Hyppää sisältöön

Opiskelijalle

Opiskelu on elämän parasta aikaa! Mutta onhan se myös täynnä monenlaista uutta ja jännittävää. Olipa kyse opintolainasta, opiskelijan POP Visa -kortista tai vaikkapa opiskelijakämpän kotivakuutuksesta, meiltä saat opiskelijaystävällistä palvelua ja tukea talousasioidesi hoitamiseen, jolloin voit keskittyä opiskelijaelämään täysin rinnoin.

POP Pankin opintolainalla pääset kiinni opiskelijaelämään!

Opiskelijaelämän ei tarvitse olla yhtäsamaa pänttäystä ja purkkipastaa. POP Opintolaina auttaa hälventämään rahahuolet ja mahdollistaa opintoihin keskittymisen. Lisätietoa löydät opintolainan sivulta. 

Lähimaksaminen_2000x800

Opiskelijan POP Visa -kortilla joustoa opiskeluajan talouteen

POP Visa -yhdistelmäkortilla saat tuplasti mahdollisuuksia! Yhdistelmäkortissa on sekä luotollinen credit-ominaisuus että tililtä veloittava debit-ominaisuus. Credit-ominaisuus tuo joustoa opiskelijan talouteen ja sillä maksat verkko-ostokset tavallista pankkikorttia turvallisemmin. Opiskelijana saat myös kortin helpommin kuin muut asiakkaamme.

Tutustu Opiskelijan POP Visaan

POPcast kertoo taloudesta hauskasti ja ymmärrettävästi!

Kaipaatko uutta kuunneltavaa työ- ja koulumatkoille? Ota haltuun POP Pankin POPcast, jossa käsitellään talousaiheita verkkohuijauksista asunnonostoon. Tule mukaan oppimismatkalle Jenna Yli-Ketolan ja Anssi Salmisen ja vaihtuvien vieraiden kanssa.
Läppäri_rikki_POPiskelija2000x800

Kotivakuutus opiskelijakämppään

Kotivakuutus on tärkeä vakuutus jokaiselle, myös opiskelijalle. Turvaamalla omaisuutesi nautit elämästä levollisemmin mielin. POP Pankin asiakkaana saat POP Vakuutuksen kotivakuutuksesta jopa 20 %:n alennuksen! Alennus koskee ensimmäisen vuoden vakuutusmaksua ja kaikkia vapaaehtoisia vakuutuksia. Alennuksen saat koodilla NET1.

Hanki kotivakuutus

Pankkipalvelut näppärästi netissä

Opiskeluaika on vauhtia täynnä. Opintopisteitä olisi kerättävä ja raskaat opinnot kaipaavat rinnalleen myös huvituksia. Aika on usein kortilla ja kotikonttori voi muutenkin sijaita kaukana opiskelupaikkakunnalta. Verkkopalveluidemme avulla asioit näppärästi missä ikinä liikutkin.

Lue lisää

Opiskelijan tietopaketti

Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin sekä vinkkejä opiskeluajan taloudenhoitoon. Jos paketista ei löydy vastausta kysymykseesi, laita meille viestiä tai kysy chatissa.

Kelan sivuilta löydät kattavat kuvaukset eri etuuksien vaatimuksista, suuruudesta ja hakemisesta. Tässä vielä suorat linkit!

Opintotuki

Opintolaina

Yleinen asumistuki

Kyllä, myös opiskelijan kannattaa ehdottomasti laittaa rahaa säästöön. Suosituimpia tapoja ovat ASP-tilille säästäminen ja rahastosijoittaminen. Säästäminen kannattaa aloittaa mahdollisimman nuorena, sillä tällöin rahalle jää enemmän aikaa kasvaa. Muista, että summien ei tarvitse olla suuria. Pienistäkin säästösummista kasvaa vuosien varrella iso potti!

Suomessa opiskelijalla on asiat kansainvälisesti verrattuna hyvin. Täällä useimmat opiskelijat saavat opintotukea sekä asumistukia ja voivat lisäksi ottaa opintolainaa. Moni kartuttaa rahavarojaan myös opintojen ohessa töitä tekemällä. Valtion takaamaa opintolainaa opiskelija voi hakea suoraan pankista. 

Opiskelija voi opiskelujen ohessa tehdä töitä niin paljon kuin oma aika ja jaksaminen antavat periksi. Muistathan kuitenkin, että töistä saadut tulot vaikuttavat siihen, kuinka monelta kuukaudelta voit nostaa opintotukea. Tuloiksi lasketaan myös niin sanottu omaisuuden tuotto, kuten erilaiset osingot, vuokratulo sekä luovutusvoitto. 

Nykyään on tavallista, että monet opiskelijat ryhtyvät yrittäjiksi ja perustavat yrityksen jo opintojen aikana. POP Pankki tukee yrittäjää kaikissa yrityksen perustamisen sekä yritystoiminnan vaiheissa tarjoamalla useita uusille yrittäjille soveltuvia palveluita.

Laskuja joutuu valitettavasti jokainen maksamaan. Helpotusta tuo kuitenkin se, että laskut voi tilata e-laskuna verkkopankkiin, jolloin ne eivät hautaudu luentomuistiinpanojen tai kebab-kääreiden sekaan. Samalla vältät turhan papereiden pyörittelyn ja voit maksaa laskut suoraan verkkopankissa tai POP Mobiilissa ilman säheltämistä viitenumeroiden kanssa. Mobiilissa voit myös tilata veloituksetta ilmoituksen saapuneesta laskusta. 

Kyllä voi! Harva opiskelija ajattelee asunnon ostamista tai asuntosäästämistä, vaikka se todella kannattaisi. ASP-säästäminen on tarkoitettu 15–39-vuotiaille ensiasunnon ostajille. ASP-säästäjänä saat säästöillesi korkeinta mahdollista verotonta korkoa ja lainalle valtiontuen. Pienikin säästösumma poikii hyvin – tärkeintä on aloittaminen.

Opintojen alkaessa muutetaan usein ensimmäistä kertaa omilleen. Vuokralla asuminen on tavanomainen asumistapa, mutta toisaalta vuokraan kuukausittain kuluvalla summalla lyhentää jo mukavasti hieman suurempaakin asuntolainaa. Me POP Pankissa autamme sinua mielellämme paitsi vuokra-asunnon hankkimiseen myös oman asunnon ostamiseen liittyvissä asioissa. 

Vuokra-asuntoa varten vaaditaan miltei aina vuokravakuus, joka useimmiten tarkoittaa 1–2 kuukauden, enintään kolmen kuukauden vuokraa vastaavaa summaa. Vuokravakuustili on turvallinen ja toimiva ratkaisu vuokravakuuden tallentamiselle. Vuokralaisen käyttötilille tallentama vuokravakuus pantataan panttaussitoumuksella, jolloin tiliä ei voi vuokrasuhteen jatkuessa käyttää. Rahat saa nostettua, kun vuokrasuhde päättyy ja vuokranantaja vapauttaa panttauksen allekirjoituksellaan. 

Muistathan vuokra-asuntoa hankkiessasi, että useimmat vuokrayhtiöt sekä yksityiset vuokranantajat vaativat vuokralaista hankkimaan kotivakuutuksen. Se on yhtä lailla tarpeellinen myös omistusasunnossa. POP Vakuutukselta löytyy myös opiskelijalle oma kotivakuutus.

Ensimmäisestä omistusasunnosta haaveilevan kannattaa puolestaan tutustua ASP-säästämiseen.

Kyllä löytyy! Paikallisten POP Pankkien lisäksi työmahdollisuuksia löytyy Bonum Pankilta ja POP Pankkikeskukselta. Kannattaa myös seurata rekrysivujamme, sosiaalista mediaa ja paikallisen POP Pankkisi ilmoituksia. Voit myös aina ottaa suoraan yhteyttä!

Kyllä tekee, onhan opiskelijoissa tulevaisuus! Me POP Pankissa pyrimme tukemaan opiskelijoita kaikin mahdollisin tavoin. Järjestämme talouskoulutuksia ympäri Suomen ja meihin voi aina olla yhteydessä myös sponsorointien osalta.

Mitä täytyy tehdä ennen opintolainan hakemista? Vastaukset tähän ja moneen muuhun kysymykseen löydät vastauspankista.

Siirry sivulle Usein kysytyt kysymykset opintolainasta ›

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä