Hoppa till innehåll
POP Nycklars aktivering är för tillfället ur bruk

Bekräftelse av kortbetalningar för nätinköp förändras för dem som använder kodkortet 25.10.2020

Nätbetalningar med POP Visa-kort förändras 25.10 för dem som använder kodkortet på papper. Framöver krävs tilläggsbekräftelse per sms för kortinköp på webben. Tilläggsbekräftelse per sms förutsätter att kunden har godkänt tilläggsbekräftelsetjänsten i nätbanken.

Förändringen gäller inte användare av kodappen POP Nyckel, och därför är det bra att nu ladda ner och börja använda den avgiftsfria och lättanvända appen i mobilen eller på pekplattan. Då kan du via en enhet sköta dina bankärenden, shoppa på webben och identifiera dig i tjänster. Så här börjar du använda POP Nyckel.

Varför borde jag börja använda POP Nyckel?

Syftet med stark autentisering är att skydda dem som sköter ärenden på webben. I stället för kodkortet på papper rekommenderar vi den avgiftsfria kodappen POP Nyckel som installeras i en mobil eller pekplatta. Med hjälp av den kan du smidigt bekräfta fakturor och nätinköp och identifiera dig i många e-tjänster såsom skatt.fi och kela.fi.


Appen ersätter kodkortet på papper efter att du aktiverat den. Du behöver inte hålla reda på kodernas ordningsnummer, eftersom appen garanterar säker identifiering. Spara dock kodkortet, eftersom du kan behöva det om du byter din mobila enhet.

Din POP Bank hjälper dig vid behov med att börja använda POP Nyckel, och det gör också vår kundtjänst i chatten på vår webbplats.

 

Välkommen att bli vår kund

Ta kontakt