Hyppää sisältöön

Lapset ja nuoret

Saamme lapsen

Lapselle voi avata oman tilin jo heti syntymän jälkeen. Tilin avaaminen on vaivatonta niin lapsen huoltajalle kuin esimerkiksi isovanhemmalle tai kummille: tilin avaajan tulee vain toimittaa pankkiin lapsen huoltajien allekirjoittama valtakirja. Vaikka alaikäisen lapsen tilin lopullisesta käyttöoikeudesta päättävät aina lapsen huoltajat, lapsen tilillä olevat varat ovat nimenomaan lapsen omaisuutta.

Kun lapsi tulee täysikäiseksi huoltajilla ei ole enää oikeutta käyttää hänen pankkipalveluitaan tai saada niistä tietoa ilman tilinhaltijan lupaa. 

Nuoren pankkiasiat

Käytännössä alaikäisen lapsen huoltajat päättävät, milloin lapsi voi alkaa käyttää pankkipalveluita itsenäisesti. Lapsen tilit ja mahdolliset rahastot on mahdollista liittää myös huoltajien verkkopankkiin, jolloin huoltajat voivat seurata niiden tapahtumia omasta verkko- ja mobiilipankistaan.

Lapsi voi käyttää myös mobiilipalveluita – esimerkiksi seurata tilinsä saldoa ja tehdä maksuja. Huoltajat päättävät, mitä tilejä lapsi voi nähdä verkko- ja mobiilipankissaan ja miltä tileiltä hän voi suorittaa maksuja. On hyvä muistaa, että huoltajilla on aina vastuu lapsesta pankkipalveluiden käyttäjänä.

Kun lapsi täyttää 18 vuotta, hän alkaa itse määrätä tileillään ja sijoituskohteissa olevasta varallisuudestaan. Huoltaja voi myös itse säästää rahaa, jonka haluaa käyttää esimerkiksi myöhemmin lapsen ajokorttiin tai opintoihin. Lapsen elinkustannuksiin liittyvien maksujen maksamisesta ei tule veroseuraamuksia.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä