Hyppää sisältöön
Huijaussoittoja liikkeellä POP Pankin nimissä

POP Pankki -ryhmä

Olemme vahva ja rohkea pankkiyhteisö. Yli 100-vuotiaat juuremme kertovat tarinaa suomalaisesta osuustoiminnallisesta pankkihistoriasta. Meitä ei olisi olemassa ilman asiakkaitamme ja haluammekin olla luottamuksesi arvoinen pankki.

Meidän tehtävänämme on edesauttaa asiakkaiden taloudellista hyvinvointia, vaurastumista ja paikallista menestystä ja visionamme on olla henkilökohtaisen ja digitaalisen palvelun yhdistävä, parhaan asiakastyytyväisyyden sekä nopean päätöksenteon pankki, joka on vakavarainen ja kasvaa kannattavasti markkinoita nopeammin. Toteutamme visiotamme arvojemme mukaisesti, joita ovat asiakasläheisyys, tuloksellisuus, vastuullisuus sekä rohkea uudistuminen.

Uskomme koko Suomen kattavaan paikallisuuteen. Vaalimme arjen asioinnissa luotettavuutta, selkeyttä ja turvallisuutta. Pankkiasioinnin tulee olla kiinni elämässä. Olemme asiantuntija ja neuvonantaja arjen isojen ja pienten kysymysten edessä - joskus jopa useammassa sukupolvessa.

Mistä POP Pankki -ryhmä muodostuu?

POP Pankki -ryhmä on suomalainen finanssiryhmä,
joka tarjoaa vähittäispankkipalveluja henkilöasiakkaille sekä pienille ja keskisuurille yrityksille.  POP Pankkikeskus osk toimii yhteenliittymän keskusyhteisönä ja vastaa POP Pankki -ryhmän ryhmäohjauksesta ja valvonnasta. POP Pankki -ryhmään kuuluvia organisaatioita ovat: 

Suomen paras pankki-ruusuke 2023

POP Pankki on Suomen paras pankki - tutkitusti!

Erinomainen asiakaspalvelu on intohimomme. Pohjoismaisia pankkeja yli 10 vuotta tutkineen EPSI Ratingin mukaan meillä on pankkialan tyytyväisimmät henkilöasiakkaat.

POP Pankki on valittu yksityisasiakaskategorian parhaaksi pankiksi jo kaksitoista kertaa. Vastaavaan ei ole yltänyt mikään muu pankki- tai rahoitusalan yritys.

POP Pankki -ryhmän taustaa

POP Pankilla on nuori tai vanha syntyhistoria riippuen siitä, miten asiaa tarkastelee. Monet POP Pankki -ryhmän pankeista on perustettu jo 1900-luvun alussa. Nämä perustivat Paikallisosuuspankkiyhdistys ry:n vuonna 1997. Paikallisosuuspankkiliitto muutettiin osuuskunnaksi vuonna 2009 ja POP Pankki -nimi lanseerattiin vuotta myöhemmin.

POP Pankkikeskus osk (POP Pankkiliitto osk 4/2020 asti) sai 14.12.2015 Finanssivalvonnalta luvan toimia talletuspankkien yhteenliittymälain mukaisena keskusyhteisönä. POP Pankkien yhteenliittymä aloitti toimintansa 31.12.2015.

POP Pankki -ryhmään kuuluva Suomen Vahinkovakuutus eli POP Vakuutus perustettiin vuonna 2012. Bonum Pankki aloitti pankkitoimintansa vuonna 2014 ja POP Pankkien keskusluottolaitostoiminnot siirtyivät Bonum Pankin hoidettaviksi alkuvuodesta 2015. 

POP Pankki -ryhmän valmistelema kiinnitysluottopankkitoiminta sai toukokuussa 2022 Euroopan keskuspankilta toimiluvan. POP Asuntoluottopankki Oyj vastaa tästä toiminnasta. 

POP Pankki -ryhmä myi toukokuussa 70 prosentin enemmistöosuuden Suomen Vahinkovakuutuksesta LähiTapiolalle. POP Pankki -ryhmä jatkaa yhtiössä omistajana 30 prosentin osuudella. 

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä