Hyppää sisältöön

POP Avaimen uusi versio tuo tietoturvaparannuksia ja mahdollistaa käyttöönoton toisen pankin tunnuksilla

POP Avaimesta julkaistaan uusi versio torstaina 9.3. Uudessa versiossa POP Avaimen voi ottaa jatkossa käyttöön muiden suomalaisten pankkien tunnuksilla sekä vahvaa tunnistautumista vaativiin tapahtumiin tulee tietoturvaa parantavia ominaisuuksia. Sunnuntaista 12.3. eteenpäin POP Avain on päivitettävä uuteen versioon, jotta voit jatkaa sen käyttämistä. 

Uudessa versiossa voit aktivoida POP Avaimen käyttöösi ilman avainlukulistaa toisen suomalaisen pankin tunnuksilla. POP Avaimen aktivointi onnistuu kuitenkin edelleen myös POP Pankin käyttäjätunnusta, salasanaa ja avainlukulistaa käyttäen. Jos otat POP Avaimen käyttöösi POP Pankin tunnuksilla ja avainlukulistalla, POP Avain lukittuu turvallisuussyistä ja lukitus täytyy käydä poistamassa verkkopankissa, jotta saat sovelluksen käyttöösi. Jos otat POP Avaimen käyttöösi toisen pankin tunnuksilla, POP Avain ei lukitu ja sovellus on heti käyttövalmis. POP Avaimen käyttöönotto mobiilivarmenteella on tulossa myöhemmin.  

Uuden version myötä myös vahvaan tunnistautumiseen tulee muutoksia sunnuntaina 12.3. Kun POP Avaimella kirjaudutaan verkkopankkiin, vahvistetaan maksu verkkopankissa tai verkkomaksuja muissa palveluissa, tulet näkemään viisimerkkisen tunnisteen eli tapahtuma-ID:n kyseisessä kanavassa sekä POP Avaimen vahvistusnäkymässä. Ennen tapahtuman vahvistamista tarkista aina, että tapahtuma-ID on täsmälleen sama molemmissa näkymissä. POP Avain on päivitettävä uuteen versioon viimeistään sunnuntaina 12.3. jatkaaksesi sovelluksen käyttöä. Suosittelemme sallimaan automaattiset päivitykset sovelluksiin, niin sinulla on aina sovelluksen uusin versio käytössäsi.  

 

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä