<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=349170025998669&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Hyppää sisältöön
Äiti ja lapsi keittiössä, kuvituskuva.

Turvassa on hyvä olla

Anu Ruohomäki, henkilökuva.

Mielestämme jokaisella suomalaisella tulee olla oikeus perusturvaan. Elellessämme yhdessä maailman turvallisimmista maista turvattomuuden tunne onkin suurelle osalle meistä onneksi varsin vieras.

Harva haluaa ajatella tai uskoo, että jotain ikävää ja omaan tulevaisuuteen odottamattomalla vaikuttavaa osuisi juuri omalle kohdalle. Työkyvyttömyys tai pysyvä haitta, saati kuolema, eivät ole asioita, joita haluaisi pohtia, mutta niiden varalta on hyvä varautua.

Hevosen selästä sairaslomalle

Kurikkalainen perhepäivähoitaja, äiti ja mummi Anu Ruohomäki harrastaa käsitöitä ja hevosia. Jälkimmäinen harrastus on jäänyt viime aikoina vähemmälle tapaturman vuoksi: vuonna 2013 Anu nimittäin putosi hevosen selästä. 

Kesällä 2011 Anu hankki Perusturva-vakuutuksen, jota tuttu asiakasvastaava Riitta Mikkola hänelle suositteli. 

- Minulla ei ollut muuta vakuutusta itselleni. Otin Perusturvan, koska minulla on vielä lainaa omakotitalosta ja jos jotain sattuisi, saisin sillä maksettua lyhennyksiä. 

Elokuussa 2013 Anu oli maastossa laukkaamassa ystävänsä hevosella.

- Hevonen pysähtyi niin nopeasti, että itse jatkoin pään yli matkaa maahan, hän muistelee.

Seurauksena putoamisesta oli selkänikaman kompressiomurtuma ja oikean olkapään loukkaaminen. Olkapäässä todettiin myöhemmin nivelkapselin vaurio. Vammoista seurasi kuukausien sairasloma. Vuodenvaihteen jälkeen Anu kuitenkin palasi töihin ensin osa-aikaisesti ja lopulta kokopäiväisesti. Olkapääkivut ovat kuitenkin silloin tällöin pakottaneet pitämään sairaslomaa.

Turvaa työkyvyttömyyden varalle

POP Pankki Kurikan asiakas Anu on ollut niin kauan kuin pankki on Kurikassa ollut. Suositeltu Perusturva tuli tapaturman jälkeen tarpeeseen, vaikkei Anu aluksi itse sitä huomannutkaan. 

- Itse en toki olisi huomannut olevani korvaukseen oikeutettu, mutta POP Pankissa se huomattiin, kun olin neuvottelemassa lyhennysvapaata sairasloman vuoksi. 

Korvausten hakeminen oli Anun kokemuksen mukaan helppoa: todistuksen ja hakemuksen toimittaminen riitti. Korvauksetkin hän sai nopeasti. 

Tulevaisuuteen voi varautua

Hetkessä eläminen ja tästä päivästä nauttiminen ovat vain kannustettavia piirteitä. Ne myös onnistuvat parhaiten, kun tulevaisuuteen on myös hieman etukäteen varautunut. Tähän on monia keinoja. 

Vaikkei kukaan meistä tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, jokaisen kannattaa sitä joskus miettiä. Tässä me osaamme kuunnella ja auttaa. 

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä