Hyppää sisältöön
Huijaussoittoja liikkeellä POP Pankin nimissä

POP Pankin sisäisessä valvonnassa paljastui väärinkäytösepäily: johtotehtävissä toiminut Teemu Teljosuo on vapautettu tehtävistään

POP Pankin sisäisessä valvonnassa on havaittu ohjeistusten vastaisia toimia, joiden seurauksena Kurikan Osuuspankin toimitusjohtajana toiminut Teemu Teljosuo jättää kaikki tehtävänsä. Lähdön syynä on luottamuspula pankin hallituksen ja toimitusjohtajan välillä.
 
Kurikan Osuuspankin toimitusjohtajan Teemu Teljosuon ja pankin hallituksen luottamuspulan taustalla on luotonmyöntöön liittyvä väärinkäytösepäily sekä havaittuja laiminlyöntejä pankin sisäisen ohjeistuksen noudattamisessa. Epäillyt väärinkäytökset tulivat ilmi pankin normaalissa sisäisessä valvonnassa, ja niihin reagoitiin välittömästi. Teemu Teljosuo vapautetaan kaikista tehtävistään Kurikan Osuuspankissa ja POP Pankki -ryhmän sisällä, asiasta on raportoitu Finanssivalvonnalle ja tapaus on siirtynyt viranomaisten selvitettäväksi. Asiakkaiden varat tai heidän saamansa palvelu ei ole tapauksen vuoksi vaarantuneet.
 
-Tapaus on erittäin valitettava. Pankin luotettavan toiminnan kannalta on keskeistä, että valvontamme toimii niin, että tällaiset epäilyt tulevat ilmi heti. Epäiltyjen väärinkäytöksien laajuutta tutkitaan tällä hetkellä viranomaisten toimesta, emmekä sen vuoksi voi avata asiaa yksityiskohtaisemmin. Luonnollisesti autamme viranomaisia mahdollisessa tutkinnassa, sanoo POP Pankkiliiton toimitusjohtaja Pekka Lemettinen.
 
Nyt ilmenneiden väärinkäytösepäilyjen johdosta POP Pankki -ryhmä käynnistää välittömästi myös laajennetun sisäisen tarkastuksen kaikkiin pankkeihinsa. 
 
Kurikan Osuuspankin toimitusjohtajan tehtävää hoitaa toistaiseksi varatoimitusjohtaja Eija Lintala.
 
Lisätietoja: Pekka Lemettinen, toimitusjohtaja, POP Pankkiliitto, p. 040 503 5411.
 

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä