<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=349170025998669&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Hyppää sisältöön
Tie ja metsä, kuvituskuva.

Konkari kertoo: 6 vinkkiä matkailijalle

Ulla Mikkanen, henkilökuva.

Matkoja on monenlaisia, mutta yleistä meille ihmisille taitaa olla se, että kaipaamme sopivassa suhteessa turvallisuutta ja seikkailua. Toisen seikkailunhalu tyydyttyy reissusta lähikaupunkiin tai -laiturille, kun toisen täytyy matkata merta kauemmas kalaan. Kummin vain, useimpia kiinnostaa matkata turvallisesti.

Koska kaikkeen ei koskaan voi varautua, kannattaa keskittyä siihen, mihin voi. Lähtökohtaisesti kuitenkin jos haluaa matkustaa, maailman hallitsemattomuuskaan ei ole syy jäädä omalle takapihalle. 

Matkustaminen avartaa maailmaa

Ulla Mikkasella on monta rautaa tulessa: työ Maanmittauslaitoksella pitää kiireisenä ja lisäksi Ulla on Järvisuomen POP Pankin hallintoneuvoston sekä tarkastustoimikunnan jäsen.

- Olen sitoutunut osuuskunta-ajatteluun ja paikallisuuteen. Pankkimaailma ja sen toimintaperiaatteet kiinnostavat kaikin tavoin, pitkäaikainen POP Pankin asiakas kertoo.

Hektisen arjen keskellä Ulla ehtii nauttia myös matkustamisesta. Rentoutumisen lisäksi hän arvostaa matkailussa erilaisten näkökulmien ja uusien kokemusten hankkimista. 

- Matkustamisesta saa uusia elämyksiä, virikkeitä ja ideoita jopa omaan työhön ja tilaisuuksien järjestämiseen. Myös kielitaito pysyy yllä. 

Hän yhdistää matkoillaan erilaisia aktiviteetteja: maratonia, kulttuuria, nähtävyyksiä, luontomatkailua, oopperaa, teatteria, urheilun katsomista - kaikkea mahdollista!

- Pidän esimerkiksi Wienistä paljon. Sinne on aina helppo palata uudestaan ja uudestaan. Aina on jotain uutta koettavaa, esimerkiksi mainiot museot ja näyttelyt.

Ulla ei anna pelon rajoittaa elämää: missä vain voi tapahtua mitä vain. Etukäteen voi kuitenkin suunnitella ja varautua mahdollisimman hyvin matkaan kannattaa valmistautua vakuutuksilla, hallitsemalla pankkiturvallisuuden ja tutustumalla kohteeseen etukäteen.

- Tarkkaavaisuus on valttia!

Juhlavuoden vaellus

Viimeisin Ullan reissu suuntasi vaellukselle ystävän kanssa. He juhlistivat sekä pyöreitä vuosia että ystävyyttä.

- Tämä oli juhlamatka: pääsimme irti kiireisestä arjesta ja kulkemaan rinnakkain samaa reittiä, Ulla sanoo.

Ystävykset vaelsivat Tuin kaupungista Santiago de Compostelaan. Loman vaellusosuus kesti kuusi päivää: yhteensä kilometrejä kertyi 130. Vähintään 100 kilometriä vaellettuaan saa perillä vaelluspassia vastaan latinankielisen todistuksen suorituksestaan.

Upeissa maisemissa vaeltaminen ja helppokulkuinen reitti tekivät vaelluksesta mahdollista myös ensikertalaisille. 

- Suosittelen reittiä, upea kokemus! Voisin lähteä uudestaankin vaeltamaan eri pyhiinvaellusreitistöä ja muuallekin, vaikka Kanarian saarille tai Kroatiaan.

Seuraavat matkakohteetkin ovat jo tiedossa: Lontoo ja Kiinan kiertomatka. 

- Rakastan uuden kokemista ja vanhan löytämistä uudelleen, havaintojen tekoa ja historian siipien havinaa paikoissa, joissa sitä on. 

 

Matkustajan muistilista

> Tarkista vakuutukset. 

Muista ainakin matkustaja-, tapaturma- ja matkatavaravakuutus. POP Vakuutukselta saat vakuutukset helposti verkon kautta. 

> Varusteet reissun mukaan

Rannalla, kaupungissa ja vaelluksella tarvitaan erilaista varustautumista. 

> Maksukortin käyttäminen

Tee ennen matkaa tarvittavat muutokset verkkopankissa, jotta kortti toimii ulkomaillakin. Tarkista myös osto- ja maksurajat.

> Varaa mukaan käteistäkin

Kortti ei kelpaa kaikkialla. EU:n ulkopuolelle matkustaessasi voit tilata tarvitsemaasi valuuttaa Forexilta. 

> Säilytä kaikki maksuvälineet ja arvotavarat huolellisesti!

> Ilmoita matkasuunnitelmasi läheisille. 

 

Ole yhteydessä POP Pankin asiantuntijoihin, niin katsotaan, miten voimme auttaa lomalle lähdössä!

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä