Hyppää sisältöön

DIAS - Digitaalinen asuntokauppa

Meillä POP Pankissa voit hoitaa asuntokaupat myös digitaalisesti etänä.

DIAS tulee sanoista digitaalinen asuntokauppa ja tarkoittaa Suomessa kehitettyä alustaa digitaaliselle asunto-osakekaupalle.

Asuntokaupat voi nyt tehdä aiempaa nopeammin ja vaivattomammin. Nopeimmat asuntokaupat on hoidettu jopa kolmessa ja puolessa tunnissa ja eksoottisin paikka kaupantekoon on ollut puolukkametsä. Kaukaisin kauppa on tehty Australiasta käsin. Kaupat on tiettävästi käynnistetty myös lentokoneessa.

Turvallisia asuntokauppoja digitaalisesti

Digitaalinen asuntokauppa on turvallista. Molemmat osapuolet tunnistetaan allekirjoitusvaiheessa vahvalla tunnistautumismenetelmällä. Lisäksi DIAS käyttää suljettua lohkoketjuteknologiaa (DLT-teknologiaa), jossa tiedot on tallennettu hajautetusti kaupan osapuolina olevien pankkien tietokantoihin. Tämä lisää DIAS-alustan luotettavuutta ja turvallisuutta.

Miten digitaalinen asuntokauppa toimii?

Ennen digitaalisen asuntokaupan käynnistämistä asunnonostaja käy ensin lainaneuvottelut oman pankkinsa kanssa ja hankkii lainalupauksen tavalliseen tapaan.

Kun kiinnostava asunto on löytynyt ja kaupan ehdoista on sekä myyjän että ostajan kanssa sovittu, asunnon välittäjä käynnistää digitaalisen asuntokaupan. 

  • Asunnon ostajan ja myyjän omat pankit saavat DIASin kautta tiedon kaupasta. Pankit tekevät tarvittavat valmistelut.
  • Välittäjä käynnistää allekirjoitusvaiheen. Kaupan osapuolet saavat kutsun sähköiseen allekirjoitukseen.
  • Asuntokaupassa ostajan ja myyjän pankit suorittavat kauppaan liittyvät velvoitteensa, kuten kauppahinnan, mahdollisen varainsiirtoveron, välityspalkkion maksun sekä osakekirjan siirron.

  • Välittäjä tekee vaadittavat ilmoitukset isännöitsijälle ja verottajalle.

Hae asuntolainaa helposti

Oletko löytänyt täydellisen asunnon? Muistathan täyttää asuntolainahakemuksen hyvissä ajoin. Apua suunnitteluun saat lainalaskurista. Tiesithän, että voit myös varata ajan esimerkiksi POP Verkkohetken kautta? 

Asuntolainalaskurillamme voit laskea sinulle sopivan laina-ajan, arvioida tuloihisi sopivat kuukausilyhennykset ja varautua nouseviin korkoihin.

Lainalaskuri ei edellytä kirjautumista ja voit kokeilla eri vaihtoehtoja mielesi mukaan.

Kokeile lainalaskuria >>

Tiedätkö jo paljonko tarvitset lainaa ja millainen kuukausierä sopii sinulle parhaiten? Kokeile erilaisia vaihtoehtoja lainalaskurillamme tai pyydä meiltä suoraan lainatarjousta.

Hakemuksen täyttäminen on nopeaa ja helppoa ja onnistuu suoraan verkossa. Klikkaa vain alla olevaa linkkiä. Tarjouksen pyytäminen ei myöskään maksa mitään eikä velvoita sinua nostamaan lainaa.

PYYDÄ LAINATARJOUS >>

Hakemuksella voit hakea lainaa myös sijoitusasunnon tai vapaa-ajan asunnon hankkimiseen.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä