Hyppää sisältöön

Modernit ja elämykselliset tilat Kuopion uuteen konttoriin

Kuopion konttorin muuttaessa syksyllä uusiin tiloihin Puijonkadulle, suunnittelijakaksikko Sisustussuunnittelu Tiina Ruotsi Ky:stä on ollut jo jonkin aikaa työn touhussa kulissien takana. Tiina Ruotsi ja Mervi Halonen ovat kuopiolaisia sisustussuunnittelijoita, joilla on vankka kokemus yritys- ja tapahtumatilojen suunnittelusta ja remontoinnista. Heidän ammattitaitonsa tulee näkymään merkittävästi Kuopion uuden konttorin ilmeessä.

Vanhan rakennuksen viehätys kohtaa käytännöllisyyden ja viihtyvyyden

Kaikki sai alkunsa pankin tarpeesta siirtää tilojaan uuteen toimipisteeseen. Muutto tarjosi ainutlaatuisen tilaisuuden päivittää toimistotilat modernimmiksi ja viihtyisämmiksi, mikä vastaisi paremmin sekä työntekijöiden että asiakkaiden tarpeisiin. Pankki otti yhteyttä tilasuunnittelijoihin Tiina Ruotsiin ja Mervi Haloseen, jotka tarttuivat innolla haasteeseen kehittää uudet tilat. Ensimmäinen askel oli kartoittaa tilan mahdollisuudet ja rajoitteet, jotta voitiin suunnitella toimivat ratkaisut.

Idea lähti liikkeelle konkreettisesta tarpeesta luoda toimivat ja viihtyisät tilat, jotka tukisivat pankin arkea parhaalla mahdollisella tavalla. Ruotsi ja Halonen aloittivat perusasioista, kuten työpisteiden ja asiakaspaikkojen sijoittelusta, mutta halusivat samalla tuoda tiloihin jotain erityistä ja ainutlaatuista. ”Haluttiin luoda toimitilat, jotka ovat jopa kodinomaiset ja joissa työntekijät viihtyvät. Tilojen haluttiin olevan helposti lähestyttäviä ja hieman elämyksellisiä. Näin ne tarjoaisivat mahdollisuuden kokeilla ratkaisuja, joita ei kotiin uskallettaisi viedä, mutta jotka halutaan kokea työpaikalla”, kertoo Tiina Ruotsi.

Luonto toimi suurena inspiraation lähteenä suunnittelussa. He halusivat tuoda sisätiloihin elementtejä, jotka jäljittelisivät luonnon rauhoittavaa ja virkistävää vaikutusta. Tämä näkyy muun muassa valaistusratkaisuissa, jotka on suunniteltu imitoimaan luonnonvaloa, sekä kattoratkaisuissa, joissa on käytetty koivunlehtiä kuvaavia printtejä. Luonnon elementtien integroiminen osaksi sisustusta oli keskeinen osa tilojen viihtyisyyden ja toimivuuden varmistamista.

Kuva4Kuva5

Projekti on ollut monella tapaa haastava, mutta samalla erittäin palkitseva. Tilassa oli rakenteellisia haasteita, kuten hormit ja kiinteät seinät, jotka rajoittivat muokkausmahdollisuuksia. Näihin haasteisiin kuitenkin löydettiin luovia ratkaisuja, jotka lopulta rikastuttivat kokonaisuutta. Suunnittelussa vaadittiin paljon kokeiluja ja erilaisten vaihtoehtojen puntarointia, jotta lopputulos olisi mahdollisimman toimiva ja esteettinen. Esteettömyys ja viihtyisyys olivat keskeisiä tekijöitä, joita ei missään vaiheessa unohdettu.

Joka paikassa pieniä herkkuja, enää puuttuu kermavaahto ja kirsikka kakun päältä

Seuraavana vaiheena, rakennusurakan ollessa jo kovassa vauhdissa, on toimiston avaaminen ja tilojen käyttöönotto. Nyt kun suunnittelutyö ja toteutus ovat loppusuoralla, Ruotsi ja Halonen odottavat innolla, että työntekijät pääsevät muuttamaan uusiin tiloihin ja asiakkaat saavat nauttia uusista palveluista katutason tiloissa. Tavoitteena on, että uusi toimisto tarjoaa inspiroivan ja miellyttävän työympäristön, jossa asiakaspalvelu sujuu mutkattomasti ja tehokkaasti. ”Näkymät pankin sisälle ovat mielenkiintoiset ja kaarevat ikkunat antavat hyvät näkymät pankin asiakastiloihin. Sitä haluttiin jo suunnitteluvaiheessa korostaa, jotta näkymä houkuttelisi asiakkaita poikkeamaan myös sisälle,” kertoo Mervi Halonen.

”Ei ole tulossa harmaa toimisto”, vakuuttaa Tiina Ruotsi

Ruotsi ja Halonen odottavat eniten sitä, että uusi toimisto tuo mukanaan positiivisia vaikutuksia niin asiakkaille kuin työntekijöillekin. He uskovat, että tilat tulevat olemaan viihtyisät ja toimivat, ja että ne edistävät yhteisöllisyyttä ja tarjoavat elämyksiä. Erityisen innostuneita he ovat paikallisten toimijoiden ja tuotteiden käytöstä, jotka tuovat oman ainutlaatuisen lisänsä tilojen arkeen ja ilmeeseen. Kaiken kaikkiaan uusi toimisto edustaa modernia, luonnon inspiroimaa tilasuunnittelua, joka yhdistää käytännöllisyyden ja estetiikan ainutlaatuisella tavalla.

_DSC4743-2

 

Lukemista aiheesta

    Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

    Ota yhteyttä