Hyppää sisältöön

Laadukasta talorakentamista Savosta

Rakennuspalvelu J. Heide rakentaa laadukkaita pari- ja rivitaloja Kuopion ja Siilinjärven alueilla. Yrityksen toiminta alkoi talopakettien pystyttämisestä noin kymmenen vuotta sitten, josta se on jalostunut omien kohteiden suunnitteluun, toteutukseen ja myyntiin. Hyvä asiakaskokemus ja luottamus on talonrakentamisessa a ja o, aivan kuten yrittäjän ja POP Pankin välisessä pankkisuhteessakin.

Rakennuspalvelu J. Heide työllistää tänä päivänä seitsemän rakennusalan moniosaajaa ja lähes kaikki työt suunnittelusta rakentamiseen, pystytään toteuttamaan oman henkilöstön voimin. Yrittäjä Jussi Heiden itsensä päivät täyttyvät nykyisin henkilöstön johtamisesta, hallinnosta, materiaali- ja tontti hankinnoista sekä myyntityöstä. Parhaimpina tai pahimpina vuosina, kuten yrittäjä sen itse sanoo, työntekijämäärä kasvoi yli kahteenkymmeneen. Päivät olivat hektisiä ja pitkiä, kun yrittäjän oli vaikea sanoa ei ja kaikki hankkeet toteutettiin. Sitten tuli hetki, että piti fokusoida tekemistä ja luopua jostain. Talopakettien pystytyksestä ja remonteista luovuttiin ja yritys päätti keskittyä omien uudiskohteiden suunnitteluun, rakentamiseen ja myymiseen. Tämä on tuonut mielenrauhaa ja vapautta myös yrittäjän arkeen.  

Kysyttäessä kuka on yrittäjä ja toimitusjohtaja Jussi Heide, yrittäjä alkaa kiemurrella ja pyytää kysymään asiaa isältään, joka työskentelee nykyisin pojan yrityksessä ja tekee pian Toivalaan valmistuvaan paritalo kohteeseen viimeistelytöitä. Itse yrittäjä kuvailee itseään savolaiseksi perheenisäksi, joka viihtyy luonnossa ja arvostaa tänä päivänä myös yrittäjyyden tuomaa vapautta. Isä puolestaan nostaa esiin Jussin yrittäjähenkisyyden ja kovan työnmoraalin.

JHeide_henkilökuva_V1

”Meille tärkeintä toiminnassamme on asiakastyytyväisyys ja laadukas työn jälki, sekä kestävällä tavalla rakennettu kokonaisuus. Suuren osan uusista kohteistamme olemme saaneet tyytyväisten asiakkaiden suositusten kautta. Osa asunnon ostajista ovat myös jo niin sanotulla toisella kierroksella, eli ostaneet jo toisen rakentajan kohteen”, kertoo Jussi Heide.

Ekologisuutta ja kustannustehokkuutta asumiseen 

Toivalassa sijaitseva ja haastattelupaikaksi valikoitunut kohde on hyvä esimerkki yrityksen tuotannosta. Kyseessä on kauniin mäen päällä, metsään sijoittuvalla aurinkoisella tontilla sijaitseva paritalo. Kaikki J. Heiden rakentamat kohteet on rakennettu maalämpöön, mikä alentaa asumiskustannuksia lämmityksen ja käyttöveden osalta merkittävästi. ”Uudet kodit myydään hallinnanjako sopimuksella, minkä vuoksi vastikemaksuja ei tarvita vaan kulut jakautuvat toteutuneen mukaan hallinnonjako sopimuksella”, kertoo Jussi Heide. Asumismuotona tämä siis tuntuu järkevältä ja kustannustehokkaalta, verrattuna esimerkiksi rivi- tai omakotitaloon.  

Mikä erottaa Rakennuspalvelu J.Heiden muista rakennusalan toimijoista? ”Olemme ketterä ja pieni toimija, joka pystyy muuttumaan markkinatilanteen muuttuessa. Minulla on ollut onni saada tekijöiksi kovan luokan ammattilaisia, joilla on valtava osaaminen ja jotka ovat motivoituneita ja itseohjautuvia”, sanoo Jussi. ”Hyvä asiakaskokemus on meille tärkeää, haluamme täyttää asiakkaan odotukset. Meillä on tyytyväisiä asiakkaita, jo toisella kierroksella ja hyvä maine”. Asuntojen myynnistä vastaa yrittäjä itse, eikä sitä ole ulkoistettu, mikä takaa sen, että asiakas saa varmasti oikean tiedon ostettavasta kohteesta. 

Asiakaskokemus ja luottamus tärkeimpiä pankkia valittaessa 

Luottamus yrittäjälle on yksi tärkeimpiä asioita myös pankkia valittaessa. Asiakaskokemus ja aito, ihmisläheinen palvelu ovat asioita, mitkä toteutuvat yrityksen ja POP Pankki Järvi-Suomen asiakassuhteessa. Avoin ja suora keskusteluyhteys oman asiantuntijan kanssa ovat asioita mitä yrittäjä arvostaa.

”Pankin vaihto tuli ajankohtaiseksi, kun yrityksellä oli kolmentoista asunnon rivitalohanke Kuopiossa muutama vuosi sitten ja sen hetkinen oma rahoituslaitos ei myöntänytkään lyhytaikaista rahoitusta, vaikka omarahoitus osuus oli kunnossa ja kaikki asunnot olivat varattu. Tämä olisi ajanut yrityksen ahdinkoon, josta poispääsyä ei nähty. Onneksi POP Pankki Järvi-Suomen kanssa saimme lyhytaikaisen lainan sovittua ja kaikki asunnot myytiin”. 

Muutokset maailmantilanteessa näkyvät 

Vaikka asuntojen tarve ei ole mihinkään kadonnut, on yrityksen rivitalokohteiden rakentaminen jäänyt hetkeksi. Yleinen taloustilanteen muutos ja korkojen nousu on järkevöittänyt myös asiakkaiden toiveita. Nykyisin ei enää toivota poreammeita kuistille tai kylpyhuoneeseen tai tehdä suuria, lasitettuja ulkotiloja, vaan kohteet ovat kompakteja ja toimivia. Raaka-aineiden hinnan nousua, joka rakennusalalla on noin 20–30 %, ei ole saatu vietyä suoraan myyntihintoihin vaan se on otettu yrityksen myyntikatteesta pois. Korona ja Ukrainassa käytävä sota toi omat haasteensa materiaalihankintoihin, ja tuotteiden saatavuuteen ja on vaatinut ennakointia tilausten suhteen, jotta rakentaminen ei saatavuuden osalta viivästyisi. 

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä