<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=349170025998669&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Hyppää sisältöön
Kolikot, kuvituskuva.

Sijoittaminen tai säästäminen ei ole gurujen hommaa

Tyttö ja rahapurkki, kuvituskuva.

Kysymys, joka on kaikkien huulilla - koska kannattaa aloittaa sijoittaminen? Vastaus on hyvinkin yksinkertainen. Sijoittaminen ei katso varallisuutta, ikää eikä tuloja - pääset pienelläkin alkuun.

Pääsääntö on, että pankkitilillä rahoja ei kannata tuottamattomina makuuttaa. Pankkitilillä olevien säästöjen arvo laskee pitkässä juoksussa, koska rahoille maksettava korko on lähes nolla ja samaan aikaan hinnat kallistuvat elikkä inflaatio nakertaa säästöjäsi. Kun taas pistät rahan tuottamaan, turvaat tulevaisuuttasi ja voit vaikkapa toteuttaa unelmiasi. Pesämunaa on myös hyvä olla elämän odottamattomia tilanteita varten. 

Kokosimme tähän blogiin vinkkejä aloittelevalle sijoittajalle - näin pääset alkuun!

Kolme kultaista vinkkiä sijoittamisen aloittamiseen:

1. Maltti, maltti ja vielä kerran maltti

On hyvä aloittaa varovasti ja maltilla, sillä sijoitusmarkkinoilla on aina riskejä. Jo pieniäkin summia sijoittamalla näet mitä markkinoilla tapahtuu. On myös hyvä seurata omia reaktioita sijoitusten arvojen muutoksiin. Jos koet, että tämä saa aikaan liiallisia sydämentykytyksiä, ei sijoittaminen ehkä sovi sinulle. 

- Säästämisen voi aloittaa vaikka 50 eurolla kuukaudessa, tosin nykyään 100 euroa on suosittu käytäntö. Yleensä säästäminen aloitetaan tekemällä sijoitussuunnitelma POP Pankin asiantuntijan avustuksella. Jos tuotteet ja sijoittaminen ovat entuudestaan tuttuja, voi alkuun lähteä myös omatoimisesti verkkopankissa, asiakasvastaava Arto Mäki-Opas Tampereen POP Pankista kertoo.

2. Rahastot

Sijoitusrahastot tarjoavat helpon ja tuetun tavan aloittaa sijoittaminen. Meiltä POP Pankista löydät monipuolisen rahastovalikoiman. Monesti ajatellaan, että ennen aloittamista pitää olla paljon taustatietoa ja iso alkupääoma. Ei suinkaan, riittää kun tiedät omat tavoitteesi. Pääset heti alkuun ja voit oppia lisää matkalla.

Pienistä puroista kertyy suuria jokia. Rahastosäästäminen kannattaa aloittaa viivyttelemättä, koska kuukausisäästämisestäkin kertyy pitkällä aikavälillä mukava potti. Rahaston salkunhoitaja tekee ammattilaisena sijoituspäätökset puolestasi ja sinä voit keskittyä omiin juttuihisi.

POP Rahastoissa varat on hajautettu, joten kaikki sijoitukset eivät ole kiinni yhdessä kohteessa. Salkunhoitajat hoitavat varoja ammattimaisesti ja systemaattisesti sovitun suunnitelman mukaan. Sijoittamisen voi helposti aloittaa varaamalla ajan asiantuntijalle POP Pankin konttoriin. Tapaamisessa käymme yhdessä läpi säästämisesi tavoitteet, miten suurta tuottoa voit odottaa sijoituksille ja kuinka ison riskin olet valmis ottamaan.

3. Hajauttaminen

Sijoittamisen kultainen sääntö on hajauttaminen. Hajauta huolellisesti eri kohteisiin ja myös ajallisesti. Pitkäaikainen säästäminen eli ajallinen hajauttaminen myös tasoittaa riskiä. Kun ostat säännöllisesti, ostat väkisinkin välillä halvemmalla ja välillä kalliimmalla. Näin keskimääräinen ostohinta tasoittuu. Tällöin voit nukkua yösi rauhallisesti, eikä sinun tarvitse säikähtää jokaista markkinauutista. 

Pankki antaa jokaiselle asiakkaalle oman, yksilöllisen sijoitusneuvon.

Jos haluat keskustella lisää rahastosäästämisestä, ota yhteys omaan konttoriisi, autamme mielellämme. Rahastolaskurillamme voit myös etsiä sinulle sopivia rahastoja. 

Mitä unelmia sinä haluaisit toteuttaa vaikkapa viiden vuoden päästä?

Jo pienikin summa kuukausittain tuottaa mukavan säästön pitkällä aikavälillä. Muista myös, että rahastosäästöt voi muuttaa koska vain rahaksi, vaikka verkkopankissa.

 


 

Lue lisää sijoittamisesta ja rahastosäästämisestä:

POP Rahastot

Säästäminen ja sijoittaminen POP Pankissa

Miten aloitan rahastosäästämisen?

 

Tämä blogi ei ole tarkoitettu sijoitusneuvonnaksi tai suositukseksi ostaa kyseisiä rahastoja. POP Rahastoja hallinnoi SP-Rahastoyhtiö Oy. Sijoituksen arvo ja sijoituksesta saatava tuotto voivat sekä nousta, että laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Sijoittamiseen liittyy myös kuluja, jotka voit nähdä tarkemmin kunkin rahaston kululaskelmasta. Rahastot eivät ole Sijoittajan korvausrahastosuojan eikä talletussuojan piirissä. 

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä