Hyppää sisältöön

POP Vakaa

POP Vakaa -sijoitusrahasto on yhdistelmärahasto, joka sijoittaa varansa markkinatilanteen mukaan pääosin suomalaisille ja eurooppalaisille korko- ja osakemarkkinoille. Rahaston sijoitukset toteutetaan pääasiassa suorien osake- ja korkosijoitusten avulla.

Perustilanteessa rahaston varoista sijoitetaan rahamarkkinoille 35 %, joukkolainamarkkinoille 50 %, suomalaisille osakemarkkinoille 10 % ja eurooppalaisille osakemarkkinoille 5 %. Enintään 30 prosenttia voidaan sijoittaa osakkeisiin ja osakepohjaisiin arvopapereihin. 

Rahasto voi käyttää sijoitustoiminnassaan johdannaisinstrumentteja edistääkseen tehokasta salkunhoitoa. Keskeisimmin johdannaisia käytetään osake- ja korkoriskien hallintaan. Rahaston vertailuindeksi on painotettu keskiarvo seuraavista indekseistä: OMX Helsinki Cap GI 10 % + Bloomberg Barclays EuroAgg Treasury Total Return Index Value Unhedged EUR 50 % + J.P. Morgan Cash Index Euro Currency 3 Month + MSCI Daily Net TR Europe Euro 5 %. Rahasto pyrkii saavuttamaan vertailuindeksiään paremman tuoton pitkällä aikavälillä. Salkunhoitaja voi poiketa vertailuindeksin koostumuksesta, painotuksista ja riskitasosta.

Sijoitustoiminnan tavoitteisiin pyritään aktiivisen omaisuudenhoidon keinoin, minkä vuoksi rahaston sijoitukset eri toimialoille sekä sijoitusten maajakautuma ja duraatio voivat poiketa merkittävästi vertailuindeksin jakaumasta. Rahaston sijoituskohteiden tuotot, kuten osingot ja korot, sijoitetaan uudelleen.

Suositus: Tämä rahasto ei ehkä sovellu sijoittajille, jotka aikovat luopua osuuksistaan rahastossa 2 vuoden kuluessa.

POP VAKAA

  • Morningstar:
  • Arvo päivä:
  • Arvo: 1,66 €
1 päivä
-0,06 %
1 kk
-0,78 %
3 kk
-0,12 %
12 kk
+3,36 %
3 v
-4,38 %

POP rahasto-osuuksien merkitseminen

Merkitse POP rahasto-osuuksia verkkopankin Sijoitukset -osiossa. Valitse haluamasi rahasto ja täytä huolellisesti pyydetyt tiedot. Varmistathan, että veloitustiliksi on valittu se käyttötili, jolta haluat, että merkintä tehdään. Vahvista lopuksi tapahtuma POP Avaimella tai omilla pankkitunnuksillasi.

Dokumentit

Rahaston nimi
Sijoitusrahasto POP Vakaa
Rahastotyyppi
Yhdistelmärahasto
Perustettu
10/2005, Suomi
Salkunhoitaja
Olli Tuuri ja Mikko-Pekka Rautiainen / Sp-Rahastoyhtiö Oy
Vertailuindeksi
35% JPM Cash EU 3 Month TR EUR, 10% NASDAQ OMX Helsinki Cap GR EUR, 50% BBgBarc Euro Agg Treasury TR EUR, 5% MSCI Europe PR EUR
Osuuslajit
Kasvuosuudet
Minimimerkintä
20 euroa tai 20 euroa/kk
Hallinnointipalkkio p.a.
1,00 %*
Merkintäpalkkio
0,50 %
Lunastuspalkkio
0,50 %

*Sijoituskohteina olevilta rahastoilta peritään säilytysyhteisön palkkio voimassa olevan hinnaston mukaisesti 

 

Hinnasto
Rahastoesite
Rahastosäästämisen esite 
Toimeksiantojen toteuttamisperiaatteet ja toimeksiantojen käsittely 
Toimeksiannon kulut
Puolivuosikatsaus 2023
Vuosikertomus 2022
Vuosikertomus 2021
Vuosikertomus 2020
Vuosikertomus 2019
Vuosikertomus 2018
Vuosikertomus 2017

POP Rahastoja hallinnoi Sp-Rahastoyhtiö Oy. Rahastojen historiallinen kurssikehitys ei ole tae tulevasta kehityksestä. Rahaston arvo voi nousta tai laskea. Rahastot eivät ole Sijoittajien korvausrahastosuojan eikä talletussuojan piirissä.

Reaaliomaisuusrahastoja hallinnoi UB Rahastoyhtiö Oy. Rahastosijoittamiseen liittyy aina taloudellinen riski. Aiempi tuottokehitys ei ole tae tulevasta ja sijoitetun pääoman voi menettää osittain tai kokonaan. Rahastot eivät ole Sijoittajien korvausrahastosuojan eikä talletussuojan piirissä.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä