Hyppää sisältöön
Kaksivärinen tausta

Usein kysyttyjä kysymyksiä - Vakuutukset

Usein kysyttyjä kysymyksiä vakuutustuotteiden ja -palvelujen osalta.

Aiheet

Jos jäät työttömäksi voit hakea korvausta AXAn verkkosivuilla osoitteessa https://www.clpnet.com/customer/homeportalfi .
Lisätietoja saat tarvittaessa AXAn asiakaspalvelusta 010 802 844.

Pysyvän työkyvyttömyyden korvausta haetaan tekemällä korvaushakemus. Hakemus tehdään lainan myöntäneen pankin kautta, josta saat korvauksen hakemiseksi tarvittavat ohjeet.
Lisätietoja saat tarvittaessa AXAn asiakaspalvelusta 010 802 844.

Kuolemantapauskorvasta haetaan tekemällä korvaushakemus. Hakemus tehdään lainan myöntäneen pankin kautta. Saat korvaushakemuksen ja tarkemmat ohjeet hakemukseen tarvittavista liitteistä.
Lisätietoja saat tarvittaessa AXAn asiakaspalvelusta 010 802 844.

Tapaturmaisen pysyvän haitan, pysyvän työkyvyttömyyden, tapaturmaisen kuoleman ja kuoleman korvaukset ovat pantattu lainalle. Korvaus maksetaan pankille ja sillä lyhennetään lainaa. Mahdollinen ylijäävä osa maksetaan vakuutukseen merkitylle edunsaajalle kuoleman tapauksessa ja muissa tapauksissa vakuutetulle.

Työttömyydestä, tilapäisestä työkyvyttömyydestä ja tilapäisestä tapaturmaisesta työkyvyttömyydestä maksettavat korvaukset maksetaan vakuutetulle.

Kuoleman ja tapaturmaisen kuoleman korvaukset on pantattu lainalle. Korvaus on veroton silloin, kun sillä kuitataan pantin kohteena olevaa lainaa.

Siltä osin, kun kuolemantapauskorvaus on käytetty panttauksen perusteella velan maksamiseen, ei velkaa korvauksella maksetuilta osin lueta kuolinpesän velaksi. Mahdollista ylimenevää osaa verotetaan kuten muuta kuolemantapauskorvausta 

  • Lähiomaisille maksettu korvaus on perintöveron alaista tuloa. 
  • Muille edunsaajille korvaus on veronalaista pääomatuloa. 

Huomioithan, että verotus voi muuttua tulevaisuudessa. Tiedot perustuvat 1.1.2024 voimassa olleeseen verolainsäädäntöön.

Pysyvän työkyvyttömyyden ja tapaturmaisen pysyvän haitan kertakorvaukset ovat verottomia saajalleen. Huomioithan, että verotus voi muuttua tulevaisuudessa. Tiedot perustuvat 1.1.2024 voimassa olleeseen verolainsäädäntöön.

Työttömyydestä, tilapäisestä työkyvyttömyydestä (sairausloma) ja tilapäisestä tapaturmaisesta työkyvyttömyydestä (sairausloma) maksettava kuukausikorvaus on puolestaan ansiotuloveron alaista.

Huomioithan, että verotus voi muuttua tulevaisuudessa. Tiedot perustuvat 1.1.2024 voimassa olleeseen verolainsäädäntöön.

Edunsaajamuutos tehdään aina kirjallisesti ja helpoiten voit tehdä sen AXAn verkkosivuilla osoitteessa: https://www.clpnet.com/customer/homeportalfi. Lisätietoja saat tarvittaessa AXAn asiakaspalvelusta 010 802 844.

Huomioithan, että jos haluat korvauksen maksettavan avopuolisollesi, hänet on erikseen nimettävä edunsaajaksi.

Jos haluat muuttaa POP Talousturva -ratkaisusi toiseksi tai korottaa korvaussummaa, muutos edellyttää, että terveydentilassasi ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia. Sen vuoksi tällöin vakuutusta haetaan uudelleen ja täytetään uusi terveysselvitys ja työssäoloehto. Muutoksen voit tehdä luoton myöntäneen pankin toimihenkilön kanssa.

Vakuutussummaa voi alentaa tekemällä kirjallisen muutospyynnön luoton myöntäneen pankin kautta. Vakuutussumman alentamiseen tarvitaan pankin suostumus.

Vakuutuskirja ja muu vakuutusposti toimitetaan sinulle valitsemasi postitustavan mukaan joko postitse tai AXAn asiakasportaaliin , jos olet valinnut paperittoman palvelun.

Suosittelemme paperittoman palvelun käyttöönottoa, jolloin vakuutukseen liittyvä posti ja asiakirjat toimitetaan AXAn asiakasportaaliin ja asiakirjat säilyvät palvelussa käytössäsi.

Asiakas voi AXAn Asiakasportaalissa

  • tarkastella omia vakuutuksiaan ja lukea vakuutusasiakirjat sieltä suoraan
  • tehdä korvaushakemuksen ja seurata käsittelyn kulkua
  • lukea korvauspäätökset ja saada tietoa maksettavasta korvaussummasta
  • kysellä suojatusti AXAn asiakaspalvelusta lisätietoja vakuutuksestaan, laskutuksesta tai korvauksista.
  • tehdä edunsaaja- sekä eräpäivämuutoksia

POP Talousturvan hinta määräytyy valitsemasi POP Talousturva-ratkaisun laajuuden perusteella. Hintaan vaikuttavat vakuutuksenottajan ikä sekä vakuutettava lainasumma ja kuukausierän määrä.

 

 

POP Talousturva voidaan myöntää vakuudelliselle 20 000–300 000 euron suuruiselle lainalle.  POP Talousturvaa ei voi myöntää joustoluotolle.

Kyllä voi, toinen velallinen voi ottaa POP Talousturvan missä vaiheessa lainan voimassaoloa tahansa ottamalla yhteyttä pankkiinsa.  

Kyllä! Olethan yhteydessä pankkiisi.

Voit hakea POP Talousturvaa samassa yhteydessä, kun haet vakuudellista lainaa POP Pankista. Olethan yhteydessä pankkiisi POP Talousturvan tekemiseksi.

 

Kyllä voit! POP Talousturva voidaan myöntää, jos haet henkilökohtaista vakuudellista lainaa ja olet harjoittanut yritystoimintaa viimeisen 12 kuukauden ajan etkä ole tietoinen konkurssista tai selvitystilasta.

 

Voit hakea POP Talousturvaa, kun sinulla on vakuudellinen laina POP Pankista ja

  • olet 18–63-vuotias. Pysyvän työkyvyttömyyden osalta edellytetään, että olet 18–58-vuotias
  • olet asunut Suomessa vakuutuksen alkua edeltävät 12 kuukautta
  • lisäksi valittavan turvapaketin mukaan edellytetään, että täytät terveys- ja työssäoloedellytykset


POP Talousturva on lainaturva, joka auttaa sinua ja läheisiäsi lainasi takaisinmaksussa ohimenevissä vastoinkäymisissä, jos jäät työttömäksi tai pidemmälle sairauslomalle sekä pysyvämmissä vastoinkäymisissä, jos menetät pysyvästi kykysi tehdä työtä, saat tapaturman seurauksena pysyvän vamman tai menehdyt. POP Talousturvassa on viisi erisisältöistä ratkaisuvaihtoehtoa, joista löytyy jokaiselle asiakkaalle sopiva vaihtoehto lainan takaisin maksun turvaamiseen. POP Talousturva räätälöidään vastaamaan juuri sinun tarpeitasi tapaamisessa pankin toimihenkilön kanssa.

POP Talousturva turvaa lainasi takaisinmaksua. Vakuutusturvan laajuus ja korvaukset ovat valitsemasi POP Talousturva-ratkaisun sisältöiset ja kattavat vakuutettavan lainan sekä kuukausikorvauksen määrän joko kokonaan tai puolet siitä. Lue lisää tuoteselosteesta.

Olethan yhteydessä pankkiisi asiasta.