<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=349170025998669&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Hyppää sisältöön
Nainen istuu tuolissa läppäri sylissä, kuvituskuva.

Yrittäminen on rohkeuslaji – aloittavan yrittäjän muistilista

Milja Antikainen, henkilökuva.

Yrittäminen ja itsensä työllistäminen ovat kuuma peruna tällä hetkellä. Yrittäjyyden vapaus kiinnostaa monia, toisaalta sen mukanaan tuoma vastuu pelottaa. Osaamisen ja innostuksen lisäksi yrittäjäksi ryhtyminen vaatii suunnitelmallisuutta ja oikeiden kumppaneiden löytämistä. Yritys on omistajalleen iso juttu, ja sitä sen pitäisi olla myös meille kumppaneille. Lue alta vinkkimme aloittavalle yrittäjälle!

Oman onnensa kampaaja

Kampaamoyritys oli Milja Antikaisen haaveena alusta lähtien. Kauneudesta ja hyvinvoinnista välittävä Milja on aina ollut hyvin määrätietoinen ja haluaa tehdä asiat omalla tavallaan.

- Yrittäjänä voin vaikuttaa paremmin omaan tekemiseen, mikä näkyy sitten positiivisesti myös asiakkaille. 

Parturi-kampaajaksi valmistuttuaan Milja keräsi työkokemusta ja suunnitteli oman yrityksen perustamista. Ennen unelman toteuttamista oli kuitenkin tehtävä paljon taustatyötä, laskelmia ja suunnitelmia liittyen muun muassa alueen palvelutarjontaan, toimitilaan ja sopimuskumppaneihin.

Suunnitelmien hahmottamisessa Milja on saanut paljon tukea pankiltaan. Innokkaaseen nuoreen naiseen suhtauduttiin alusta asti yrittäjänä, eikä 20 vuoden ikä ollut millään lailla esteenä. Keskustelut pankin kanssa toivatkin esiin tärkeitä kysymyksiä myös yrittäjälle itselleen pohdittavaksi.

- Pankin kanssa on ollut sujuvaa ja luontevaa hoitaa asioita, sillä on todellakin ollut paljon sellaista, mistä en olisi itse voinut ennakkoon tietää. 

Hyvät tukijoukot ovat olleet tarpeen matkan varrella kohti unelman toteutumista.

- Kun olen avoimesti apua pyytänyt ja antanut ihmisten auttaa, niin yllättävääkin apua on tullut. 

Vuoden 2016 loppupuolella Milja avasi Siilinjärven Vuorelaan Studio Amilian, jossa tarjotaan parturi-kampaamopalvelujen lisäksi myös kosmetologipalveluja. Yrittäminen tuo mukanaan vapautta ja vaikutusmahdollisuuksia. Erityisesti asiakkaiden tyytyväisyys on nuorelle yrittäjälle tärkeää. Toisaalta Milja tiedostaa, että yrittäjänä myös vastuu lepää hänen harteillaan. Tulevaisuuteen energinen nuori nainen suhtautuu rohkean luottavaisesti

 

Aloittavan yrittäjän muistilista

> Suunnittele kunnolla

Aloita liiketoimintasuunnitelmasta ja kokoa siihen yritystäsi koskevat suunnitelmat liikeideasta kannattavan toiminnan edellytyksiin. Selvitä kilpailutilanne alalla. Mitä hankintoja tarvitset alkuun päästäksesi? Mistä hankit esim. toimitilat, kalusteet ja nettiliittymän? Miten yrityksen päivittäiset talousasiat hoidetaan?

> Varmista rahoitus

Ota selvää, millaisia vaihtoehtoja yrityksen rahoittamiseen on. Oletko oikeutettu starttirahaan vai tarvitsetko kenties lainaa? Keskustelemme mielellämme kanssasi tarkemmin eri rahoitusvaihtoehdoista

> Perustamisasiakirja, ilmoitukset ja luvat

Selvitä, mitä lupia yritystoimintaasi liittyy. Laadi perustamisasiakirja. Ilmoita kaupparekisteriin ja verotoimistoon.

> Taloushallinto ja pankkipalvelut

Yrityksen taloushallinto on suositeltavaa antaa ammattilaisten haltuun, jotta voit itse keskittyä yrityksen ydinbisnekseen. Avaa yritykselle oma pankkitili

> Varaudu ja vakuuta

Huolehdi pakollisista yrittäjän ja yrityksen vakuutuksista sekä maksuista. Muista, että elämä voi yllättää. Esimerkiksi edunvalvontavaltuutus ja lainavakuutus turvaavat pahan päivän varalta. 

> Uskalla pyytää apua

Yrittäjänkään ei tarvitse puurtaa yksin. Apua ja tukea saa pyytää, niin läheisiltä kuin ammattilaisiltakin.

 

Kun haluat puhua yrittämisestä oikean ihmisen kanssa, me autamme. 

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä