LYHENNYSVAPAA on mahdollisuus rentoutua

On hienoa, että sinulla on omistusasunto ja maksat tunnollisesti asuntolainan lyhennykset. Lainanlyhennyksen ei kuitenkaan tarvitse merkitä loputonta raatamista ja unelmien hautaamista. Lyhennysvapaa tarjoaa lainanottajalle tilaisuuden ottaa rennommin.

Ota yhteyttä

Mitä lyhennysvapaa tarkoittaa?

Moni tunnistaa tilanteen: elämässä tapahtuu jotakin yllättävää, ja taloudellinen tilanne muuttuu hetkellisesti. Pienellä korjausliikkeellä tilanteen saa kuitenkin usein uudestaan tasapainoon. Vaikka aikuisen arki on täynnä velvollisuuksia ja järkeviä valintoja, elämä toisaalta on myös tässä ja nyt! Joskus unelmien perään on kerta kaikkiaan sännättävä.

POP Lyhennysvapaa tarjoaa sinulle mahdollisuuden väliaikaisesti tasapainottaa taloudellista tilannettasi. Lyhennysvapaan aikana pidät taukoa lainan pääoman lyhentämisestä ja maksat lainastasi pelkästään korot, jolloin voit käyttää säästyvän summan johonkin sinulle mieluisaan. Olisiko nyt aika toteuttaa unelmien romanttinen matka Pariisiin, hankkia parempi pyörä tai ripustaa olohuoneen seinälle se ihana grafiikkateos? Sinä päätät.

Miten haen lainaani lyhennysvapaata?

Hae lyhennysvapaata joko soittamalla tai käymällä omassa konttorissasi. Voit myös hakea lyhennysvapaata suoraan verkkopankkisi Lainat-välilehden kautta. Valitse haluamasi laina, johon haet lyhennysvapaata, ja tee sille muutospyyntö.

Ennen lyhennysvapaan hakemista tarkista, että yhteystietosi verkkopankissa ovat ajan tasalla. Lyhennysvapaan myöntämisestä päättää aina pankki, ja siitä peritään palveluhinnaston mukainen kulu.

Lyhennysvapaiden kesto on tyypillisesti kuukaudesta noin vuoteen. Asuntolainan lyhennysvapaan voit hakea lähes kaikkiin asuntolainoihin. 

Kannattaako lyhennysvapaata pyytää?

Kun lainanlyhentämiseen ei tarvitse vähään aikaan kiinnittää huomiota, on mahdollista esimerkiksi kerryttää hieman säästöjä. Säästöjä ei kuitenkaan välttämättä muodostu kovinkaan paljon, sillä lyhennysvapaa kasvattaa myös lainan kustannuksia.

Onkin hyvä pitää mielessä, että lyhennysvapaa vaikuttaa myös laina-aikaan ja lainan kokonaiskustannuksiin. Lyhennysvapaan aikana lainapääomaa ei nimittäin lyhennetä. Siksi laina-aika pitenee, ja joudut maksamaan myös hieman enemmän korkokustannuksia ja tilinhoitomaksuja. 

Korkojen ollessa alhaalla erityisesti pidempiaikaisia lainoja kannattaakin lyhentää, sillä se on juuri nyt halpaa. Kukaan ei voi varmuudella sanoa milloin on korot ampaisevat uudestaan nousuun. Lainan lyhennysvapaan sijaan voit myös pankilta maksusuunnitelman muuttamista, ja esimerkiksi maksettavan kuukausierän pienentämistä.

Parhaimmillaan lyhennysvapaa voi kuitenkin tarjota tilaisuuden ottaa vähän rennommin. Joskus irtiotto tai pitkäaikaisen unelman toteuttaminen on se paras idea! 

Jos haluat jutella lainatarpeistasi tai esimerkiksi lyhennysvapaasta, niin ota meihin yhteyttä.