Hyppää sisältöön

Yrityksen perustaminen

Tukenasi yrittäjyytesi alkutaipaleesta lähtien

Yritystoiminnan aloittaminen on iso henkilökohtainen päätös. Asiantuntijamme auttavat sinua yritystoiminnan eri vaiheissa aina ensiaskelista lähtien. Olemme tunnettuja siitä, että asiointi meidän kanssamme on nopeaa ja joutuisaa. Ota siis rohkeasti yhteyttä, käydään yhdessä yrityksesi tarpeita läpi joko kasvotusten tai etätapaamisen mahdollistavassa POP Verkkohetkessä.

Yrityksen perustamisen vaiheet

Keskustele yrityksen perustamisesta POP Pankin asiantuntijasi kanssa jo liikeideavaiheessa. Edetessäsi yrityksen perustamisessa, sinun on hyvä ottaa huomioon nämä asiat:

  • Laadi liiketoimintasuunnitelma; yksinkertainen suunnitelmakin riittää. Suunnitelma tiivistää yrityksesi liikeidean, mikä sen tavoite on ja miten yrityksesi aikoo päästä siihen. Liiketoimintasuunnitelma auttaa mm. rahoitusneuvotteluissa. 

  • Starttirahan hakeminen; mikäli olet hakemassa TE-toimiston myöntämää starttirahaa, huomaa että yritystoiminnan voi aloittaa vasta starttirahan saamisen jälkeen. TE-toimistolta voi varmistaa etukäteen mikä katsotaan yritystoiminnan aloittamiseksi. Yritystoiminnan aloittamiseen voit saada käynnistysavustuksia ja tukia myös oman alueesi ELY-keskuksesta, lisäksi saat POP Pankin asiantuntijalta tietoa myös muista rahoitusvaihtoehdoista kuten pankkitakauksesta

  • Yritystilin avaaminen; lue lisää yritystilin eduista ja sen avaamisesta POP Pankissa. POP Verkkopankin lisäksi POP Mobiili on kätevä tapa hoitaa yrityksesi pankkiasiat. 

  • Tee yrityksesi perustamisilmoitus kaupparekisteriin. Samalla voi ilmoittautua myös tarvittaviin Verohallinnon rekistereihin (arvonlisäverovelvollisten rekisteri, ennakkoperintärekisteri ja työnantajarekisteri)
  • Ota kirjanpito haltuusi heti alkuun tai hanki luotettava ammattilainen kumppaniksesi. POP Pankin pankkiyhteysohjelman avulla tilitietojasi on helppo siirtää yrityksesi kirjanpito-ohjelmaan.

  • Varaudu laskuttamiseen jo ennen varsinaisen toiminnan aloittamista. POP Verkkopankissa voi vastaanottaa ja lähettää verkkolaskuja sekä muodostaa asiakas- ja tuoterekisterin laskutusta varten. ​Tutustu myös laskutusprosessiasi nopeuttavaan ja käsittelykuluja säästävään verkkolaskupalveluumme. Verkkomaksupalvelumme avulla asiakkaasi voivat maksaa verkossa koska tahansa.

  • Yritystiliisi liitettävällä Visa Business Debitillä hoidat helposti yrityksesi päivittäisasiointia. 

  • Aina kaikki ei suju niin kuin pitäisi. Esimerkiksi lainan takaisinmaksuturva, POP Yritysturva, tarjoaa mielenrauhaa ja mahdollisuuden keskittyä yrityksesi luotsaamiseen haastavien aikojen yli. 

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä