Hyppää sisältöön

Blogi

 • Mitä tekemistä edunvalvontavaltuutuksella on asuntokauppojen kanssa?

  Kun asunto hankitaan kumppanin kanssa, on luonnollista, että päätökset tehdään yhdessä. Vaan mitä, jos toinen ei onnettomuuden tai jonkun muun syyn vuoksi pysty itse tekemään päätöksiä? Avio-oikeus tai tilinkäyttöoikeudet eivät mahdollista kaikkien asioiden hoitamista toisen puolesta, vaan osa kuuluu edunvalvonnan piiriin.  POP Pankki Kurikan lakiasiainjohtaja Aleksi Forsström kohtaa työssään vuosittain kymmeniä tilanteita, missä pariskunnista toinen puoliso ei ole hetkellisesti tai pysyvästi kykenevä päättämään asioista lain edellyttämällä tavalla.

 • Ketkä vastaavat POP Pankin chattiin ja palvelunumeroihin?

  POP Pankin Vaasassa sijaitseva Palvelukeskus työllistää noin parikymmentä henkilöä. He vastaavat muun muassa POP Pankin sivuilla avautuvaan chattiin sekä POP Pankki -korttien ja POP Pikalainan palvelunumeroihin soitettuihin puheluihin. Lisäksi he ovat mukana monen muun palvelun taustaprosesseissa. Elina, Emil ja Ilkka kertovat lisää työstään Palvelukeskuksessa. 

 • Opiskelija, ota oma taloutesi haltuun

  Monelle opiskeluaika tarkoittaa ensimmäisiä askelia itsenäiseen elämään, ja tämä tarkoittaa myös oman talouden haltuun ottamista. Katso vinkit opiskelijan erilaisiin taloudellisiin tilanteisiin!  

 • Näin teet korttimaksut turvallisesti verkossa ja kaupassa

  Kortilla maksaminen on yleistynyt käteisen käytön sijaan, mikä on turvallisuudenkin kannalta hyvä asia. Mutta tiesitkö, millä tavoin maksamisesi on suojattua, kun maksat kortilla? Entä miten voit itse vaikuttaa maksamisen turvallisuuteen? 

 • Miten rahoittaa opiskeluajan eläminen?

  Opintuki muodostuu opintorahasta, opintolainasta ja asumislisästä. Opintotukiuudistuksen jälkeen opintotuki on muuttunut opintolainapainotteiseksi. Toisin sanoen uudistuksen jälkeen opintolainojen määrä on ollut kasvussa.

 • Pankista tuli taiteilijan turva

  Tiistenjokelainen kuvanveistäjä Timo Suvanto hoitaa pankkiasiat laskuista käteisnostoihin edelleen samassa pankissa, johon hänelle avattiin tili 80 vuotta sitten. Rahoituspäällikkö Kaisu Liljan kanssa vaihdetaan joka käynnillä myös kuulumisia.

 • Laura Arikka parantaa maailmaa työkseen: "Kohtaamisen tarve ei koskaan lopu"

  Erätauko-säätiön toimitusjohtaja Laura Arikka, 40, ajattelee, että nyt on hänen vuoronsa antaa takaisin sitä hyvää, jota hän itse on elämässään saanut. Hän parantaa maailmaa työkseen ja uskoo dialogin voimaan. Erätauko on menetelmä käydä parempaa yhteiskunnallista keskustelua.

 • Maksa verkossa turvallisesti mobiilimaksuilla

  Mobiilimaksaminen on helppo ja turvallinen tapa hoitaa maksut verkossa ja sovelluksissa ilman fyysistä korttia tai korttitietojen manuaalista syöttämistä. Lue vinkit turvalliseen maksamiseen!

 • Mitä kesäkivaa löytyy alueeltasi? POP Pankkien toimitusjohtajat vinkkaavat

  Lomareissulla on aikaa pysähtyä ja kokea kotimaa uudella tavalla. Kolme POP Pankin toimitusjohtajaa paljastavat oman alueensa vetonaulat. POP Pankki Lappajärven toimitusjohtaja Antti Haapoja: ”Lappajärven kunnassa on kraatterijärvi, jonka tarinaan voi perehtyä paikallisen Kivi tippuhotellin yhteydessä olevassa meteoriittinäyttelyssä. Järvimaisemaa voi ihailla vaikka 18-reikäistä golfkenttää kiertäessä.

 • Miten varautua epävarmaan aikaan?

  Ensin pandemia, sitten Ukrainan sota ja nyt inflaatio. Talouteen vaikuttavat myös asiat, jotka eivät ole lähtöisin taloudesta ja joita ei osattu ennakoida. Kuinka huolissaan pitää olla ja miten varautua epävarmuuden aikaan? Asiantuntijoilla on myös rauhoittavia vastauksia.

 • Rakkaushuijaukset paljastuvat usein liian myöhään – älä jää yksin huijauksen kanssa

  Yli kahden vuoden pandemia-ajan seurauksena moni asia on siirtynyt yhä enenevissä määrin etäyhteyksien päähän. Seuranhaku, ihastuminen ja jopa rakastuminen eivät ole tästä poikkeuksia, vaikka myös ennen koronaa useat ovat etsineet ja parhaimmillaan löytäneetkin elämänsä kumppanin puhelimen tai tietokoneen välityksellä. Yhtenä varjopuolena nettideittailun yleistymisessä on erilaisten rakkaushuijausten lisääntyminen.  

 • Lainan korot – mitä eri korkotermit tarkoittavat?

  Viitekorko, marginaali, Euribor, Prime ja kiinteä korko – saavatko korkoja koskevat termit pääsi pyörälle? Ei hätää, kokosimme tärkeimmät lainan korkoihin liittyvät termit ja niiden merkitykset tähän blogitekstiin.

 • Uusi koti mielessä – mitä kannattaa huomioida asuntoa ostettaessa?

  Mikä olisikaan mukavampaa kuin päästä ketterästi uuteen kotiin. Asunnon ostaminen on kuitenkin iso päätös ja siihen liittyy paljon selvitettävää. Tärkeimpiä asioita on valita oikeanlainen asunto sekä luotettavin ja asiantuntevin asuntolainapankki. Miten se onnistuu? Entä mitä kaikkea kannattaa huomioida asuntoa ostaessa tai vaihtaessa?

 • Ennakointi ja varautuminen ovat kyberturvallisuuden kulmakiviä

  Peruspankkipalvelut, kuten perusmaksutili, maksuvälineet ja verkkopankkitunnukset, mahdollistavat sujuvan elämän nyky-yhteiskunnassa. Tästä syystä monet ovat kiinnostuneita siitä, mitä pankit ovat tehneet asiakkaiden varojen ja palveluiden turvaamiseksi paitsi normaalioloissa, myös mahdollisissa poikkeustilanteissa. Avaan tässä blogissa hieman kyberturvallisuuden näkökulmasta eri skenaarioita, miten pankit ovat varautuneet niihin sekä miten jokainen meistä voi varautua mahdollisiin häiriötilanteisiin. 

 • Näin tunnistat huijausviestin

  Saitko epäilyttävän viestin pankilta? Avaamme tässä blogissa aidon esimerkin kautta, miten voit tunnistaa viestin huijaukseksi.

 • Menestys ruokkii menestystä - POP Vakuutuksen Marko Lindfors uskoo systemaattiseen johtamiseen

  Marko Lindfors nimitettiin POP Pankki -ryhmään kuuluvan POP Vakuutuksena tunnetun Suomen Vahinkovakuutus Oy:n toimitusjohtajaksi huhtikuussa 2021. Hän on toiminut yhtiön palveluksessa sen perustamisesta lähtien, viimeksi vt. toimitusjohtajana. Vuonna 2012 perustettu, suoraan digitaalisella toimintamallilla aloittanut yhtiö on ollut menestystarina perinteisellä vakuutustoimialalla.

 • Persoonaa peliin - Kirsi Salon uratarina peilaa pankkialan kehittymistä

  Vuonna 2021 POP Pankin toimitusjohtajista lähes 40 prosenttia oli naisia. POP Pankki Lakeuden toimitusjohtaja Kirsi Salo on tehnyt monivaiheisen uran edeten työasemakouluttajasta pankin toimitusjohtajaksi sekä POP Pankkien keskusluottolaitoksen Bonum Pankin hallituksen jäseneksi. Keskustelimme hänen kanssaan sukupuolten tasa-arvosta johtamisen näkökulmasta.

 • Sijoitusneuvonnan onnistuminen punnitaan laskumarkkinassa

  Yllätykset sijoitusmarkkinoilla ovat väistämättömiä, sillä tulevaisuuteen ei voi nähdä. Sijoitusneuvonta auttaa löytämään sijoittajalle soveltuvat sijoituskohteet sekä tukee sijoittajaa markkinamyllerryksessä.  

 • Kiihtyvä inflaatio – miten suojautua siltä?

  Inflaatio kiihtyi vuoden 2021 lopulla jo yli kolmeen prosenttiin. POP Pankin tuotekehityksen tiimipäällikkö Nuutti Härmä kertoo, miten inflaatiolta, eli rahan arvon laskulta ja kuluttajahintojen nousulta, voi suojautua. 

 • Yrityksen kassanhallinta ja ennuste vuodelle 2022 – osallistu webinaariin!

  Koronapandemia on asettanut yritysten taloudenhallinnalle ennenkokemattomia haasteita ja edellyttänyt poikkeuksellista sopeutumiskykyä. Maksuvalmiudesta ja maksukyvystä huolehtiminen vaatii nopeita toimenpiteitä ja reagointikykyä. Hyvällä kassanhallinnalla varmistetaan, että raha on siellä, missä sitä eniten tarvitaan.

 • Joululahjat kiertoon – vinkit turvalliseen asiointiin nettimyyntipalstoilla ja -ryhmissä

  Vaikka tontut kiertävät ahkerasti, aina ei salaisimmat lahjatoiveet tavoita pukkia. Mikäli joululahja ei ollut mieleen eikä sitä ei voi palauttaa, sillä voi ilahduttaa jotakuta toista laittamalla sen kiertoon. Joulun jälkeen netin myyntipalstoilta voi tehdä edullisia löytöjä – varo kuitenkin, ettet tule tehdyksi kauppoja huijaajan kanssa.

 • Pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen, mutta harrastaja tekee siitä omannäköisensä – Pässilä Bicycles keskittyy laaturunkoihin

  Titaania se olla pitää, vaan ultimaattinen, klassinenkin runkomateriaali oli vielä 2000-luvun taitteessa nuorten maastopyöräharrastajien ulottumattomissa. Vuonna 2006 erään Ruotsiin suuntautuneen alamäkireissun jälkimainingeissa eräällä kaverijoukolla alkoi itää ajatus oman pyöräfirman perustamisesta. Vuonna 2018 startannut, Nopankylässä sijaitseva Pässilä Bicycles yhdistää unelmamateriaalinsa ja modernin maastopyöräsuunnittelun puhutellen laajaa asiakaskuntaa aina Aasiaa ja Amerikkaa myöten.

 • Yritykset ovat kalastelijoiden unelmasaaliita

  Yksityishenkilöiden kalastelutapaukset saavat usein paljon palstatilaa. Yrittäjä ja yrityksen tiliä käyttävä henkilöstö voivat yhtä lailla haksahtaa tietojen kalastelijoiden ansoihin. Lue vinkkimme, miten yrityksissä voidaan ehkäistä kalastelun aiheuttamia riskejä.

 • Ennustamisen sietämätön vaikeus

  Kukaan ei pysty kertomaan varmasti, mitkä osakemarkkinat, maat tai alueet menestyvät seuraavan vuosikymmenen aikana poikkeuksellisen hyvin – erityisesti lyhyen aikavälin markkinoiden kehitystä on lähes mahdotonta ennustaa. Kristallipallon uupuessa sijoittamisessa kannattaa keskittyä omaan suunnitelmaan ja tavoitteisiin sekä hajauttamiseen.

 • POP Pankin lakiasiantuntijat Mervi Luoma ja Marjo Vartiamäki valmistautumassa uusperheiden talousvinkkejä käsittelevään webinaariin.

  Rahanarvoiset asiantuntijavinkit uuspareille ja -perheille

  POP Pankki Suupohjan Mervi Luoma ja Marjo Vartiamäki edustavat POP Pankeissa työskenteleviä lakiasiantuntijoita, jotka auttavat asiakkaita erilaisissa elämäntilanteissa. Esimerkiksi edelliset liitot voivat heijastua yllättävällä tavalla uusperheiden arkeen, ellei näitä ole otettu perheen talouden suunnittelussa ennalta huomioon. 

 • Mikä tekee salasanasta hyvän? Tietoturvapäällikön vinkit salasanaviidakon hallintaan

  Salasana toimii monen käyttämämme palvelun ”portinvartijana”. Tästä syystä salasanat ovat myös vuosikymmeniä olleet kalastelun kohteena. Salasanan ohella monissa järjestelmissä on tänä päivänä otettu käyttöön monivaiheinen tunnistautuminen, joka salasanan lisäksi käyttää jotain toista tunnistautumistapaa, kuten tekstiviestitse toimitettavaa varmistuskoodia. Facebook, Instagram, Twitter, Google, Microsoft ja monet muut tukevat jo monivaiheista tunnistautumista, joten jos haluat turvata tilisi paremmin, ota tämä käyttöön heti.

 • Miten välttyä yllättäviltä pelimaksuilta?

  Erilaisia pelejä pelataan nykyään pelikonsolin ja pöytätietokoneen lisäksi mobiililaitteilla, kuten älypuhelimilla ja tableteilla. Yleensä pelejä voi ladata ja pelata ilmaiseksi, mutta niihin sisältyy usein myös vapaaehtoisia maksullisia toimintoja. Miten välttyä yllättäviltä peliveloituksilta?

 • Miksi kestävä kehitys on bisnekselle tärkeää? Asiantuntija avaa tämän päivän vaatimuksia

  Suomen tavoite on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Ilmasto ja luonto eivät odota, yritystenkin on aika toimia ja sopeutua uusiin markkinoihin. Kestävän kehityksen innovaatiot, muutokset ja investoinnit rakentavat yhteistä hyvää, mutta voivat olla myös mahdollisuus uudenlaiseen kukoistavaan liiketoimintaan. Sitran asiantuntija Miika Korja kertoo miksi ja miten.

 • Lainojen yhdistäminen tuo tasapainoa talouteesi

  Useita pienempiä lainoja, pikavippejä ja luottokortti tapissa? Oman talouden hallinta voi tuntua haastavalta, jos on paljon erilaisia lainoja ja luottoja maksettavana. Tällöin lainojen yhdistämistä kannattaa harkita.

 • Milloin luottokortilla maksaminen kannattaa ja miksi?

  Kortin luotto-ominaisuudella maksamisessa on useita hyviä puolia, eikä niistä vähäisimpänä ole turvallisuus. Korttien liiketoimintapäällikkö Harriet Gabrielsson kirjoittaa, miksi hän valitsee luottokortin niin arjessa, matkustellessa kuin yllättävissä tilanteissa.

 • Kassavirran kurimus

  Yrittäjällä on arjessaan monenlaisia haasteita. Yhdelle byrokratia on alituinen ahdistuksen aihe, toisella tökkii myyntiosaaminen. Omalla yrittäjäurallani harmia aiheutti kassavirran ryöpsähtely.

 • Tietoturvapäällikön vinkit turvalliseen pankkiasiointiin

  Pankkitietojen kalastelutapaukset ovat olleet valitettavassa kasvussa. Finanssivalvonnan mukaan vuonna 2012 suomalaisten pankkitileiltä varastettiin noin 800 000 euroa, kun taas viime vuosien arviot liikkuvat jo kymmenissä miljoonissa euroissa vuosittain. Miten huijaukset ovat kehittyneet viime vuosina ja mitä sinä voit tehdä suojautuaksesi hyökkäyksiltä?

 • Yrittäjä – ethän unohda liiketoimintasuunnitelmaa

  Kouluaikoina tuli tehtyä usein liiketoimintasuunnitelmia eri opintoasteilla. Muistelin taannoin oppien olleen hieman vaihtelevia sen suhteen, mihin liiketoimintasuunnitelmaa yleensäkään tarvitaan. Kun on paloa itsensä työllistämiseen omilla ehdoilla niin eikös liiketoimintaa kehitetä tilanteen mukaan? Näin itse ajattelin ja näin myös toisinaan opetettiin: liiketoimintasuunnitelma on starttirahaa ja ensimmäisiä pankkineuvotteluita varten. Ajattelua on hyvä kuitenkin tarkistaa.

 • POP Visa -korttien ostoturva turvaa verkko-ostoksiasi

  POP Visa -korttien credit-ominaisuuteen sisältyy ostoturva, joka turvaa verkko-ostoksiasi aina ostohetkestä tuotteiden toimittamiseen asti. Käytännössä tämä tarkoittaa, että voit saada rahasi takaisin esimerkiksi, jos olet maksanut POP Visa -korttisi  credit-ominaisuudella ja kauppias jättää tuotteen toimittamatta, saat väärän tai vahingoittuneen tuotteen tai jos matkatoimisto tai lentoyhtiö menee konkurssiin ennen matkaasi tai sen aikana. Ostoturva koskee sekä koti- että ulkomaisissa verkkokaupoissa tehtyjä ostoksia.

 • Myyntisaamiset rahaksi

  POP Pankin Kansalaissuhdanne-ennuste povasi talouden kasvua loppuvuodelle 2021 ellei tautitilanne tuo kummempia yllätyksiä. Kysyntä kasvaa jo niin nopeasti, että tuotanto ja toimitusketjut eivät pysty siihen täysin vastaamaan.

 • POP Pankki on mukana rahoittamassa moderneja asuntokohteita

  Tammelan stadion Tampereella on palvellut jalkapallokansaa jo 1930-luvulta lähtien. Nyt paikasta ollaan rakentamassa modernia urheilun ja asumisen yhdistävää hybridistadionia. Isännöintiä, asuntovälitystä, vuokrausta ja vuokra-asuntojen hallinnointia tarjoava Asuntopehtoori osti yhden syksyllä 2023 valmistuvista hybridirakennuksista. Lainaneuvottelut hoituivat POP Pankki Keuruun kanssa.

 • Lizzie Armanto kertoo suhteestaan rahaan ja rullalautailuun: ”Omasta visiostani en jousta”

  Rullalautailu eli skeittaus lajina saa maailmanlaajuista huomiota heinä-elokuussa, kun skeittaus tekee ensiesiintymisensä "Olympic Games Tokyo 2020" -kilpailussa. Myös Suomesta lähtee kolme skeittaajaa kisaamaan olympialaisiin, ja yksi heistä on Visan urheilijalähettiläs Lizzie Armanto. Yhdysvaltojen ja Suomen kaksoiskansalaisuuden omaava urheilija kertoo suhteestaan rullalautailuun ja rahaan.

 • Vältä opintolainaruuhka – katso vinkit lainan sujuvaan hakemiseen

  Opiskelijaelämä on innostavaa, vauhdikasta ja jännittävääkin – jännitystä ilmaan voi luoda kokeiden ja kurssiarvosanojen lisäksi myös taloudellinen tilanne. Opintolaina tuo joustoa arkeen ja vapauttaa aikaa opintoihin keskittymiseen. Kokosimme kootut vinkit opintolainan eduista ja sen hakemisesta.

 • Lapualla liputetaan naispesiksen puolesta

  Lapuan Virkiä on suomalaisen naisurheilun vahvoja brändejä. Taustalla on seuran, pelaajien, kumppaneiden sekä kannustajien vahva liitto. POP Pankki Lakeus on yksi Lapuan Virkiän naisedustusjoukkueen pitkäaikaisista yhteistyökumppaneista. Molempia yhdistää pitkä historia sekä nälkä kehittyä ja kokeilla uutta.

 • Kaarihovi palkitsee lavatanssijoiden pitkän odotuksen laajalla artistikattauksella

  Vehreä ja valoisa kesäilta sekä tanssiin kutsuva musiikki kuuluvat lavataian reseptiikkaan. Urheiluseura Teuvan Rivakka perusti Kaarihovin jo vuonna 1964 ja lavalla on järjestetty tansseja aktiivisesti aina koronarajoituksiin saakka. Nyt Kaarihovijaoston puheenjohtaja Tapani Kesti vapaaehtoisjoukkoineen on valmiina avaamaan lavan uudelleen heinäkuun alussa.

 • Leipomo Jyvässä ei käytetä hiivaa – hapanjuurileivonnassa korostuu paikallisuus ja tuotannon läpinäkyvyys

  Leipomo Jyvä ei ole aivan tavallinen leipomo, siellä kaikki tuotteet leivotaan hapanjuureen croissanteista ja korvapuusteista lähtien. Leipomon perustaja Heljä Mantereellakaan ei ole se perinteisin leipomoyrittäjän tausta, vaan hän on aikaisemmin työskennellyt johto- ja konsultointitehtävissä eri elintarvikealan yrityksissä Suomessa ja ulkomailla. Mitä erikoisuuksia hapanjuurileivontaan sisältyy ja miten Heljä Mantere on päätynyt leipuriksi?

 • Kauhajoella koulutetaan suomalaisia pelialan osaajia – maskotti inspiroi tasohyppelyjä ja kolikkojahteja

  ”Tehän olette jo pitkällä”, huudahtaa Vuoksin Suupohjan koulutuskuntayhtymän tieto- ja viestintätekniikan lehtori Sakari Äijö. Jättinoppa pyörähtää peliareenalle ja Android-laitteille monipeliä suunnitelleen ryhmän jäsenet hymyilevät. ”Todella, viikossa on jo tapahtunut paljon. Ulkopuolisen silmiin tämä peli voi vieläkin näyttää hieman rosoiselle, mutta kun tietää, mitä tämä on opiskelijoilta vaatinut, peli näyttää erittäin hyvälle”.

 • Hooklen perustajakolmikko

  Suomalainen Hookle tekee some-kanavien hallinnasta tehokasta

  Alun perin urheilijoiden tarpeesta lähteneestä ajatuksesta kehitetty sovellus auttaa kiireisiä yrittäjiä hallinnoimaan useaa sosiaalisen median kanavaa yhtä aikaa. Täysin mobiilipohjainen sovellus on kiinnostanut jo Googlea ja ulkomaita myöten.

 • ASP-webinaarin kysymyksiä ja vastauksia

  Asuntomarkkinat käyvät vilkkaana – myös ensiasunnon ostajat ovat hereillä. Järjestin ASP-säästämisen webinaarin 20.4.2021. Webinaari keräsi mukavasti osallistujia ja kysymyksiä.

 • Kesätyötienesteistä enemmän irti: täysi-ikäisen vinkit

  Kesäduuni on muutakin kuin kuuluisaa bluesia. Kesällä kerrytetty palkka auttaa tasapainottamaan opiskeluajan budjettia, mutta voi myös toimia pesämunana monen haaveen toteuttamiselle. Kokosimme muutaman taloudenhallintavinkin opintojen ohessa työskenteleville täysi-ikäisille opiskelijoille:  

 • Nuoren kesätyöläisen pankkiasioiden muistilista

  Onneksi olkoon - kesätyö on hyvä mahdollisuus tutustua erilaisiin töihin ja työpaikkoihin. Kokemus auttaa omien tulevaisuuden suunnitelmien hiomisessa ja esimerkikiksi siinä, mitä lähteä opiskelemaan jatkossa. 

 • Onnellinen lapsiperhe, kuvituskuva

  Suomen parasta, asiakkaiden suosittelemaa palvelua

  Hyvä asiakaspalvelu on paitsi sydämen myös tahdon asia. Meille on tärkeää, että asiat hoituvat ja jokainen asiakas tulee lämpimän ammattimaisesti kohdatuksi valitsemassaan kanavassa. Asiakaspalvelusta me olemmekin saaneet hyvää palautetta jo vuosien ajan – olemmehan tulleet valituksi Suomen parhaimman asiakaspalvelun pankiksi jo yhdeksän kertaa. Kuinka hyvää asiakaspalvelua voi mitata jatkuvasti sitä samalla kehittäen?

 • Tavoitteena toimistotyön hiilijalanjäljen pienentäminen

  Bonum Pankki Oyj:n Espoon toimipiste sai WWF:n Green Office -sertifikaatin marraskuussa 2020. Ohjelman valmistelu alkoi jo kuukausia aiemmin. – Rahoitusalalla kiinnitetään vastuullisuuteen koko ajan enemmän huomiota. Green Office -ohjelman avulla voimme aktiivisesti vaikuttaa omaan hiilijalanjälkeemme, sanoo Bonum Pankilla ohjelmatyöryhmässä mukana oleva johtaja Timo Hulkko.

 • Mikä on menestyvien paikkakuntien salaisuus?

  Kaupungistuminen on Suomessakin näkyvä megatrendi. Imevätkö kasvukeskukset kaikki ihmiset ja investoinnit ja tyhjentävät muun maan? Sen ei tarvitse olla niin, vastaa Helsingin yliopiston aluesuunnittelun ja -politiikan professori Sami Moisio. Hän kertoo kolme tärkeintä tekijää, jotka yhdistävät menestyviä alueita. 

 • POP Pankki Pohjanmaa perusti akatemian osaajatarvettaan varten

  Kilpailu finanssialan työntekijöistä on totta; ansaituille eläkepäiville siirtyvien osaajien tilalle tarvitaan uusia ammattilaisia. POP Pankki Pohjanmaa alkoi vuonna 2019 kehittää POP Akatemiaa, jonka tarkoituksena on tarjota opiskelijoille monipuolinen pankkialan harjoittelukokemus.

 • Kortti kiilaa käteisen edelle turvallisuudessa

  Kortilla maksaminen on lähtökohtaisesti yksi turvallisimmista tavoista maksaa tänä päivänä. Tähän lauseeseen varmaan moni on törmännyt, mutta mitä se tarkoittaakaan käytännössä?  

 • Digiopastaja iloitsee asiakkaan onnistumisista ja oivalluksista

  Tekniikan kehittyminen on muuttanut monia asioita arjessamme. Syntymäpäiväkortti ystävälle on vaihtunut tekstiviestiksi tai some-tervehdykseksi. Sähköinen kauppalappu helpottaa seuraavan viikon ostosten tekemistä, osan suosiessa valmiiksi koottavia kauppakassipalveluja. 

 • Miten korttikäyttöni muuttui koronavuoden aikana?

  Jo ennen koronaa kivijalan osuus ostoissani oli selkeästi vähentynyt ja koronakevään lockdown vähensi kaupoissa liikkumistani edelleen. Toisaalta verkko-ostosten helppous on auttanut perheen arjen hallinnassa, oli korona tai ei.

 • POP Vakuutus huomioi sähköautojen vakuuttamisen erikoistarpeet

  POP Vakuutus on uudistanut vakuutusehtojaan kattamaan myös sähköautot. Esimerkiksi POP Vakuutuksen L- ja XL-kaskoihin kuuluva kolariturva käsittää sähkö- tai hybridiautojen akustojen vahingot. XL-kaskossa taas hinausturva on ulotettu pelastamaan sähköauton matkan jatkuminen, jos akku pääsee kesken matkan tyhjenemään. Kaskovakuutukseen kuuluvat myös auton latauskaapelit.

 • Pappilankangas liikuttaa kirjaimellisesti

  Googlaamalla voi löytää Pappilankankaan hiihtomajan sivut, mutta vasta paikan päällä käyminen auttaa ymmärtämään, miksi puskaradiot ylistävät tätä paikkaa. Vuonna 1961 avattu maja rakennettiin aikanaan ”kökkätyöllä” ja sen rakennusaineet kerättiin Komsin kylän taloista. Kökkä- eli talkoohenki on edelleen vahvaa Pappilankankaalla ja sen toimintaa jo yli 30 vuotta vapaaehtoispohjalta pyörittäneessä Viljanmaan pariskunnassa.

 • Räätälöi hakemus tehtävän ja itsesi näköiseksi

  Helena Leskelä POP Pankkikeskuksen HR:stä kehottaa kesätyöntekijöitä olemaan rohkeasti yhteydessä paikkoihin, jotka aidosti kiinnostavat. Ansioluettelo ja hakemus kannattaa tehdä huolella unohtamatta kuitenkaan oman persoonan esille tuomista.

 • IDEAAn toimistossa on tyylikäs AINA-keittiö.

  Intohimosta ammatti. Siinä on IDEAA.

  Riikka Souru päätti vaihtaa alaa, kun näki ilmoituksen rakennusarkkitehtikoulutuksesta. Kahden kollegan kanssa syntyi arkkitehti-, sisustus- ja kiintokalustesuunnittelualan yritys IDEAA.

 • Oman onnensa rahoittajat

  Säästäminen kannattaa aina. Ei ole väliä, millaisia summia pystyy säästämään tai millaisen omaisuuden on pystynyt kerryttämään. Olennaista on hallinnan ja kyvykkyyden tunne, jonka säästäminen saa aikaan.

 • Kokosimme yhteen yleisimmät lainatermit helpottamaan neuvotteluja pankin kanssa.

  Lainatermit haltuun

  Lainavaihtoehtojen puntaroinnissa auttaa, kun sanasto on tuttua. Lähes samoilta kuulostavien termien ero voi olla käytännössä iso. Esimerkiksi tasaerälaina ja kiinteä tasaerälaina käyttäytyvät eri tavoin korkotason noustessa.

 • Taiteilija töissä pankissa

  POP Pankin AD Matti, mitä kaikkea oikeastaan teet POP Pankissa? Lue Matin haastattelu monipuolisista työtehtävistä.

 • Teuvan Keitintehtaan toimitusjohtaja Henri Penttilä seisoo yhden kenttäkeittiöistä vierellä.

  Teuvan Keitintehdas muonittaa monia

  Vaikka Teuvan Keitintehtaan nimi voi tuntua vieraalta, on meistä moni maistanut esimerkiksi yleisötapahtumissa pohjalaisyrityksen laitteilla paistettuja grillimakkaroita. Varusmiehillä soppatykin kenttälounaat ovat hyvässä muistissa. Yrityksen kiukaat taas tarjoavat leppoisat löylyt.

 • Äiti anna rahaa

  Uudet lenkkarit, rahaa uuteen puhelimeen – nuoren menot ovat monet. Siirryin POP Pankille viime vuoden lopulla kulutustuotteiden parista. Nuorilla on tässä maailmassa vahva vaikuttajan rooli esimerkiksi sen suhteen mitä perheen ostoskoriin päätyy. 

 • Pankkiasiat hoituvat POP Verkkohetki -etätapaamisessa

  POP Verkkohetki on tietokoneella tai mobiililaitteella järjestettävä etävideotapaaminen asiakkaan ja pankin asiantuntijan välillä. Siihen liitytään tunnistautumalla vahvasti omilla pankkitunnuksilla, joten kanava on turvallinen ja pankkisalaisista asioista voidaan puhua luotettavasti. 

 • Kuuloxi on Suomen suurin korvakappaleiden valmistaja, pankki auttoi yritysostossa

  Suomen suurin korvakappaleiden valmistaja kuuntelee pankkiasiantuntijaansa

  Tommi Sipilä osti kolme vuotta sitten jyväskyläläisen kuuloalayrityksen ja päätti uudistaa sen toiminnan perusteet. Toteutuneen teknologiakolmiloikan ensimmäinen loikka oli riskin otto, kolmas uuden teknologian valjastaminen ja varsinaisen hypyn saivat aikaan osaavat työntekijät. Nyt Sipilä miettii yrityksen laajentamista muille paikkakunnille.

 • Talouspuhetta - opiskelijalta opiskelijalle

  On luonnollista, että opiskeluun liittyvät talousasiat saattavat tuntua alkuun vierailta. Pelätä niitä ei kuitenkaan tarvitse. Tässä postauksessa mainitsen omasta mielestäni tärkeimpiä pointteja opiskeluajan tukiin, opiskelijan pankkiasioihin ja yleisiin talousvinkkeihin liittyen. 

 • Ilman yrittäjiä ei ole palkansaajia

  POP Pankki Siilinjärven yritys-, maa- ja metsätalousrahoitukseen keskittyvä tiimi on huolellisesti koulutettu ja yrittäjille halutaan tarjota mahdollisimman toimivia ratkaisuja. POP Pankki Siilinjärven toimitusjohtaja Soile Pusa kertoo, millainen on kannattava yritys pankin näkökulmasta.

 • Pielisen kalansaalis

  Pielisen Kalajaloste Oy on perheyritys ja POP Pankin pitkäaikainen yritysasiakas, joka purkittaa Pielisjärven antimia suomalaisten saataville. Omavarainen yritys kalastaa suurimman osan kaloistaan itse, ompelee rysät, kehittää reseptit ja pakkaa tuotteet. Tavoitteena on nostaa suomalaisen luonnonkalan suosiota entisestään ‒ jopa tonnikalan ohi.

 • POP Pankkikeskuksen kesätyöntekijä Markus Havia itse ottamassaan kuvassa.

  Kesätyö POPilla: viimeistä viedään

    Viimeinen päivä kesätöissä. Tunnelma on samalla haikea ja odottava. Syksyllä vastassa on kandin kirjoittaminen, vapaaehtoishommat ja valokuvauskeikat, keväällä toivottavasti vaihto-opinnot. Näin loppumetreillä haluan vielä palata niihin seikkoihin, jotka tekivät kesätyökokemuksestani POP Pankkikeskuksessa selkeästi parhaimman tähänastisista.

 • Kesätyö POPilla: analytiikan abc

  Markkinoinnin työtehtävistä saa helposti ulospäin kuvan, että kaikki työ on pelkkää luovaa tajunnanvirtaa ja somen päivittelyä. Totuus on todellisuudessa toinen. Menneen ajan fläppitaulusulkeisista on viime vuosina siirrytty harppauksin kohti datalähtöisempää ajattelutapaa.

 • Muutos on mahdollisuus

  Pankkiliiketoimintaa ovat leimanneet viime aikoina voimakkaat muutokset, kun digitaalisuuden, sääntelyn ja kansainvälistymisen haasteet ovat heijastuneet arjen asiointiin. Enää pankki ei tarjoa vain esimerkiksi asuntolainoja vaan palvelukokonaisuuksia, joissa voi olla mukana myös uusia finanssialan kumppaneita.

 • Sari Havasin mielestä on hyvä, että huomaamme, kuinka arvokas toinen ihminen on. Jaksamisessa ihmisten läheisyys korostuu.

  Sari Havas - Hyvän energian sanansaattaja

  Kevään koronatilanteen takia näyttelijä Sari Havas joutui vetämään ison ruksin esitysten ja koulutusten kohdalle peruuntumisen merkiksi. Pätkätyöt ja tulojen epäsäännöllisyys ovat kuitenkin tuttuja freelancerille. — En ole vielä kovin huolissani, koska minulla on puskuria säästössä vaikeiden aikojen varalle.

 • Puijon Majan kabinetti

  Jukola Industries vie suomalaista puunjalostusta maailmalle

  Lukuisia tilaustöitä Suomeen ja ulkomaille ja merkittävä jälleenmyyntisopimus Yhdysvaltoihin. Konnevedeltä kotoisin olevaa Jukola Industriesia odottavat valtavat markkinat. Yrityksen perustajaa ja toimitusjohtajaa Jouni Lehmosta ei hirvitä. ‒ Siksihän näitä hommia tehdään!

 • Kesätyö POPilla: valokuvien viehätys

  Mahdollisuus luovaan työhön ja erityisesti valokuvaamiseen oli tärkeässä roolissa POP Pankin kesätöihin hakiessa. Joillekin luovan polun valitseminen saattaa tuntua oudolta, kun ottaa huomioon opintoni kauppiksen tieto- ja palvelujohtamisen pääaineessa.

 • POP Pankkikeskuksen kesätyöntekijä Markus Havia osallistuu tietokoneellaan POP Verkkohetki -etähetkeen.

  Kesätyö POPilla: tuotekehitys tutuksi

  Kuten ensimmäisessä blogipostauksessa mainitsin, pääsen kesän aikana osallistumaan markkinoinnin ja viestinnän ohella myös POP Pankin tuotteiden ja palveluiden kehitystyöhön.

 • Kesätyö POPilla: lentävä lähtö

    Moikka! Mun nimi on Markus. Työskentelen POP Pankilla tulevan kesän ajan markkinoinnin, viestinnän ja tuotekehityksen tehtävissä. Seuraavien viikkojen aikana jaan kokemuksiani blogin muodossa kaikkine tapahtumarikkaine hetkineen, kuvineen ja ihmisineen.

 • Jyrki Tsutsusta kutsutaan kulttuurikokiksi ja villiyrittikokiksi. Hän itse toteaa olevansa hämmentäjä. Freelancer-kokki tienaa ruokarahat elämyksellisistä projekteista, joissa metsän henki maistuu lautasella.

  Hämmentävä kulttuurikokki Tsutsunen

  Jyrki Tsutsusta kutsutaan kulttuurikokiksi ja villiyrittikokiksi. Hän itse toteaa olevansa hämmentäjä. Freelancer-kokki tienaa ruokarahat elämyksellisistä projekteista, joissa metsän henki maistuu lautasella.

 • Enemmän kuin kilohinta

  Suomalaisen ruuan laatukirjan tekijät haluavat tuoda ruokakeskusteluun uusia näkökulmia, omintakeisia makuja ja elämyksiä sekä vahvan ympäristön monimuotoisuuden arvostamisen. Ruoka on heidän mielestään enemmän kuin kilohinta tai kylmäketju.

 • Luita, puita ja lusikoita kutkuttelee kaikkia aisteja

  On pimeä tammikuinen perjantai. Odotan side silmillä, että minut johdatetaan hämärään saliin. Suussa maistuu havumetsä. Jostain suljettujen ovien takaa kuuluu eteeristä helinää. Luvassa on erikoinen ateria.

 • Anne Mattilan muutoksen ja kasvun tarina

  Anne Mattila sai rohkeutta löytää itsensä Anne Mattila haluaa koskettaa ihmisten sisintä lauluillaan ja maalauksillaan. Annen taidekahvilassa näihin yhdistyvät herkät runot, luonto ja hirsiseinien vahvuus. Hänelle itselleen taidekahvilan rakentaminen on ollut muutoksen ja uudistumisen kehitystarina. – Sain rohkeutta löytää oman itseni.

 • Kata sai kanat lentoon

  Kun Katariina Isola sai 11-vuotiaana neljä lemmikkitipua, hän ei edes haaveillut omasta kanalasta.

 • Perinteitä ja jaettua iloa

  Mäki-Rajalan perhe nauttii perinteikkäästä joulusta juhlaruokineen, kuusineen ja joulukirkkoineen. Paras joululahja on sellainen, josta on iloa ja hyötyä pitkäksi aikaa.

 • Aloita nyt – pitkäjänteisyys sopii rahastosäästämiseen

  POP Pankin rahastotarjonta monipuolistui keväällä 11 uudella tuotteella. Rahastosäästämisessä on keskeistä hajauttaa sijoittaminen eri omaisuuslajien lisäksi ajallisesti ja maantieteellisesti. Tärkeintä on aloittaa säästäminen nyt, koska sijoittaminen on pitkäjänteistä työtä, jossa tavoitteet ovat vuosien tai vuosikymmenten päässä. Tarvittaessa säästöt saa käyttöönsä nopeasti.

 • Ikä ei ole este pankkiasioille

  Kun ikä alkaa painaa, moni käytännön asia vaikeutuu. Pankkiasioiden hoitamisen ei kuitenkaan tarvitse olla hankalaa, varsinkin, jos tilanteeseen on varauduttu ennalta. Palveluneuvoja Päivi Peltonen Suupohjan Osuuspankin Teuvan konttorista kertoo, miten se tapahtuu.

 • Säästää voi myös sijoittamalla

  Aika on rahaa, ja raha auttaa tekemään unelmista totta. Rahojen varastointi on kuitenkin vanhanaikaista, sillä on parempiakin tapoja pistä pennit poikimaan. Eikä tarvitse olla mikään kroisos – pienikin summa on hyvä alku.

 • Viidakko opettaa

  Selviytyjät-televisiosarjan juontajan Juuso Mäkilähteen mukaan kaupunkiviidakossa ja paratiisisaarella pätevät suurelta osin samat lait. Hyvät ihmissuhdetaidot auttavat aina eikä vihamiehiä kannata hankkia.

 • Lainaturva tuo monille mielenrauhaa

  Lainaturvavakuutus siirtää vastuuta pois omilta harteilta tilanteessa, joka alkaa olla yksittäiselle taloudelle ylivoimainen.

 • Mitäs niistä menneistä

  Menneet sata vuotta ovat tarjonneet Sylvi Heinille paitsi elämän ylä- ja alamäkiä myös näköalan Suomea mullistaneisiin tapahtumiin. Tärkein oppi on hänen mielestään kuitenkin taito olla murehtimatta menneitä ja jatkaa eteenpäin.

 • Vapaana laiduntavat Herefordit

  Laitumella seisoskeleva jämäkkä lihakarja ja komea sonni ovat pysäyttävä näky. Harjun tilalla Teuvalla on kasvatettu herefordeja reilut kymmenen vuotta. Jussi ja Paula Harju jalostavat itse lihatuotteita ja kehittävät myös myyntikanavia. Tila edustaakin nykyaikaista ja monimuotoista maataloustuotantoa.

 • Asiakkaiden suosittelemaa palvelua

  Hyvä asiakaspalvelu on meillä POP Pankilla sydämen asia. Meille on tärkeää, että asiat hoituvat ja jokainen asiakas tulee kohdatuksi. Juuri asiakaspalvelusta me olemmekin saaneet hyvää palautetta jo vuosien ajan – meillä on tutkitusti tyytyväisimmät asiakkaat! Mutta miten palvelua tai tyytyväisyyttä mitataan, kun asiat ja asiakkaat ovat kaikki erilaisia?

 • Pää pilvissä lainaa hakemassa

  Millaista lainaa kannattaa hakea, jos on ostamassa asuntoa? Tai autoa? Tai aloittamassa opiskeluja? Lainanhakeminen voi vaikuttaa melkoiselta miinakentältä, mutta ei se niin vaikeaa ole. Kokosimme listan asioista, jotka jokaisen lainanhakijan kannattaa huomioida.

 • Opiskelijat rakensivat robotin kouluttamaan koiria!

  Syksyllä 2018 Aalto-yliopiston kansainvälinen opiskelijaryhmä sai eteensä varsin poikkeuksellisen projektin: heidän tulisi suunnitella robotti, joka opettaa tavallisenkin turren tehokkaaksi hajukoiraksi.

 • Biotalous luo maaseudulle uudenlaista työtä

  Biotalous tuo uuden näkökulman maa- ja metsätalouteen ja mullistaa molempien toimintatapoja. Samalla syntyy uudenlaisia yrityksiä ja työpaikkoja. VTT:n tutkimusprofessori Ali Harlin luotaa tilannetta.

 • Pikalainaa – vastuullisesti

  POP Pankkiliiton toimitusjohtaja Pekka Lemettinen kertoo, miksi perinteinen suomalainen kivijalkapankki päätyi viime vuonna lanseeraamaan POP Pikalainan.

 • Talon ja kulttuurin rakentaja

  Risto Ukkosen mielestä vanhan talon henkiin herättäminen on kulttuuriteko. Kesällä hän järjestää Rovaniemellä yhden talon asuntomessut.

 • Onko käteinen yhä kuningas?

  Useimmat meistä ovat saaneet lapsena jonkinlaista viikkorahaa. Monen perheessä on ollut myös rahankäyttöön liittyviä sääntöjä, kuten karkkipäivä. Näin oli minullakin, ja yksi varhaisimmista rahaa koskevista muistoistani liittyy juuri näiden sääntöjen rikkomiseen.

 • Näppärä lähimaksu yleistyy nopeasti

  Kuppi kahvia lempikahvilassa kauppakassien kanssa tai suklaapallot jäätelökioskilla lasten kirmatessa jo menojaan. Etenkin pienempien ostosten kanssa kolikoiden kaivaminen tai pankkikortin tunnusluvun näppäileminen voi tuntua toisinaan hankalalta. Lähimaksaminen on nopea maksutapa, joka lisäksi se pienentää riskiä tunnusluvun päätymisestä vääriin käsiin.

 • Viihtyisä puutalokortteli mukulakivikatuineen

  Hyödynnä maksukortin edut lomasuunnittelussa

  Kesälomakauden kynnyksellä monet meistä suunnittelevat tulevaa matkaa tai hankintoja mökkirantaan. Maksukortti on oiva lomakumppani, sillä kortteihin sisältyy paljon käteviä ominaisuuksia, joista voi olla rutkasti hyötyä myös myöhemmin.  

 • Hajukoira Kössi tunnistaa syövän

  Hajukoira Kössi opiskelee syöpäkoiraksi Wise Nose -hajukoirayhdistyksessä Viikissä. Koiran äärimmäisen tarkan hajuaistin ansiosta sairauksia voidaan tulevaisuudessa ehkä tunnistaa jo varhaisessa vaiheessa.

 • Intohimolla menestykseen

  Heinolan perhe syttyy yrittämisestä ja urheilusta. Heidän mielestään pieneltä paikkakunnalta ponnistavalla on mahdollisuus menestyä, jos vain intohimoa ja tarmokkuutta riittää. Tämän tietää myös tuore maailmanmestari Ville Heinola.

 • Uusi lainaohjelma henkilö- ja yritysasiakkaille

  Pohjoismaiden Investointipankki (NIB) ja POP Pankki -ryhmän keskusluottolaitos Bonum Pankki Oyj ovat perustaneet 35 miljoonan euron lainaohjelman, jonka tarkoitus on rahoittaa pienimuotoisia ympäristöhankkeita sekä pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Lainaohjelma sopii niin henkilö- kuin yritysasiakkaillekin.

 • Onko mobiilipankin käyttö turvallista?

  Moni miettii mobiilipankkia käyttäessä sen turvallisuutta. Voiko puhelimella kirjautuminen olla yhtä turvallista kuin verkkopankin käyttäminen vaikkapa läppärillä?

 • Säästöjä ja turvaa elämän varalle

  POP Elämänvara antaa turvaa ja kasvattaa vaurautta, koska uudenlaisessa vakuutuksessa yhdistyvät säästäminen ja vakavan sairauden turva. Yhdistelmävakuutus sopii hyvin esimerkiksi asuntolainan ohella säästämiseen.

 • Rauhallisen elämän puolesta

  Yrittäjät Raakel Pirinen ja Piia Heinonen näkevät ihmisen kokonaisuutena, jossa kehoa ja mieltä ei voi erottaa toisistaan. Jooga, hoidot, kurssit ja vegaaninen ruoka tähtäävät kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

 • Helena Åhman: ”Näin kehität tilannetajuasi.”

  Jokin aika sitten pääsin kuulemaan ihmismielen asiantuntijaksi tituleeratun Helena Åhmanin ajatuksia herättävän puheenvuoron tilannetajusta vuorovaikutustilanteissa. Pysyin väsymyksestä huolimatta hereillä koko puheen ajan, kiitos taitavan puhujan ja Åhmanin käytännön vinkkien, joiden avulla omaa vireyttä voi parantaa.

 • Unelmakodissa riittää remontoitavaa

  Alamikkulan perhe hankki vuonna 2011 Vaasasta talon, joka tuntui remontointitarpeista huolimatta heti kodikkaalta. Talo on muuttunut vuosien varrella entistä enemmän asukkaidensa näköiseksi.

 • Lapuan Kankureiden koti on maailmalla

  Esko ja Jaana Hjelt luotsasivat Lapuan Kankurit kansainvälisille markkinoille. Perinteikkään suomalaisen tekstiilialan perheyrityksen myyntivaltteja maailmalla ovat laadukkaat tuotteet, avoimuus ja läpinäkyvyys. Kävimme vierailulla Lapuan Kankureiden kutomolla Lapualla.

 • Olisiko sinusta pankkiiriksi, Markus Selin?

  Elokuvatuottaja ja tuotantoyhtiö Solar Filmsin omistaja Markus Selin on ollut elokuva-alalla koko ikänsä. Olisiko Selin voinut ajatella jotain muuta uraa, kuten vaikka pankkiirin ammattia? Tämän ja muita kiinnostavia kysymyksiä Selinille esitti Maija Lehmusvirta.

 • Pahimmat maksukorttien huijausyritykset vaanivat verkossa

    Kokosimme yleisimmät korttimaksujen väärinkäytön tapaustyypit ja vinkit niiden välttämiseksi. Maksukorttien väärinkäyttötapaukset ovat usein keskenään hyvin samankaltaisia. Kerta toisensa jälkeen korttien käyttäjät astuvat samoihin ansoihin ja huijarit rikastuvat. Lounasvaara kertoo, että yleisimmät huijaukset tapahtuvat, kuten arvata saattaa, netissä ja sosiaalisessa mediassa. 

 • Harjat hulmuten Konnevedellä

  Liimataisen tilalla Konnevedellä elettiin alkukesällä kiireistä ja jännittävää aikaa, kun kuusi tilan tammoista varsoi. Hevosten pidon lisäksi MARJA ja PEKKA LIIMATAINEN kehittävät ja monipuolistavat vanhan sukutilan toimintaa.

 • Eija Lintala: ”Muutokset tuovat mukanaan mahdollisuuksia”

  Kävimme eräänä lämpimänä kesäiltana Kurikan Osuuspankin johtaja Eija Lintalan kanssa kävelyllä Kurikassa ja juttelimme Kurikasta, totta kai, mutta lisäksi pankkialan nopeasta muuttumisesta ja siitä, miten nopean muutoksen vauhdissa voisi pysyä mukana.

 • Sikojen sijaan sirkkoja

  Kurikkalainen Ollikkalan tila vaihtoi sikojen kasvatuksen sirkkabisnekseen ja on nyt yksi Finsect Oy:n kahdestakymmenestä eri puolilla Suomea sijaitsevasta hyönteistuottajasta. Ollikkalan tilalla kasvatetaan sirkat munituksesta alkaen itse.

 • Kurikassa urheillaan ja yritetään

  Vuodesta 1986 Kurikassa asunut Kurikan Osuuspankin johtaja Eija Lintala tutustutti ehdan espoolaisen Kurikan upeaan luontoon, harvinaisen monipuolisiin urheilumahdollisuuksiin ja yrityskulttuuriin, joka leimaa Kurikan yrittäjäkaupungiksi.

 • FinnMETKO 2018: tuhansia työkoneita kymmenille tuhansille kävijöille

  Suomen suurin raskaskonealan ammattinäyttely FinnMETKO kokosi Jämsään 30.8.‒1.9. yli sadan hehtaarin alueelle koneita maanrakennus- ja puunkorjuukalustosta kuljetusalan kulkupeleihin. Kävijöitä näyttelyssä oli viikonlopun aikana lähes 35 000 ja paikalle saavuttiin ulkomaita myöten. Kävin ihmettelemässä jättitapahtumaa paikan päällä.

 • Irtisanominen antoi potkua työllistymiseen

  Lahtelainen varaosamyyjä Timo Kääriäinen ei lannistunut työpaikan menettämisestä, vaan palasi ketterästi työelämään puolessa vuodessa. Laaja lainaturva takasi hänelle perustan hakea oman alan töitä ilman taloushuolia.

 • Kyllä ei tarvinnut pettyä!

  Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja -elokuva saa ensi-iltansa tänään perjantaina 24.8. Elokuva tarjoaa laajan tunnekattauksen, kun sekä ilon että liikutuksen kyyneleitä saa pyyhkiä katsomossa tiuhaan, ja viihdyttää alusta loppuun asti.

 • Kiinasta Sieviin pankinjohtajaksi

  Sievin Osuuspankin johtajaksi voi päätyä pidemmänkin mutkan kautta. Kirsi Valtonen kävi ennen Sieviin asettumistaan luotsaamassa suomalaisia yrityksiä Kiinan markkinoille.

 • Kalajoen miljoonakävijöiden iloksi kohosi moderni ostoskylä

  Sievin POP Pankin yritysasiakas Rakennusliike Somero Oy rakensi Kalajoen eteläisen pään portiksi designia, herkkuja ja hauskanpitoa tarjoavan ostoskylä Raitin, jonka ansiosta matkailijat viihtyvät nyt entistäkin paremmin. Kalajoen hiekkasärkillä vierailee vuosittain jopa miljoonapäinen yleisö.

 • Elokuvantekijä suurella sydämellä

  Syyskuussa ensi-iltansa saavan Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja -elokuvan ohjaaja Tiina Lymi tekee elokuvia yhteisön voimasta. Komediaa tehdessä on aina oltava sydän mukana, hän toteaa.

 • Kalannahasta saa keiton… tai kukkaron!

  Kalajoella toimiva Pisa Design valmistaa kauniita design-tuotteita kierrätys- ja luonnonmateriaaleista, kuten pellavasta, vanhoista videonauhoista ja kalannahasta. ‒ Kestävät ja kauniit tuotteet kiinnostavat jo Aasiaa myöten, kertoo Pisa Designin perustaja Satu Somero.

 • Opintolainan ottaminen auttoi valmistumaan

  Opintolainan ottaminen voi tulla tarpeeseen etenkin valmistumisen kynnyksellä, kun haluaa keskittyä tekemään lopputyötä ja jättää muut työt vähemmälle. Jo useampi vuosi sitten valmistunut Helsingin yliopiston alumni kertoi omat, muutaman vuoden takaiset kokemuksensa opintolainasta

 • Kesätöissä Suupohjan Osuuspankissa

  Minkälaista on kesätyö pankissa? Kysyimme tätä Suupohjan Osuuspankin kesätyöntekijöiltä, jotka palvelevat kesän ajan asiakkaitamme aina Helsingistä Tornioon asti!

 • Helsinki Cup käynnissä: Reenata pitää paljon!

  Huh hellettä! Vaikka aurinko ei juuri nyt porotakaan, Helsinki Cupin katsojillakin on lämpöiset oltavat, puhumattakaan kentällä pallon perään spurttaavista pojista ja tytöistä. Perinteinen Helsinki Cup järjestetään tänä vuonna jo 43. kerran ja mukana on huimat 1300 joukkuetta ympäri maailman.*

 • Nyt on pyöräilty Pariisiin!

  POP Pankkiliiton tarkastusjohtaja Jari Korpela teki sen. Hän pyöräili Pariisiin Team Rynkebyn Helsingin joukkueessa huipennuksena pitkälle, lähes vuoden kestäneelle treenirupeamalle. Miltä nyt tuntuu, Jari?

 • Hotellin pitäminen on elämäntapa

  Mari ja Pasi Seppäsen seitsemän vuoden haave toteutui, kun aamiaishotelli HiljaHelena avasi ovensa Kurikan keskustassa kaksi vuotta sitten. Vastoin monien epäilyjä, hotellibisnes on kannattanut. Mari vastaa hotellin arjen pyörittämisestä pääasiassa yksin, mutta kun on kiirettä, mukana on koko perhe.

 • Pankinjohtaja koko persoonalla

  Konneveden POP Pankin johtaja Ari Heikkilä uskoo maa-, metsä- ja biotalouden mahdollisuuksiin, pistää itsensä likoon pankinjohtajana sataprosenttisesti ja omistaa panssarivaunun poikineen. Mikä on Heikkilän resepti hyvään johtajuuteen?

 • Jouni Lehmonen

  Suomi osaa -blogisarja: Perinteet pikseleinä puupaneeliin

  Jouni Lehmonen Konneveden POP Pankin asiakasyritys Jukola Industries loihtii ainutlaatuista ja kaunista sisä- ja ulkoverhouspanelointia puusta. Vastaavaa ei tee kukaan muu. Innovaation takana on toimitusjohtaja Jouni Lehmonen, joka on vakuuttunut, että pikselöidyllä puulla on paikkansa myös ulkomaisilla markkinoilla.

 • Korttimaksamisen myytit ja faktat, osa 3: maksaminen ulkomailla

  Edellisissä blogikirjoituksissani olen koonnut luotto- ja yhdistelmäkortteihin sekä verkkomaksamiseen liittyviä myyttejä ja faktoja. Blogisarjani viimeisessä osassa kerron ulkomailla maksamiseen liittyviä yleisimpiä myyttejä ja miten asiat oikeasti ovat.

 • Korttimaksamisen myytit ja faktat, osa 2: verkkomaksaminen

  Edellisessä blogikirjoituksessani kokosin luotto- ja yhdistelmäkortteihin liittyviä myyttejä ja faktoja. Tällä kertaa vuorossa ovat verkkomaksamiseen liittyvät, syvälle ihmisten mieliin juurtuneet myytit ja kuinka asiat todellisuudessa ovat.

 • Mitä valmistujaislahjaksi?

  On käsillä se aika vuodesta, jolloin mietitään, että mitäköhän sitä ostaisi tuoreelle ylioppilaalle tai ammattiin valmistuvalle sukulaiselle tai ystävälle valmistujaislahjaksi.

 • Asuntolainojen lainakatto kiristyy heinäkuussa

  Suunnitteletko oman asunnon ostamista? Jos olet juuri saanut säästettyä unelmiesi asunnon arvosta 10 prosenttia, kannattaa asunnon hankinnan kanssa pistää töpinäksi. Heinäkuusta alkaen uudesta asunnosta tulee rahoittaa itse 15 prosenttia aiemman 10 prosentin sijaan.

 • Nuori yrittäjä tuntee rahan arvon

  Suomen nuorin yrittäjä asuu Lahdessa. Viidesluokkalainen Edvina Wallenius siirtää VHS-kasettien sisällön DVD:lle, kovalevylle tai pilvipalveluun omalla toiminimellään.

 • Nämä asiat säästäjän ja sijoittajan on hyvä huomioida

  Miten talouden heilahtelut vaikuttavat sijoittajan arkeen ja miltä maailmantalous näyttää tällä hetkellä? Viime aikoina on uutisoitu talouskasvusta, mutta pörssikurssien heilahtelu vaikuttaa piensijoittajankin arkeen ja tuoton sijaan saatetaan olla, ehkä hieman yllättäenkin, pakkasen puolella.

 • Suomi osaa -blogisarja: Laihialla muutetaan muovia öljyksi

  Laihian kunnassa sijaitsee jätealan perheyritys, jonka tähän asti arvokkain innovaatio kiinnostaa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Toimitusjohtaja Mikko Lammi on ideoinut ja rakentanut isänsä Tapio Lammin kanssa öljynjalostuslaitoksen, joka käyttää raaka-aineena muun muassa muovijätettä.

 • Suomi osaa -blogisarja: Oulussa IT on nyt pop

  Suomessa on kehitetty harvinaisen paljon suursuosion saavuttaneita mobiilipelejä. Lähes miljardi latauskertaa saavuttanut Hill Climb Racing -hittipeli jatkaa perustajakaksikko Teemu Närhen ja Toni Fingerroosin voittokulkua. POP Pankissa on päästy seuraamaan peliyhtiön menestystarinaa aitiopaikalta.

 • Rakastan metsän tuoksua

  Yrittäjä Satu Aarnio takoo, kun rauta on kuumaa. Juontokeikat, tv-ohjelmat ja yritystilaisuudet seuraavat toistaan. Rauhoittumisen ja rentoutumisen paikka on hänelle suomalainen metsä. Kunpa vain pian sataisi lunta! Silloin talvinen metsä on kauneimmillaan.

 • Intohimo vie maailmalle

  Kun Emma Iivanainen sai käsiinsä palan sokerimassaa, hänen koko elämänsä muuttui. Diplomi-insinööristä tulikin kakkutaiteilija, joka valloittaa nyt maailmaa.

 • Opintolaina antaa turvaa

  Tradenomiopiskelija Teemu Vanhala, 21, päätti ottaa opintolainan muun opintotuen oheen. Kun laina antaa taloudellista turvaa, sujuvat opinnotkin stressaamatta.

 • Sijoitus, joka kannattaa

  Liikunta, hyvä uni ja ravitseva ruokavalio sekä ihmissuhteista huolehtiminen ovat sijoitus hyvään oloon. Personal trainer Heidi Tainio kannustaa panostamaan omasta itsestä huolehtimiseen. Se on sijoitus, josta saa takuuvarman tuoton.

 • Varo huijausviestejä

  Pankkikortin tietojen luovuttamisessa kannattaa olla valppaana, opastaa POP Pankin korttiasiantuntija Aleksi Simola. Jos verkossa vastaan tuleva tarjous vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, kyse on todennäköisesti huijauksesta.

 • Onko tavallisten ihmisten mahdollisuus vaurastua sijoittamalla?

  Amerikkalainen sijoituskirjallisuus painottaa sankaritarinoita ja yksittäisiä sijoitusguruja, jotka ovat kyenneet voittamaan markkinoiden keskimääräisen tuoton moninkertaisesti taitavalla ajoituksella ja erinomaisella osakepoiminnalla. Nyt kysymys kuuluukin: Onko tavallisen ihmisen mahdollista vaurastua sijoittamalla?

 • Toimittajasta tuli motelliyrittäjä

  Koti-ikävä toi Teija-Liisa Paanasen etelästä takaisin pohjoiseen ja hieman yllättäen matkailuyrittäjäksi. Joulua hän viettää omassa motellissa ystävien ja asiakkaiden kanssa.

 • Pankki on auttanut arjessa

  – Meillä on ihana pankki, jonka kanssa olemme joustavasti sumplineet raha-asioita, kehuvat tamperelaiset Sanna-Kaisa ja Janne Liukko Kurikan POP Pankkia.

 • Unelmien talo järven rannalla

  Suna Saadetdin ja Jussi Koponen miettivät usein, kuinka mukavaa olisi asua maalla. Unelma toteutui, kun Jussin vanhemmat luopuivat Kallaveden rannalla olevasta talostaan. Nyt parivuotias Aapo saa kirmata pihalla ja onkia omassa rannassa. Jussi suuntaa katseensa tähtitornista taivaalle.

 • Sukutilan juuret ovat syvällä

  Sukupolvenvaihdoksen kynnyksellä oleva Jorma Suvanto on tyytyväinen, kun poika Tero jatkaa tilanpitoa Tiistenjoella. Suku on saanut elannon Hiipakan tilalta yli 300 vuoden ajan.

 • Aina kannattaa säästää

  Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa lapselle tai lapsenlapselle säästämistä. Pankki auttaa sopivan säästö- tai sijoitustavan valinnassa, kertoo palveluneuvoja Pirjo Kaappola Lapuan Osuuspankista.

 • Työstä saa olla ylpeä

  Pöytyäläisellä Myssyfarmilla yhdistyvät suomalainen luomuviljely ja kansainvälinen ekodesign. Oman kylän mummojen neulomat myssyt ovat vallanneet jo Pariisin ja Berliinin sekä Tokion ja Soulin.

 • POP Perusturva kantoi sairausloman yli

  Lokakuisena aamuna Annukka Laine juoksi tapansa mukaan töihin kiiruhtaessaan kotitalonsa portaat alas. Viimeisellä rappusella jalka lipesi, polvesta kuului rusahdus ja kova kipu väreili läpi kehon. Polvi oli murskana.

 • Syyslomalle - matkakumppanina maksukortti

  Koulujen syysloma tuntuu joka vuosi tulevan nopeammin ja nopeammin. Juurihan ne koulut alkoivat! Kun katson omaa ekaluokkalaistani, on näihin kahteen kuukauteen mahtunut kuitenkin jo vaikka mitä. Lukemaan ja kirjoittamaan oppiminen, uuteen kouluun ja kavereihin tutustuminen sekä läksyistä huolehtiminen. Ehkä tässä kuitenkin onkin jo tauon paikka.

 • Korttiturvallisuuden 4 Ässää - pidä nämä mielessäsi!

  Pankkikorttien käyttö on tätä päivää, koska se on helppoa ja usein parempi vaihtoehto kuin käteisellä maksaminen. Korttimaksaminen on turvallista, kunhan muistaa pitää pankkikortista hyvää huolta - niin kuin mistä tahansa arvoesineestä.

 • Lähimaksaminen on turvallista ja kätevää niin arjessa kuin lomalla

  Lähimaksaminen puhututtaa ja mietityttää. Voit turvallisesti ottaa lähimaksukorttisi lomalle mukaan ja käyttää sitä samalla tavalla kun arjessakin. Lähimaksaminen toimii myös ulkomailla kuten kotimaassakin, joten kokeile rohkeasti lähimaksamista myös ulkomailla.

 • Robinilla on unelmien kesä edessä

  Robin Packalén rakastaa vauhtia. Mitä hurjempi laite, sitä siistimpää. Päivä tivolissa pikkusiskon kanssa jää pop-tähdelle juuri nyt vain unelmaksi, mutta moni muu haave on jo tullut todeksi.

 • Kesä tulee, oletko valmis? Matkakumppanina maksukortti

  Käykö tiesi tänä vuonna rantalomalle Kreikkaan tai Espanjaan, automatkalle Keski-Eurooppaan vai kenties kaukomatkalle? Vai lomailetko kotimaassa? Kesälomakauden kynnyksellä on hyvä hetki palauttaa mieliin, kuinka kätevä matkakumppani maksukorttisi oikein on.

 • Varhainen puuttuminen orastaviin ongelmiin mahdollistaa myös perheen tukemisen ennen kuin vaikeudet juurtuvat liian syvälle.

  Aikainen puuttuminen tuottaa parhaat tulokset

  SOS-Lapsikylä tekee arvokasta työtä Suomessa ja muualla maailmassa lasten olojen parantamiseksi. SOS-Lapsikylän toimitusjohtaja Marja Pajulahti on POP Pankkiliiton hallituksen jäsen, vierailimme hänen luonaan kuulemassa SOS-Lapsikylän monipuolisesta toiminnasta.

 • Momzie yhdistää äidit

  Hanna Lilja on ideoinut mobiilisovelluksen, joka yhdistää yksinäiset äidit. Momzie on menestyvä ja kansainvälistyvä start up -yritys, jonka juuret ovat syvällä Pohjanmaan mullassa.

 • Wanhan kansan talousviisauksia

  Mummoni jakoi mielellään vanhan kansan talousviisauksia, kuten ”velka veli otettaessa, velipuoli maksettaessa”, ”suu säkkiä myöten” tai ”pennissä miljoonan alku”. Viipurin talon menetys, evakoksi joutuminen ja pula-aika pakottivat varmasti tarkkaan taloudenpitoon ja varovaisuuteen raha-asioissa. Mitenköhän näihin viisauksiin pitäisi tänä päivänä suhtautua?

 • Metsäbiotalous elvyttää talouttamme ja alalla on merkittävää yritystoiminnan rahoitustarvetta.

  Metsäbiotalous vie kohti uutta kukoistusta

  Metsä on suomalaisen biotalouden perusta, koska Suomesta löytyy jo nyt paljon osaamista ja ainutlaatuista teknologiaa. Uusia tuotteita kehitetään koko ajan lisää. Suomen talouden kasvu perustuu merkittävästi metsäteollisuuden ja biotalouden kasvuun. Koivunlehti–asiakaslehdessämme professori Antti Asikainen näkee biotaloudessa mahdollisuuden olla talouden kasvumoottori.

 • Miksi pankki kysyy asiakkaan tuntemistietoja?

  Pankeilla on lakiin perustuva velvollisuus tuntea ja tunnistaa asiakkaansa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että pankkien on kerättävä ja kirjattava tietoja asiakkaistaan säännöllisesti sekä todennettava asiakkaan henkilöllisyys.

 • Maatilan luottoriskin arvioimisessa vähimmäisvaatimuksena on, että liikevaihdon pitää riittää.

  Kuinka arvioida maatilojen luottoriskiä

  Maatilojen arjessa tulee eteen tilanteita, joissa tarvitaan ulkopuolista rahoitusta. Kaikki hyvät ja kannattavat hankkeet rahoitetaan tietyin reunaehdoin.

 • POP Vakuutuksen kyselyn mukaan suomalaiset kommentoivat herkästi toistensa ajotyylejä.

  Kolme neljästä autoilijasta kuulee kommentteja ajotyylistään

  POP Vakuutuksen teettämän Kumpiratissa-kyselyn* mukaan suomalaiset kommentoivat herkästi toistensa ajotyylejä. Jopa kolme neljästä autoilijasta saa kuulla kommentteja ainakin toisinaan ja useimmiten kommentit tulevat omalta puolisolta. 

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä