Hyppää sisältöön
Saapuvissa maksuissa esiintyy viivettä

POP Pankin Kansalaissuhdanne-ennuste joulukuu 2016

POP Pankin kansalaissuhdanne-ennuste lupaa vihdoinkin merkkejä Suomen talouden piristymisestä. Työllisyys kohenee, ja maakunnissa työllisten määrä kasvaa nyt jopa Uuttamaata nopeammin, etenkin miesvaltaisilla aloilla.

Suomen talous on piristynyt selvästi, vaikka kasvu jatkuu vaatimattomana. Bruttokansantuote kasvaa tänä vuonna 1,3 prosenttia ja ensi vuonna 1,4 prosenttia.

Kasvun vetureina toimivat rakentaminen ja yksityinen kulutus. Ensi vuonna kuitenkin hintojen nousu ja kilpailukykysopimuksen mukaiset palkkaratkaisut heikentävät kuluttajan asemaa. Vaikka yksityinen kulutus vielä ensi vuonna kasvaa, sen merkitys kasvun ylläpitäjänä vähenee, johtaja Timo Hulkko POP Pankista ennustaa.

Työllisten määrä kasvoi kuluvana vuonna pääasiassa rakentamisessa, missä kasvu jatkunee vahvana myös ensi vuonna. Teollisuudessa työllisyyden ei odoteta enää laskevankaan ja myös palveluissa on pientä positiivista virettä ilmassa.

Työllisyys kasvaa tänä vuonna 0,6 prosenttia ja ensi vuonna 0,7 prosenttia. Työllisten määrä kasvaa yhteensä 32 000 henkilöllä. Työttömyysaste asettuu tänä vuonna 8,8 prosenttiin ja ensi vuonna 8,5 prosenttiin.


Lisätietoja

Johtaja Timo Hulkko, puh. 0500 894 008, timo.hulkko@poppankki.fi

Toimitusjohtaja Heikki Suutala, puh. 0500 661 431, heikki.suutala@poppankki.fi

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä