Hyppää sisältöön

DIAS - Digitaalinen asuntokauppa

Meillä POP Pankissa voit hoitaa asuntokaupat myös digitaalisesti etänä. DIAS tulee sanoista digitaalinen asuntokauppa ja tarkoittaa Suomessa kehitettyä alustaa digitaaliselle asunto-osakekaupalle.

Asuntokaupat voi nyt tehdä aiempaa nopeammin ja vaivattomammin. Nopeimmat asuntokaupat on hoidettu jopa kolmessa ja puolessa tunnissa ja eksoottisin paikka kaupantekoon on ollut puolukkametsä. Kaukaisin kauppa on tehty Australiasta käsin. Kaupat on tiettävästi käynnistetty myös lentokoneessa.

Turvallisia asuntokauppoja digitaalisesti

Digitaalinen asuntokauppa on turvallista. Molemmat osapuolet tunnistetaan allekirjoitusvaiheessa vahvalla tunnistautumismenetelmällä. Lisäksi DIAS käyttää suljettua lohkoketjuteknologiaa (DLT-teknologiaa), jossa tiedot on tallennettu hajautetusti kaupan osapuolina olevien pankkien tietokantoihin. Tämä lisää DIAS-alustan luotettavuutta ja turvallisuutta.

Miten digitaalinen asuntokauppa toimii?

Ennen digitaalisen asuntokaupan käynnistämistä asunnonostaja käy ensin lainaneuvottelut oman pankkinsa kanssa ja hankkii lainalupauksen tavalliseen tapaan.

Kun kiinnostava asunto on löytynyt ja kaupan ehdoista on sekä myyjän että ostajan kanssa sovittu, asunnon välittäjä käynnistää digitaalisen asuntokaupan. 

  • Asunnon ostajan ja myyjän omat pankit saavat DIASin kautta tiedon kaupasta. Pankit tekevät tarvittavat valmistelut.
  • Välittäjä käynnistää allekirjoitusvaiheen. Kaupan osapuolet saavat kutsun sähköiseen allekirjoitukseen.
  • Asuntokaupassa ostajan ja myyjän pankit suorittavat kauppaan liittyvät velvoitteensa, kuten kauppahinnan, mahdollisen varainsiirtoveron, välityspalkkion maksun sekä osakekirjan siirron.

  • Välittäjä tekee vaadittavat ilmoitukset isännöitsijälle ja verottajalle.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä