Hyppää sisältöön

Lapset ja nuoret

Tilin avaaminen lapselle

Lapselle voi avata oman tilin jo heti syntymän jälkeen. Tilin voi avata alaikäisen lapsen edunvalvojat. Mikäli kummatkin ovat jo POP Pankin asiakkaita, toinen edunvalvoja voi valtuuttaa toisen edunvalvojan valtakirjalla avaamaan alaikäiselle lapselle tilin. Valtakirjaa voi pyytää omasta POP Pankista.

Vaikka alaikäisen lapsen tilin lopullisesta käyttöoikeudesta päättävät aina edunvalvojat, lapsen tilillä olevat varat ovat nimenomaan lapsen omaisuutta. Kun lapsi tulee täysikäiseksi, huoltajilla ei ole enää oikeutta käyttää hänen pankkipalveluitaan tai saada niistä tietoa ilman tilinhaltijan lupaa.

Nuoren pankkiasiat

Käytännössä alaikäisen lapsen edunvalvojat päättävät, milloin lapsi voi alkaa käyttää pankkipalveluita itsenäisesti ja mitä palveluita lapselle avataan. Lapsen tilit ja mahdolliset rahastot on mahdollista liittää myös huoltajien verkkopankkiin, jolloin huoltajat voivat seurata niiden tapahtumia omasta verkko- ja mobiilipankistaan.

Lapsi voi käyttää myös mobiilipalveluita – esimerkiksi seurata tilinsä saldoa ja tehdä maksuja. Edunvalvojat päättävät, mitä tilejä lapsi voi nähdä verkko- ja mobiilipankissaan ja miltä tileiltä hän voi suorittaa maksuja.

15-vuotias voi myös ilman edunvalvojiensa suostumusta avata pankissa itselleen tilin, kortin ja verkkopankin esimerkiksi kesätöistä ansaitsemaansa palkkaa varten. Kysy lisätietoja omasta POP Pankistasi.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä