Usein kysytyt kysymykset

Elämässä sattuu ja tapahtuu. Ihan meille kaikille. Täällä on koottuna meille esitettyjä yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia, jotka voivat auttaa. Ota meihin yhteyttä lisäkysymyksissä.

Mitä teen, kun korttini katoaa?

Jos korttisi katoaa, soita heti maksukorttien sulkupalveluun 020 333 (ulkomailta +358 20 333). Numero palvelee 24h/vrk. Tallenna numero samantien puhelimeesi. Korttisi pystytään sulkemaan henkilötunnuksen avulla, et siis tarvitse kortinnumeroa sulkemiseen. Voit olla yhteydessä myös pankkiisi sen aukioloaikoina.
Kadonneen tai varastetun kortin tilalle tilataan uusi kortti uudella numerolla. Saat myös uuden tunnusluvun.

Miten tilaan uuden kortin vioittuneen vai rikkoutuneen tilalle?

Rikkoutuneen tai muuten vahingoittuneen kortin tilalle voidaan tilata uusi samannumeroinen kortti pankin konttorissa. Samalla korttinumerolla tilatun kortin tunnusluku ei muutu. Pankki voi veloittaa kortin uusimisesta hinnaston mukaisen palvelumaksun.

Unohdin tunnuslukuni, mitä teen?

Jos olet unohtanut korttisi tunnusluvun, voit tilata PIN-tunnuksen uudelleentulostuksen pankistasi. Tilauksesta  veloitetaan hinnaston mukainen palvelumaksu. 

Tunnuslukuni lukkiutui, mitä teen?

Jos tunnuslukusi lukkiutuu kaupan kassalla, saat sen avattua OTTO. - käteisnostoautomaatilla syöttämällä oikean tunnusluvun. Muutoin ole yhteydessä pankkiisi.  

Miten haen maksukorttia?

Voit tehdä korttihakemuksen verkkopankissa, soittamalla omaan pankkiisi tai käymällä konttorissa tekemässä hakemuksen.

Miten vaihdan korttia?

Jos haluat vaihtaa maksukorttisi toisenlaiseksi ota yhteys omaan pankkiisi, joka neuvoo muutoksen tekemisessä. Jos haluat kokonaan uuden korttityypin, esimerkiksi siirtyä Debit-kortista Credit/Debit -korttiin, tulee sinun täyttää uusi hakemus.  

Miten muutan korttini vuorokausikohtaisia turvarajoja?

POP Visa Electron -korttisi vuorokausikohtaisia automaattinostojen ja ostosten turvarajoja sekä POP Visa Debit-kortin (koskee myös POP Visa -kortin Debit-ominaisuutta) automaattinostorajaa voit muuttaa ottamalla yhteyttä konttoriisi.

Kuinka nostan rahaa kaupan kassalta? 

POP Pankkien Visa-korteilla voi ostoksen yhteydessä nostaa käteistä rahaa. Nostotapahtuma on mahdollinen korttisi Debit-puolelta. POP Pankkien kortit on sertifioitu Visalla Osto ja Nosto -palveluun kaikkialla Suomessa, palvelun tarjoaminen ei ole kuitenkaan kauppiaalle pakollista. Ulkomailla palvelu ei ole mahdollinen.  Osto ja Nosto -palvelussa (ns. Cash Back) kortinhaltija ostaa jonkin tavaran tai palvelun ja nostaa ostoksen yhteydessä käteistä rahaa kaupan kassalta. Osto on aina pakollinen, pelkästään käteistä rahaa ei voi kaupasta nostaa. Suurin sallittu nostorahamäärä on 400 euroa, jollei kauppa ole määritellyt alempaa rajaa

Mikä on maksuvapaa kuukausi?

Maksuvapaa kuukausi liittyy kortin luotto-ominaisuuteen. Se tarkoittaa että saat Visa-laskun normaalisti, mutta minimilyhennys on 0 euroa eli voit siirtää koko laskun summan Visa-luotolle mikäli sopimasi luottoraja antaa siihen mahdollisuuden. Maksuvapaita kuukausia voi olla kaksi kuukautta vuodessa, mutta kuukaudet eivät voi olla peräkkäin.

Miten otan käyttöön maksuvapaan kuukauden?

Jos haluat maksuvapaan kuukauden käyttöösi muutos voidaan tehdä POP Pankissa.

Miten muutan Visa-laskuni eräpäivää?

Visa-laskun eräpäivää voit muuttaa soittamalla Visa-asiakaspalveluun tai käymällä POP Pankissa.

Miten voin muuttaa korttini luottorajaa?

Voit muuttaa Visa-korttisi luottorajaa joko POP Pankissa tai verkkopankin kautta.

Visa-korttien erityisominaisuudet

POP Visa Business Debit -korttiin liittyy Global Customer Assistance Service -palvelu (GCAS) eli nk. hätäkäteinen kortinhaltijan auttamiseksi ulkomailla, mikäli kortti joudutaan varastamisen, katoamisen tai kopioinnin vuoksi sulkemaan. POP Pankin Visa Business Debit -asiakkaalla on tällöin mahdollisuus saada käteistä Visa sulkupalvelun kanssa sopimastaan ulkomaisesta nostopaikasta maksimissaan 1600 USD.

Visa Gold Credit/Debit -korttiin on liitetty matkavakuutus sekä mahdollisuus hätäkäteisen nostoon kortin kadotessa tai tultua varastetuksi.

Hinnoittelu

Jokaisella POP Pankilla on oma palveluhinnastonsa. POP Pankki -kohtaisen hinnasto-otteen löydät kunkin pankin omilta verkkosivuilta.

Kätevimmin voit siirtyä näiltä POP Pankki -ryhmän sivuilta haluamasi pankin sivuille oikean valikon Valitse pankki -toiminnosta tai Toimipisteet -toiminnosta.

Täydellinen palveluhinnasto on nähtävissä kaikissa konttoreissamme. Raha-asioitasi keskittämällä voit vaikuttaa siihen, paljonko maksat pankkipalveluista ja mitä muita etuja saat.