Paikallisuutiset

Lähellä ihmistä -blogi

Full story

Suomalaiset suhtautuvat vastuullisesti laina-asioihinsa

Mitä tulee ensimmäiseksi mieleen, kun pohditaan miten hyvin suomalaiset hoitavat nykyisin raha-asiansa? Tiedotusvälineissä on uutisoitu kotitalouksien ennätyksellisestä velkaantumisesta, kulutusluottojen käytön lisääntymisestä ja maksuhäiriöiden kasvutrendistä. Unohtamatta keskustelua asuntoyhtiölainoista ja ylipitkistä asuntolainoista. Pelko Ruotsin asuntokuplan puhkeamisen siirtymisestä myös meille on huolestuttanut. Toisaalta on peloteltu asuntojen hintojen muuttumisesta täysin arvottomiksi kasvukeskusten ulkopuolella.
Full story

Rakastan metsän tuoksua

Yrittäjä Satu Aarnio takoo, kun rauta on kuumaa. Juontokeikat, tv-ohjelmat ja yritystilaisuudet seuraavat toistaan. Rauhoittumisen ja rentoutumisen paikka on hänelle suomalainen metsä. Kunpa vain pian sataisi lunta! Silloin talvinen metsä on kauneimmillaan.
Full story

Ylipitkät laina-ajat – riski vai mahdollisuus

Viime aikoina poikkeuksellisen pitkistä asuntolainoista on käyty vilkasta keskusteltua tiedotusvälineissä. Käytän näistä tavanomaista (20-25 vuotta) selvästi pidemmistä 35-40 vuoden lainoista nimitystä ”ylipitkät” laina-ajat. Finanssialalta on esitetty pitkän laina-ajan käyttämistä puoltavia näkökulmia, mutta pankkeja valvova Finanssivalvonta ehti nopeasti heristämään varoittavaa sormeaan. Tiedotusvälineet ovat puolestaan pohdiskelleet asiaa luovien eri tavoin ääripäiden välillä. Onko ylipitkille asuntolainoille aidosti perusteltua, laajempaa tarvetta?
Full story

Intohimo vie maailmalle

Kun Emma Iivanainen sai käsiinsä palan sokerimassaa, hänen koko elämänsä muuttui. Diplomi-insinööristä tulikin kakkutaiteilija, joka valloittaa nyt maailmaa.
Full story

Opintolaina antaa turvaa

Tradenomiopiskelija Teemu Vanhala, 21, päätti ottaa opintolainan muun opintotuen oheen. Kun laina antaa taloudellista turvaa, sujuvat opinnotkin stressaamatta.

Uusimmat videot

Uutta some-kanavissa