Hyppää sisältöön

Opiskelijalle

Kun opiskelukaverinasi on POP Pankki, raha-asioista ei tarvitse stressata ja voit keskittyä täysillä elämään! Meiltä saat kaiken mitä raha-asioidesi hoitamiseen tarvitset - rennosti ja helposti.

Opiskelija

Opiskelijan tietopaketti auttaa!

Mitä valtiontakaus tarkoittaa? Miten takaisinmaksu hoituu? On luonnollista, että opiskeluaikana kysymyksiä on monia. Siksi olemmekin koonneet tietopaketin opiskelijoille. 

Lue lisää

Opiskelijoita

Kotivakuutus opiskelijalle

Kotivakuutus on tärkeä vakuutus jokaiselle, myös opiskelijalle. Turvaamalla omaisuutesi nautit elämästä levollisemmin mielin. POP Vakuutuksen kotivakuutuksesta saat jopa  20 %:n alennuksen!

Lue lisää

POP Mobiili

Verkkopalvelut vain klikkauksen päässä

Opiskeluaika on vauhtia täynnä. Tapahtumia, reissaamista, pitkiä iltoja palautusten parissa... Aika voi usein olla kortilla. Verkkopalveluiden avulla säästät aikaa ja asioit näppärästi missä ikinä liikutkin.

Lue lisää

Opiskelijan tietopaketti

Tietopaketista löydät vastauksia opiskelijoiden usein kysymiin kysymyksiin sekä vinkkejä opiskeluajan taloudenhoitoon. Jos paketista ei löydy vastausta kysymykseesi, laita meille viestiä tai kysy chatissa.

Opintolainaa voit saada näissä tapauksissa:

  • Saat Kelasta opintorahaa tai Työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. Voit myös saada opintolainaa
  • Olet 18-19 vuotta, asut vanhempiesi luona, etkä voi saada opintorahaa.
  • Olet alle 17-vuotias, et asu vanhempasi luona etkä voi saada muuta opintorahaa, koska sinusta maksetaan lapsilisää. Voit saada lainatakauksen, jos vanhempiesi tulot ovat yhteensä alle 64 400 euroa vuodessa.
  • Suoritat Maanpuolustuskorkeakoulussa sotatieteiden kandidaatin tutkintoa tai kun suoritat Raja- ja merivartiokoulussa rajavartijan yksiosaista peruskurssia tai kaksiosaisen peruskurssin 1. osaa

Kelan sivuilta voit lukea tarkemmin mahdollisista rajoituksista opintolainan saamiselle. Rajoituksena voi olla esimerkiksi se, että Kela perii sinulta paraikaa aiempaa opintolainaa.

Ennen opintolainan hakemista sinun pitää vastaanottaa opiskelupaikka ja hakea opintotukea Kelalta. Tukeen kuuluvat opintoraha, opintolaina ja asumislisä. Voit hakea tukia suoraan verkossa. Toisen asteen opiskelijana voit hakea lainatakausta samalla kun haet opintorahaa ja asumislisää.Jos opiskelet korkeakoulussa, hae ensin opintorahaa. Hyväksytyllä opintorahapäätöksellä saat automaattisesti valtiontakauksen opintolainallesi.

Valtiontakaus on Kelan lupaus maksaa opintolaina takaisin pankille, jos et itse siihen pysty. Tämän jälkeen Kela perii sinulta summan takaisin. Riski pankille on valtiontakauksen ansiosta pieni. Tämän takia opintolainakin on todella halpaa!

Voit hakea POP Opintolainaa, kun olet saanut myönteisen opintoraha- ja takauspäätöksen Kelalta.

Oletko jo asiakas? Hae POP Opintolainaa näppärästi verkkopankistasi. Opintolainahakemus löytyy verkkopankkisi Lainat-välilehdeltä.

Hae opintolainaa verkkopankissa

Etkö ole vielä asiakas? Laita viestiä chatissä niin autamme sinut alkuun! Palvelemme chatissä toistaiseksi arkisin klo 9:00-16:00. Chat-ikkuna on aktiivinen silloin kun asiakaspalvelija on vapaana. 

Voit myös varata itsellesi rennon POP Verkkohetken tai konttoriajan!

Korkeakouluopiskelijat ja 18 vuotta täyttäneet muut opiskelijat voivat saada opintolainaa 650 euroa kuussa. Alle 18-vuotiaat muut kuin korkeakouluopiskelijat voivat saada opintolainaa 300 euroa kuussa. Ulkomailla opiskeleville myönnetään valtiontakaus 800 euroon kuussa. Opintolainaa voi nostaa enintään 48 kuukauden ajalta, kuten opintotukeakin.

Tavallisesti opintolainan takaisinmaksu aloitetaan aikaisintaan puolentoista vuoden kuluttua valmistumisesta. Teet yhdessä pankin kanssa takaisinmaksusuunnitelman, jossa otetaan huomioon elämäntilanteesi.

Opintolainan valtiontakaus on voimassa 30 vuotta ensimmäisestä opintolainan nostopäivästä lähtien, joten sinulla on varmasti reilusti aikaa takaisinmaksuun.

Voit lyhentää lainaa halutessasi nopeamminkin. Tässä tapauksessa kannattaa olla yhteydessä omaan pankkiisi esimerkiksi laittamalla viestiä verkkopankin kautta ja kertoa, kuinka suurella summalla haluat lainaasi lyhentää.

Kelan sivuilta löydät kattavat kuvaukset eri etuuksien vaatimuksista, suuruudesta ja hakemisesta. Tässä vielä suorat linkit!

Opintotuki

Opintolaina

Yleinen asumistuki

Kyllä, myös opiskelijan kannattaa ehdottomasti laittaa rahaa säästöön. Suosituimpia tapoja ovat ASP-tilille säästäminen ja rahastosijoittaminen. Säästäminen kannattaa aloittaa mahdollisimman nuorena, sillä tällöin rahalle jää enemmän aikaa kasvaa. Muista, että summien ei tarvitse olla suuria. Pienistäkin säästösummista kasvaa vuosien varrella iso potti!

Suomessa opiskelijalla on asiat kansainvälisesti verrattuna hyvin. Täällä useimmat opiskelijat saavat opintotukea sekä asumistukia ja voivat lisäksi ottaa opintolainaa. Moni kartuttaa rahavarojaan myös opintojen ohessa töitä tekemällä. Valtion takaamaa opintolainaaopiskelija voi hakea suoraan pankista. 

Opiskelija voi opiskelujen ohessa tehdä töitä niin paljon kuin oma aika ja jaksaminen antavat periksi. Muistathan kuitenkin, että töistä saadut tulot vaikuttavat siihen, kuinka monelta kuukaudelta voit nostaa opintotukea. Tuloiksi lasketaan myös niin sanottu omaisuuden tuotto, kuten erilaiset osingot, vuokratulo sekä luovutusvoitto. 

Nykyään on tavallista, että monet opiskelijat ryhtyvät yrittäjiksi ja perustavat yrityksen jo opintojen aikana. POP Pankki tukee yrittäjää kaikissa yrityksen perustamisen sekä yritystoiminnan vaiheissa tarjoamalla useita uusille yrittäjille soveltuvia palveluita.

Laskuja joutuu valitettavasti jokainen maksamaan. Helpotusta tuo kuitenkin se, että laskut voi tilata e-laskuna verkkopankkiin, jolloin ne eivät hautaudu luentomuistiinpanojen tai kebab-kääreiden sekaan. Samalla vältät turhan papereiden pyörittelyn ja voit maksaa laskut suoraan verkkopankissa tai POP Mobiilissa ilman säheltämistä viitenumeroiden kanssa. Mobiilissa voit myös tilata veloituksetta ilmoituksen saapuneesta laskusta. 

Kyllä voi! Harva opiskelija ajattelee asunnon ostamista tai asuntosäästämistä, vaikka se todella kannattaisi. ASP-säästäminen on tarkoitettu 15–39-vuotiaille ensiasunnon ostajille. ASP-säästäjänä saat säästöillesi korkeinta mahdollista verotonta korkoa ja lainalle valtiontuen. Pienikin säästösumma poikii hyvin – tärkeintä on aloittaminen.

Opintojen alkaessa muutetaan usein ensimmäistä kertaa omilleen. Vuokralla asuminen on tavanomainen asumistapa, mutta toisaalta vuokraan kuukausittain kuluvalla summalla lyhentää jo mukavasti hieman suurempaakin asuntolainaa. Me POP Pankissa autamme sinua mielellämme paitsi vuokra-asunnon hankkimiseen myös oman asunnon ostamiseen liittyvissä asioissa. 

Vuokra-asuntoa varten vaaditaan miltei aina vuokravakuus, joka useimmiten tarkoittaa 1–2 kuukauden, enintään kolmen kuukauden vuokraa vastaavaa summaa. Vuokravakuustili on turvallinen ja toimiva ratkaisu vuokravakuuden tallentamiselle. Vuokralaisen käyttötilille tallentama vuokravakuus pantataan panttaussitoumuksella, jolloin tiliä ei voi vuokrasuhteen jatkuessa käyttää. Rahat saa nostettua, kun vuokrasuhde päättyy ja vuokranantaja vapauttaa panttauksen allekirjoituksellaan. 

Muistathan vuokra-asuntoa hankkiessasi, että useimmat vuokrayhtiöt sekä yksityiset vuokranantajat vaativat vuokralaista hankkimaan kotivakuutuksen. Se on yhtä lailla tarpeellinen myös omistusasunnossa. POP Vakuutukselta löytyy myös opiskelijalle oma kotivakuutus.

Ensimmäisestä omistusasunnosta haaveilevan kannattaa puolestaan tutustua ASP-säästämiseen.

Kyllä löytyy! Paikallisten POP Pankkien lisäksi työmahdollisuuksia löytyy Bonum Pankilta ja POP Pankkikeskukselta. Kannattaa myös seurata rekrysivujamme, sosiaalista mediaa ja paikallisen POP Pankkisi ilmoituksia. Voit myös aina ottaa suoraan yhteyttä!

Kyllä tekee, onhan opiskelijoissa tulevaisuus! Me POP Pankissa pyrimme tukemaan opiskelijoita kaikin mahdollisin tavoin. Järjestämme talouskoulutuksia ympäri Suomen ja meihin voi aina olla yhteydessä myös sponsorointien osalta.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä