Hyppää sisältöön

Sijoitus­asuntolaina

Asuntosijoittaminen on kasvattanut suosiotaan, joten se on nykyään hyvin yleinen varallisuuden kartuttamisen muoto. Parhaassa tapauksessa asunnon vuokratulot riittävät kattamaan lainanlyhennykset kokonaan.

Asuntosijoittamisessa kokonaistuotto muodostuu vuokratuotosta ja asunnon mahdollisesta arvonnoususta. Sijoitusasunnon sijainnilla on hyvin suuri merkitys asunnon vuokraamisasteeseen ja vuokratuottoon.

Asuntosi­joit­taminen ja sijoitus­asunto­laina

  • Sijoitusasuntolainaa voit hakea pankista samaan tapaan kuin asuntolainaa. Lainaa hakiessa huomioidaan aina lainanottajan maksukyky, jolloin lainamäärä mitoitetaan sopivaksi lainanottajan takaisinmaksukykyyn nähden. 

  • Lainan takaisinmaksun tulee sopia talouteesi silloinkin, kun vuokralainen ei syystä tai toisesta maksa vuokraansa tai asunto olisi ilman vuokralaista

  • Sijoitusasuntolainan vakuutena yleensä käytetään ostettavaa kohdetta. Riippuen tilanteestasi tarvetta saattaa olla myös lisävakuudelle, joka voi olla esimerkiksi oma asuntosi tai maksullinen POP Takaus. Lue lisää POP Takauksesta.

Autamme sinua mielellämme sijoitusasuntolainan pohdinnassa ja rahoituksessa

Lue lisää sijoitusasuntolainan koroista ja niiden mahdollisesta vähennysoikeudesta Vero.fi -sivustolta.

Lainalaskuri auttaa lainan arvioimisessa

Sijoitusasuntolaina tulee mitoittaa oikein suhteessa lainanottajan maksukykyyn. Sijoitusasunnon lainan arvioinnissa suureksi avuksi on asuntolainalaskuri, jonka avulla voit kokeilla erilaisia skenaarioita esimerkiksi takaisinmaksussa ja koroissa.

Tämä auttaa sinua arvioimaan lainan kokonaiskustannuksia ja vaikkapa kuukausierän vaikutuksia talouteesi.

Huomaathan, että kyseessä on nimenomaan lainalaskuri. Kyseinen laskuri ei siis ole tuottolaskuri eikä sovellu asunnon tuoton arvioimiseen.

Velan yleiset ehdot löytyvät täältä.

Panttausehdot löytyvät täältä.

Takausehdot löytyvät täältä.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä