<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=349170025998669&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Hyppää sisältöön
Huijaussoittoja liikkeellä POP Pankin nimissä
Kerrostalo ja mies, kuvituskuva.

Unelmissa opiskelu tai työharjoittelu ulkomailla?

Merina Pelander, kuvituskuva.

Nykyään moni viettää vaihto-opiskelijavuoden ulkomailla tai lähtee työharjoitteluun Suomen ulkopuolelle. Päätöksen takaa löytyy monenlaisia unelmia, mutta myös pelkoja, joista yksi suurimmista saattaa olla oma talous. Miten siis raha-asiat silloin hoituvat?

Intohimon perässä maailman ääriin

26-vuotias Kurikasta kotoisin oleva Merina Pelander on seurannut kutsumustaan ja muuttanut opiskelujen perässä Robin Hoodinkin kotikaupunkina tunnettuun Nottinghamiin, Isoon-Britanniaan. Suomen mittapuulla Nottingham on väkiluvultaan Tampereen kokoluokkaa. 

Vapaa-ajallaan Merina tekee paljon käsitöitä, vaikkei nuorempana koulun käsityötunneista välittänytkään. Lukioaikana kiinnostus kuitenkin heräsi ja johti siihen, että Merina lähti opiskelemaan vaatesuunnittelua Lapin yliopistoon Rovaniemelle.

Nottingham Trent Universityyn Merina lähti vaihto-opiskelijaksi syksyllä 2016. Hän oli kuullut kurssikavereiltaan paljon hyvää kyseisestä opinahjosta. Englannin historia neulesuunnittelun saralla painoi myös valinnassa.

- Vaihto-opiskeluun pääseminen on ollut minulle todella tärkeä askel omaa tulevaisuuden uraani ajatellen. 

Arkea Nottinghamin tapaan

Nottinghamiin Merina on sopeutunut erittäin hyvin. Ihmiset ovat mukavia, auttavaisia ja hyvätapaisia. Opiskelijoita ja nuoria on paljon, koska kaupungissa on kaksi yliopistoa ja muita kouluja. 

Arki sujuu samaan tapaan kuin Rovaniemellä: opiskellen, opiskellen ja opiskellen. Se ei kuitenkaan määrätietoista Merinaa haittaa.

- Jos jotain haluaa saavuttaa, sen eteen on tehtävä paljon töitä. 

Raha-asioiden kanssa POP Pankin pitkäaikaisella asiakkaalla Merinalla ei ole juurikaan ollut haasteita. Käteistä hän käyttää enemmän kuin Suomessa, koska tulee halvemmaksi nostaa kerralla isompi summa kuin höylätä pankkikorttia usein.

Merinan Visa Debit/Credit -kortti aiheuttaa toisinaan hämmennystä, koska sellaista ei ole Englannissa totuttu käyttämään.

- On ihan tavallista, että kaupan kassa ihmettelee pankkikorttiani ja toteaa, ettei ole koskaan nähnyt vastaavaa aikaisemmin.

Maksaminen kuitenkin onnistuu ongelmitta, koska suurimmassa osassa kaupoista maksupäätteet ovat samanlaisia kuin Suomessa. 

Verkkopankin avulla laskujen maksaminen ja taloudenhoito sujuvat jouhevasti.

 

Talousvinkit vaihtoon lähtijälle

> Suunnittele

Kuten kotimaassa, myös ulkomailla on hyvä olla selvillä siitä, miten ja mihin rahat riittävät. Tarvitsetko opintolainaa, käytätkö säästöjä vai teetkö kenties opintojen ohella töitä? Tässäkin ammattilainen voi olla avuksi. 

> Maksuvälineet kuntoon

Varmista, että pankkikorttisi toimii kohdemaassasi. Esimerkiksi Visa on maailman laajimmin hyväksytty maksukortti.

> Näppärä verkkopankki

Verkkopankin avulla maksat helposti laskut myös ulkomailla. Saat myös mahdolliset Suomen laskut kätevästi e-laskuina verkkopankkiin.

> Kätevästi mobiilissa

Mobiilipankin  avulla raha-asiat hoituvat entistä kätevämmin ja helpommin. Esimerkiksi laskun tiedot voit näpyttelyn sijaan skannata kuvaamalla viivakoodin. 

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä