<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=349170025998669&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Hyppää sisältöön
POP logo ja nainen, kuvituskuva.

Aidosti läsnä - Mikä on pankin rooli tulevaisuudessa?

Tyttö ja pallot, kuvituskuva.

Henkilökohtaiset kontaktit tekevät palvelukokemuksesta aina piirun verran parempaa. POP on ylpeästi ihmisläheinen pankki, jossa saamasi palvelu on juuri sinua varten räätälöity - koska se on meille kunnia-asia. 

Maailma muuttuu, digitalisoituu ja automatisoituu kiihtyvällä tahdilla. Pankkiala ei voi vastustaa tätä muutosta, mutta voi toimia omalta osaltaan vastavoimana tälle kehitykselle. Tarvetta perinteiselle asiakaspalvelulle ja henkilökohtaiselle kontaktille on edelleen ja asiakkaat myös arvostavat palvelukokemusta, jossa ollaan läsnä - myös offlinessa.

Tarve asiakaslähtöiselle palvelukonseptille näkyy myös siinä, että POP Pankilla on seitsemättä kertaa peräkkäin EPSI Ratingin arvion mukaan Suomen tyytyväisimmät yksityisasiakkaat. Asiakasuskollisuutemme on myös tasolla, johon mikään muu arvioiduista pankeista ei viiden vuoden tarkastelujaksolla ole aiemmin kyennyt. 

Mihin pankkia tarvitaan?

Asiantuntijoidemme mukaan pankin ensisijainen tehtävä on asiakkaan taloudellinen neuvominen ja tukeminen kaikissa muuttuvissa elämäntilanteissa.

- Pankki sekä rahoittaa isompia hankintoja, että tarjoaa sijoituspalveluja. Molemmilla näillä varaudutaan tulevaisuuteen, kuvailee asiakasvastaava Arto Mäki-Opas Kurikan POPista. 

Pankkia tarvitaan ihmisen eri elämäntapahtumissa syntymästä kuolemaan ja moneen tapahtumaan siltä väliltä. Yritysten osalta asiantuntijat toivovat, että pankki koetaan yhteistyökumppanina, joka elää yrityksen elinkaaressa mukana. Näin varaudutaan yhdessä heikkoihin aikoihin ja pankki voi tarvittaessa auttaa investoinneissa.

- Aina, kun elämässä tapahtuu, niin monesti se vaikuttaa myös raha-asioihin. Toivon, että pankki voi olla asiakkaan elämässä mukana suunnitellen hänen tulevaisuuttaan, pohtii asiakasvastaavamme Kati Närvä Kurikan POPista. 

Mikä sitten on pankin rooli tulevaisuudessa?

Maailma ja palvelukanavat saattavat muuttua, mutta tarkoittaako tämä väistämättä muutosta myös pankkipalveluille?

Arto Mäki-Oppaan mukaan pankin tehtävä on tulevaisuudessakin sama mikä se on aina ollut, vastuullinen taloudellisen toiminnan tukeminen. Monet perustoiminnot digitalisoituvat ja myös ihmisten oma digiosaaminen lisääntyy. Tässä tarvitaan oma-aloitteisuutta ja asiantuntijoiden mukaan pankin rooli muuttuu osittain tästä syystä enemmän asiantuntija- ja neuvontapalveluksi.

Katin Närvän mukaan pankki on oman alansa ammattilainen, myös tulevaisuudessa. Pankki voi myös toimia ratkaisukeskeisenä talouden neuvonantajana eri tilanteissa. Neuvontaa tarvitaan, koska asiakkaiden tilanteet voivat välillä olla hyvinkin monimutkaisia, Kati täsmentää. 

Mitä asiakkaat arvostavat pankissa?

Henkilökohtaista palvelukokemusta ei voi liiaksi korostaa ja tämä tullaan varmasti myös nostamaan entistä korkeammalle tulevaisuuden arvoasteikossa. 

- Asiakkaat arvostavat yhä enemmän henkilökohtaista palvelua, saavutettavuutta ja ajanmukaisia palvelukanavia, Arto tiivistää. 

Luotettavuuden ja henkilökohtaisuuden lisäksi asiakkaille on tärkeää, että omaan pankkiin on helppoa ottaa yhteyttä joko suoraan puhelimella, tai verkon kautta, Kati korostaa. 

Mistä on hyvä pankkipalvelu tehty?

On tärkeää, että pankki tulee jatkossakin rohkeasti mukaan ihmisen tai yrityksen arkeen ja ehdottaa uusia ratkaisuja, jotka sopivat asiakkaalle. 

- Hyvä pankkipalvelu koostuu kokonaisvaltaisesta luotettavuudesta, ammattitaitoisesta otteesta ja saavutettavuudesta, Arto kuvailee. 

- Mielestäni hyvä pankkipalvelu syntyy siitä, että palvelu on sujuvaa, henkilökohtaista, helppoa ja myös edullista. Siitä, että pankissa osataan ottaa sellaisiakin asioita huomioon, mitä asiakas ei itse hoksaisi miettiä tai josta ei ole tietoa, Kati syventää.

POPissa haluamme aina yllättää asiakkaat positiivisesti ja luoda asiointikokemuksia, joissa juuri sinä olet asiakkaana pääosassa. Asiantuntijamme tekevät työtä sinua varten ja meille ihmisläheisyys ja mutkaton palvelu on kunnia-asia - nyt ja tulevaisuudessa. 

Tervetuloa paikan päälle testaamaan!

>> Ajanvaraus

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä