<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=349170025998669&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Hyppää sisältöön
POP Avain, kuvituskuva.

Verkkopankin turvallinen käyttäminen

Verkkopankin turvallisen käytön varmistavat henkilökohtainen käyttäjätunnus, kiinteä salasana sekä 6-numeroinen turvaluku.

Voit parantaa verkkoasiointisi turvallisuutta huolehtimalla Internet-selaimen päivittämisestä sekä ajan tasalla olevalla palomuurisuojauksella ja koneen virustorjuntaohjelmalla.

Muistutamme, että hyvätasoinenkaan tietoturva ei takaa täydellistä suojaa, jos luovutat henkilötietojasi suojaamattomalla sähköpostilla tai jos avaat liitetiedostoja, joiden sisällöstä tai lähettäjästä sinulla ei ole tietoa. Varmistat turvallisen asioinnin verkossa olemalla huolellinen ja valpas.

Palomuuri suojaa konettasi ja estää ulkopuolista esimerkiksi asentamasta haitta- tai tiedonurkintaohjelmaa tietokoneeseesi verkon kautta. Haittaohjelmilta suojaudut virustorjuntaohjelmalla. Ohjelma tarkistaa tietokoneen tiedostoja ja etsii niistä viruksia ja muita haittaohjelmia. Pidä virusohjelma aina ajan tasalla.

Verkkopankin turvallisuus perustuu muun muassa seuraaviin asioihin:

 • Palvelussa asiakkaat tunnistetaan kiinteällä käyttäjätunnuksella ja POP Avain -tunnuslukusovelluksella tai kiinteällä salasanalla ja avainlukukortilta pyydetyllä 6-numeroisella turvaluvulla.
 • Jokainen asiakkaan tekemä maksutoimeksianto ja verkkolasku sekä niiden muutokset vahvistetaan POP Avain -tunnuslukusovelluksella ja avainlukukortilta pyydetyllä 6-numeroisella turvaluvulla, joka vaihtuu satunnaisesti. POP Avaimella ja turvaluvulla asiakas vahvistaa tekemänsä toimeksiannon ja samalla estetään mm. ulkopuolisten pääsy jatkamaan kesken olevaa yhteysistuntoa.
 • Kaikki palvelun käyttämä tietoliikenne suojataan turvallisella SSL-salausmenettelyllä, joka suojaa osapuolten väliset sanomat ulkopuolisten lukemista ja muuttamista vastaan.
 • Palvelu suljetaan automaattisesti 15 minuutin kuluttua, ellei sitä ole käytetty. Aikakatkaisulla estetään vahingossa auki jäävien yhteyksien hyödyntämistä.
POP Mobiili, kuvituskuva.

Neuvoja verkkopankin turvalliseen käyttöön:

 • Älä koskaan anna verkkopankkitunnuksiasi tai muita henkilökohtaisia tietoja sivustolle, johon olet siirtynyt sähköpostissa olevan linkin kautta. 
 • Älä koskaan avaa sähköpostissa olevia epäilyttäviä liitetiedostoja äläkä lataa Internetistä ohjelmia, joiden turvallisuudesta et ole varma. Jos et ymmärrä, mitä ohjelma kysyy, kannattaa yleensä vastata kielteisesti.
 • Säilytä verkkopankkitunnuksesi ja avainlukukorttisi huolellisesti ja erillään toisistaan. Älä luovuta niitä koskaan toiselle henkilölle.
 • Suojaa tietokoneesi hakkereiden käyttämiä haittaohjelmia vastaan ajan tasalla olevilla virustorjunta- ja palomuuriohjelmistoilla.
 • Muista, että POP Pankki tai sen palveluntuottaja ei koskaan kysele sähköpostitse tai puhelimitse verkkopankkitunnuksia tai sen salasanoja!

Ohjeita ongelmatilanteisiin:

 • Jos epäilet avainlukukorttisi kadonneen tai jos epäilet joutuneesi huijauksen uhriksi, niin ota viipymättä yhteyttä verkkopankkitunnusten sulkupalveluun (puh. 020 333) tai omaan pankkiisi.
 • Ilmoita pankkiisi epäilyttävistä kyselyistä.

Turvallisuuteen liittyvää tietoa:

Microsoft lopetti Windows XP:n tuen 8.4.2014

 • Tuen päättyminen tarkoittaa sitä, että Microsoft ei tee enää ilmoituksensa mukaan päivityksiä XP-käyttöjärjestelmään eikä sen tietoturvaan. Päivitykset ovat suojanneet laitetta viruksilta, vakoiluohjelmilta ja haittaohjelmilta. Emme suosittele, että käytät päivitysten loppumisen jälkeen POP Pankin verkkopalveluita laitteella, jossa on Windows XP-käyttöjärjestelmä käytössä.
 • Huomioithan, että tietoturva on asianmukaisesti järjestetty niissä laitteissa, tietoliikenneyhteyksissä, ohjelmissa sekä järjestelmissä, joilla käytät POP Pankin verkkopalveluita. Huolehdithan myös, että käyttämäsi laitteen selain on päivitetty ja että laitteella on aina voimassaolevat tietoturvapäivityksen ja turvaominaisuudet, jotta asiointisi verkossa on turvallista ja sujuvaa. 

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä