Hyppää sisältöön

ASP-laina

Opiskelujen, pätkätöiden ja itsenäisen elämän ensiaskeleita ottaessa asunnon ostaminen voi vaikuttaa kaukaiselta ja asuntolaina mahdottomalta. Oma koti ei kuitenkaan ole saavuttamaton unelma, vaan pienellä säästämisellä aivan hyppysissäsi!
 
Valtion tukeman ASP-järjestelmän avulla voit aloittaa asuntosäästämisen vaikka 15-vuotiaana. Kun säästät säännöllisesti erityiselle ASP-tilille, saat säästöillesi lisäkorkoa, ja kun olet säästänyt 10 % unelmakotisi hankintahinnasta, voit hakea loppuhinnalle valtiontakaamaa ASP-lainaa. Aloita nyt, niin pääset sisustamaan ennen kuin huomaatkaan.

Oletko jo POP Pankin asiakas? Hae ASP-lainaa suoraan verkkopankistasiMikäli sinulla ei ole minkään pankin verkkopankkitunnuksia, täytä ASP-lainahakemus.

Kuuntele POPcastin jakso ASP-säästämisestä

Oletko jo tutustunut POP Pankin omaan POPcastiin? Kuuntele alta POPcastin jakso 3, jossa Jenna ja Anssi kertovat (lähes) kaiken ASP-lainasta.

 

ASP-lainan monet edut

  • ASP-lainan saaminen edellyttää ensin ASP-tilille säästämistä.

  • ASP-sopimuksen tekeminen ja ASP-tilin avaaminen onnistuu helposti lähimmässä POP Pankissasi.

  • ASP-lainaa voit hakea ensiasunnon hankintaan, kun olet säästänyt asunnon hankintahinnasta vähintään 10 prosenttia.

  • ASP-säästöille maksettavat talletus- ja lisäkorko ovat poikkeuksellisesti verovapaita.

  • ASP-korkotukilainan korko on alhaisempi kuin muiden vastaavien ensiasuntolainojen korko.

  • ASP-korkotukilainaan voit saada 90 % asti maksuttoman valtiontakauksen.

Turvallinen kokonaisuus ja joustoa tarpeen mukaan

  • Elämässä sattuu kaikenlaista, joten meiltä voit tarvittaessa hakea esimerkiksi lyhennysvapaita kuukausia. Asuntolainaan voidaan liittää myös POP Lainaturva, joka antaa turvaa yllättävien ja odottamattomien tilanteiden varalle.

  • Asuntolaina kulkee mukana usein monia vuosia. Sen vuoksi on tärkeää, että laina sopii sinun suunnitelmiisi ja on tarpeen mukaan muutettavissa. Voit myös turvata lainasi mahdollisilta korkojen nousulta POP Korkosuojauksella.

  • Mietityttävätkö korot tai vakuudet? Kysy meiltä lisää! Meillä POP Pankissa kokeneet ammattilaiset ovat aina valmiita auttamaan sinua niin kasvotusten kuin etänäkin. Saat lisätietoa asiakaspalvelusivultamme.

Lisätietoa

ASP eli asuntosäästöpalkkiojärjestelmä on valtion luoma järjestelmä, jolla kannustetaan ja helpotetaan ensimmäisen oman asunnon hankintaa. ASP-etujen saaminen edellyttää, että asunto tulee ASP-lainansaajan omaan vakituiseen asumiskäyttöön.

ASP-lainaa voit hakea ensiasunnon hankintaan, kun asunnon hankintahinnasta olet säästänyt vähintään 10 prosenttia. Valtio maksaa 70 prosenttia vuotuisesta korosta korkotukena 10 ensimmäisen lainavuoden ajan, jos kokonaiskorko nousee yli 3,8 prosentin.

ASP-korkotukilainaan voit saada 90 % asti maksuttoman valtiontakauksen. ASP-lisälainaan otettava valtiontakaus on maksullinen. ASP-lainan enimmäislaina-aika on 25 vuotta. Hakiessasi ASP-lainaa tulee sinun myös täyttää normaalit luotonmyönnön kriteerit.

Lue lisätietoa ASP -kokonaisuudesta valtiokonttorin sivuilta. Siirry Valtiokonttorin sivulle ›

Hankittavan asunnon sijaintikunta määrittää ASP-korkotukilainan enimmäismäärän.

Valtioneuvosto on 1.4.2024 päättänyt parantaa asuntosäästöpalkkiojärjestelmän (ASP) toimivuutta nostamalla ASP-korkotukilainojen enimmäismääriä.

Asunnon sijaintikunta: Helsinki
Uusi lainan enimmäismäärä (euroa): 230 000

Asunnon sijaintikunta: Espoo, Kauniainen, Vantaa
Uusi lainan enimmäismäärä (euroa): 185 000

Asunnon sijaintikunta: Tampere, Turku
Uusi lainan enimmäismäärä (euroa): 160 000

Asunnon sijaintikunta: Muut kunnat
Uusi lainan enimmäismäärä (euroa): 140 000

 

 

 

Siirry sivulle Velan yleiset ehdot › 

Siirry sivulle Panttausehdot › 

Siirry sivulle Takausehdot › 

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä