Hyppää sisältöön

POP Pankki -ryhmä on allekirjoittanut sopimuksen Suomen Vahinkovakuutus Oy:n osake-enemmistön myynnistä LähiTapiolalle

POP Pankki -ryhmä ja LähiTapiola ovat allekirjoittaneet 14.3.2023 sopimuksen POP Pankki -ryhmään kuuluvan Suomen Vahinkovakuutus Oy:n osake-enemmistön myymisestä LähiTapiolalle. Sopimus koskee 70 prosenttia yhtiön osakekannasta. Kaupan arvioidaan toteutuvan kesään 2023 mennessä edellyttäen, että se saa Kilpailuviranomaisten ja Finanssivalvonnan hyväksynnän. Sopimukseen liittyy myös POP Pankki -ryhmän mahdollisuus kehittää yhteistyömuotoja LähiTapiola-ryhmän kanssa.

 

POP Pankki -ryhmän vuonna 2012 perustama Suomen Vahinkovakuutus Oy tunnetaan POP Vakuutus -brändistään. Henkilöasiakkaille ajoneuvo- ja vahinkovakuutustuotteita tarjoava POP Vakuutus on erottautunut toimialalla digitaalisella liiketoimintamallillaan. Kaupan toteutuessa Suomen Vahinkovakuutus Oy jatkaa toimintaansa omana itsenäisenä yhtiönä ja POP Vakuutus -brändillä.

 

”Suomen Vahinkovakuutus perustettiin täydentämään POP Pankki -ryhmän palvelutarjontaa vahinkovakuutustuotteilla. Uudenlaisella, digitaalisella liiketoimintamallilla ja POP Vakuutus -brändillä on ollut hyvä vastaanotto asiakkaiden keskuudessa. Yhtiön asiakasmäärät ovat olleet nopeassa kasvussa koko toimintahistorian ajan ja POP Vakuutuksella on vakuutusalan tutkitusti uskollisimmat ja hinta-laatusuhteeseen tyytyväisimmät asiakkaat. Yhtiö on nyt siirtymässä seuraavaan kasvuvaiheeseen, jonka toteuttamisen kannalta LähiTapiola on merkittävänä keskinäisenä alueellisena toimijana luonteva omistajakumppani POP Pankki -ryhmälle”, kommentoi POP Pankkikeskuksen toimitusjohtaja Jaakko Pulli.

 

Kaupalla tulee toteutuessaan olemaan merkittävä positiivinen vaikutus POP Pankki ryhmän tulokseen tilikaudella 2023.


POP Pankki -ryhmä on kaupan myötä keskittymässä entistä vahvemmin pankkisegmentin kasvustrategiaansa. Yrityskauppa lisää mahdollisuuksiamme kehittää paikallisia yhteistyömuotoja LähiTapiolan kanssa, joilla voimme taata entistä laajemmat finanssialan palvelut asiakkaillemme. Jatkamme Suomen Vahinkovakuutuksessa osaomistajana 30 prosentin osuudella, sillä haluamme olla mukana vakuutustoimialan kehityksessä myös jatkossa”, Pulli toteaa.

"LähiTapiolan tavoitteena on tarjota asiakkailleen toimialan paras henkilökohtainen palvelu paikallisesti ja digitaalisesti. POP Vakuutuksella on merkittävä osaaminen digitaalisessa vakuutusmyynnissä, digimarkkinoinnissa sekä digitaalisten osto- ja asiointipolkujen rakentamisessa. Kaupan myötä voimme yhdistää tietotaitomme ja analytiikkaosaamisemme kehittääksemme digitaalista vahinkovakuutus-, henkivakuutus- ja varainhoitoliiketoimintaa. POP Vakuutus saa LähiTapiolasta vakavaraisen ja luotettavan omistajan. Yhdessä pystymme tarjoamaan POP Vakuutuksen asiakkaille entistä monipuolisempia tuotteita ja palveluita”, sanoo LähiTapiola-ryhmän pääjohtaja Juha Koponen.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jaakko Pulli, POP Pankkikeskus via Maija Hyötyläinen, viestintäpäällikkö, POP Pankkikeskus osk, 050 572 9679, maija.hyotylainen@poppankki.fi

Pääjohtaja Juha Koponen via viestintäpäällikkö Katriina Puro, puh. 0400 791 537

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä