<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=349170025998669&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Hyppää sisältöön
Kolikot, kuvituskuva.

Säästämisen ABC

Joonas Pulkkinen ja poika moottoripyörillä, kuvituskuva.

Joillekin se on itsestäänselvyys ja toisille jotain, mitä tapahtuu sitten joskus, kun ensin on eletty täysillä hetkessä. Säästämiseen voi liittyä monia uskomuksia ja ajatuksia, joilla harhautamme itseämme luulemaan, että se on vaikeaa. Jos jotain, niin sitä se ei Suomessa ole ihmiselle, jolla on perusturva - vai onko?

Haaveilitpa sitten lomamatkasta tropiikkiin, täydellisestä kotiteatterista tai uudenkarheasta moottoripyörästä, unelman toteuttaminen vaatii usein säästöjä. Säästäminen kannattaa, vaikkei tarkkaa tietoa unelmasta vielä olisikaan tai jos se on "vain" turva pahan päivän varalle.

Unelmille siivet säästöillä

28-vuotias talonrakentaja, kitaristi ja isä Joonas Pulkkinen asuu Siilinjärvellä avopuolisonsa ja 2-vuotiaan poikansa kanssa. Koko perhe on rahastosäästäjiä. 

- Unelmia on paljon ja osa niistä vaatii rahaa, mikä motivoi säästämään. Tavoitteena on pitkäaikaissäästämisellä ja rahaston avulla saada euroa kasvatettua, mikä helpottaa unelmien saavuttamista. 

Joonas on kokenut säästäjä ja päässyt jo nauttimaan sen hedelmistä eli toteuttamaan unelmiaan. Ensimmäiset hankinnat liittyivät moottoripyörään, musiikkiharrastukseen ja autoiluun.

POP Pankin asiakkaana Joonas on ollut koko elämänsä.

- Olen saanut monia hyviä neuvoja pankin asiantuntijoilta säästämisessä, tavoitteiden toteuttamisessa sekä ensimmäisen oman kodin hankinnassa.

Yhteinen harrastus

Säästäminen on opetettu myös jälkikasvulle: pojalla on oma rahastosäästö, johon siirretään kuukausittain rahaa. Järjestelyllä varaudutaan tuleviin menoihin.

- Pitkäaikaissäästämisellä ja rahaston avulla pystymme paremmin tukemaan tulevia harrastuksia, ajokortin hankintaan.

Pojalla on myös haave: oma motocrosspyörä.

- Hän on kova säästämään: kaikki kolikot menee heti Poppi-lippaaseen säästöön.

Näillä vinkeillä pääset alkuun

> Mieti tavoite

Onko sinulla jokin konkreettinen haave, jonka toteuttamiseen tarvitset hieman enemmän rahaa? Vai haluatko kenties puskurirahaston arjen yllätyksien varalle? Olipa syy säästämiseen mikä tahansa, sen hahmottaminen auttaa pysymään suunnitelmassa ja motivoi jatkamaan.

> Tee realistinen suunnitelma

Tee rehellinen katsaus taloudelliseen tilanteeseesi: paljonko tulojen ja menojen välinen erotus on? Minkä verran pystyt laittamaan säästöön kuukausittain?

 

Tässä kohtaa pankki voi auttaa näkemään kokonaistilanteen ja tarjoamaan vaihtoehtoja.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä