<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=349170025998669&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Hyppää sisältöön
Lähimaksaminen, kuvituskuva.

Vinguta Visaa vastuullisesti - myös lomalla

Pankkikortti ja puhelin, kuvituskuva.

Tämä kesä on oivallinen aika harrastaa kotimaan matkailua - ja nauttia kaikesta mitä Suomessa on mahdollista kokea. Reissussa matkakassan riittävyys ja turvallisuus ovat oleellisia asioita. 

Kesälomakauden kynnyksellä onkin hyvä hetki palauttaa mieleen, kuinka kätevä matkakumppani Visa-kortti oikein onkaan. Se on maailman laajimmin hyväksytty maksukortti ja toimivuudeltaan luotettava. Bonum Pankin asiantuntija Anne Korte kertoo parhaat tärpit Visan järkevään käyttöön matkalla. 

Ennen matkaa

> Matkan maksaminen

Verkosta ostettu matka kannattaa aina maksaa kortilla, oli kyseessä omatoimi- tai pakettimatka. POP Pankin Visa Debit, Electron tai Credit -kortilla verkko-ostoksia tehdessä asiakas saa ostoturvan. Jos matkan toimittamisessa tulee ongelmia tai matkanjärjestäjä menee konkurssiin, asiakas voi reklamoida kortin myöntäneelle pankille. Jokainen reklamaatio käsitellään yksilöllisesti kansallisia lakeja, käytäntöjä ja korttiehtoja noudattaen. 

> Tarkista luottoraja

Kannattaa tarkistaa ennen matkaa Credit-kortin luottoraja. Onko se riittävä loman kuluja ja muita hankintoja ajatellen? Hae luottorajan korotusta hyvissä ajoi, jotta se on varmasti matkalla käytettävissä. 

> Joustoa ennakkosuorituksella

Jos et halua nostaa kortin luottorajaa pysyvästi, mutta et ole varma sen riittävyydestä lomalla, voit tehdä luottotilille ennakkosuorituksen koska tahansa. Tällöin kortti joustaa luottorajasta ennakkosuorituksen verran. 

> Hyödynnä koroton ja kuluton maksuaika

Credit-kortissa on vähintään 40 päivää kulutonta ja korotonta maksuaikaa jokaiselle ostolle. Maksuajan jälkeen voit lyhentää koko velan pois tai hyödyntää maksullista korollista luotto-ominaisuutta.

> Kortin asetukset kuntoon

Debit- ja Debit Online -korttien asetuksia voi hallinnoida verkkopankissa. Ne on syytä tarkistaa ennen matkaa, jotta kortti toimii. Asetuksissa voi määritellä esimerkiksi kortin nostorajan, käyttöalueen ja voiko sillä tehdä verkko-ostoksia.  

Matkan aikana

> Kortti vai käteinen?

Jokainen POP Pankin Visa-korttituote  toimii ulkomailla maksaessa samoin kuin kotimaassakin. Myös lähimaksaminen toimii tutulla tavalla. Runsaan käteiskassan mukana kantaminen on aina riski. Joskus käteinen on kuitenkin ainoa vaihtoehto. Suositeltavaa on maksaa mahdollisuuksien mukaan kortilla ja nostaa tarvittaessa käteistä matkan aikana. 

> Seuraa ostoja mobiilipankissa

Matkalla voit pitää matkakassaa silmällä ja seurata ostoja päivän kahden viiveellä POP Pankin mobiilipankissa

> Credit vai Debit

Useimmissa maksupäätteissä asiakas voi valita, kumpaa maksutapaa käyttää. Jos valintaa ei voi maksupäätteellä tehdä, menee maksu Credit-puolelta. 

Kysyttävää kortista? Ota yhteyttä, autamme mielellämme!

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä