa Skannaa viivakoodi -toiminnossa.

Sovellus toimii tablet–laitteilla. Näkymissä voi olla hieman eroavaisuuksia eri laitteiden välillä, mutta kaikki toiminnallisuudet ovat käytettävissä.

Kyllä. Alennus koskee ensimmäisen vuoden vakuutusmaksua. Huomaathan, että voit ostaa POP Mobiilin kautta myös esimerkiksi moottoripyörävakuutuksen.

Rahastojen osalta kehitystyö on aloitettu. Tarkkaa päivämäärää ei vielä ole, mutta viestimme asiasta lähempänä toiminnon lanseerausta.
POP Pankki ei tällä hetkellä tarjoa omaa mobiilimaksamisen ratkaisua mutta seuraamme tarkasti markkinakehitystä ja asiakaskäyttäytymistä. POP Pankin kortti on kuitenkin jo nyt mahdollista liittää esimerkiksi MobilePay-palveluun, jonka kautta mobiilimaksaminen onnistuu.
Tavalliseen verkkopankkiin verrattuna mobiilipankki on monin tavoin turvallisempi vaihtoehto. Verkkopankkiin esimerkiksi kirjaudutaan tavallisella Internet-selaimella, kun taas mobiilipankkiin kirjaudutaan erillisen sovelluksen kautta. Sovelluksen kautta kirjautumisesta on tietoturvan kannalta useita hyötyjä.
 
Selaimella kirjautuessa henkilö saattaa olla tietojenkalastelun kohteena. Hän saattaa käyttää kirjautumiseen vaikkapa omaan sähköpostiin tullutta linkkiä, jossa kehotetaan kirjautumaan omaan verkkopankkiin. Ongelma on tällöin siinä, että kyseinen linkki ei ohjaakaan käyttäjää ”oikean” pankin sivustolle, vaan tätä tarkoitusta varten luodulle huijaussivulle, jonka tarkoituksena on urkkia käyttäjältä kirjautumiseen tarvittavia tietoja (lue lisää huijausyrityksistä). 
 
Mobiilipankissa käyttäjä kirjautuu mobiilipankkiin itse lataamansa erillissovelluksen kautta. Tämä sovellus pysyy aina samana. Mobiilimaailmassa mahdollisen väärän applikaation havaitseminen ja poistaminen järjestelmän ylläpitäjän toimesta on verrattain helppoa. Myös erilaiset käyttöjärjestelmien päivityksiin liittyvät asiat ovat helpommin hallittavissa juuri mobiililaitteissa.
(Lähde: F-Securen tietoturvakonsultti Ville Niilekselä)
Älylaitteilla on oma käyttöjärjestelmänsä ja tietoturvaltaan ne ovat monesta eri syystä hieman tavallista tietokonetta turvallisempia. Fakta kuitenkin on, että erilaisia haittaohjelmia esiintyy myös mobiililaitteissa. 

Voisi sanoa, että haittaohjelmien torjunta mobiililaitteissa on kuin turvalukko oman asunnon ovessa: se tarjoaa selkeästi lisäturvaa ja on vaikea nähdä, että tietoturvaohjelmista olisi jotain haittaa. On siis suositeltavaa, että mobiililaitteissa on haittaohjelmien torjuntaohjelma.

(Lähde: F-Securen tietoturvakonsultti Ville Niilekselä)
Mobiilipankin käyttäjällä itsellään on tärkeä rooli siinä, kuinka turvallista asiointi loppujen lopuksi on. Ensinnäkin on hyvin tärkeä muistaa, että oma mobiililaite ja pankkiasioihin tarvittavat pankkitunnisteet ovat aina henkilökohtaisia. Niitä ei saa koskaan antaa kenenkään muun käyttöön.
 
Verkkopankin turvallisuuteen liittyvät asiat ovat tärkeitä myös mobiilipankin (ja monen muun asian) kohdalla. Erittäin tärkeää on, että pankkitunnisteen osia, kuten käyttäjätunnusta, salasanaa tai esimerkiksi paperista tunnuslukutaulukkoa, ei säilytä yhdessä ja samassa paikassa.
 
Mobiililaitteen osalta on tärkeää, että näytön lukitus on aina kytketty päälle laitteen asetuksista. Näin estetään tehokkaasti laitteen väärinkäyttöä, mikäli laite esimerkiksi varastetaan. Tärkeää on myös pitää mobiililaite kaikilta osin päivitettynä. Uusimpien päivitysten ylläpito koskee niin käyttöjärjestelmää, selainohjelmaa kuin laitteeseen asennettuja sovelluksiakin. Mobiilimaailmassa on myös tärkeää, että mobiilipankin sovellus ladataan luotettavasta lähteestä, käytännössä App Storesta (iPhone) tai Google Playsta (Android-puhelimet). Muistathan vielä kirjautua ulos pankkisovelluksesta, kun olet päättänyt asioinnin.
 
(Lähde: F-Securen tietoturvakonsultti Ville Niilekselä)

POP Avain

POP Avain on POP Pankin arkea helpottava tunnistautumissovellus. Se mahdollistaa tunnistautumisen ja maksujen vahvistamisen kätevästi ilman, että sinun tarvitsee kaivaa esiin paperisia tunnuslukuja. POP Avaimella voit tunnistautua POP Mobiiliin ja verkkopankkiin, sekä kolmansien osapuolien palveluihin. Ota POP Avain käyttöön lataamalla se sovelluskaupasta: Androidille  ja iPhonelle
 
Voit lukea POP Avaimesta lisää täältä.
 
POP Avain -tunnuslukusovellusta voi käyttää esimerkiksi verkko- ja mobiilipankkiin sisäänkirjautumiseen, maksujen ja ostojen vahvistamiseen ja tunnistautumiseen kolmannen osapuolen palveluihin, kuten verottajan tai Kelan verkkosivuille. 
POP Avaimen lataaminen on maksutonta. Voit rekisteröidä POP Avaimen, kun olet POP Pankin asiakas ja sinulla on verkkopankkitunnukset. POP Avain -tunnuslukusovelluksen käyttö sisältyy verkkopankkitunnusten hintaan. 

POP Avain käyttää tietoliikenneyhteyttä puhelimesi asetuksissa määrittämälläsi tavalla. Mahdollisista tietoliikennemaksuista saat tietoa operaattoriltasi.

Lisätietoja

Lue lisää vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin suoraan POP Mobiilista, kohdasta:
Asiakastuki / Usein kysytyt kysymykset