Hyppää sisältöön
Huijaussoittoja liikkeellä POP Pankin nimissä

Vahva tunnistautuminen koskee vuoden vaihteessa kaikkea sähköistä maksamista

 

Toisen maksupalveludirektiivin (PSD2) siirtymäaika päättyy tammikuun 2021 alussa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että pienikin ostos mobiililaitteella tai verkossa voi edellyttää maksun vahvistamista joko POP Avaimella tai tunnuslukukortilla ja lisävahvistustekstiviestillä. Vahvalla tunnistautumisella halutaan lisätä maksamisen turvallisuutta ja suojata kuluttajaa.

 

Vuoden vaihteesta on hyvä varautua siihen, että verkko- tai mobiiliostoksen voi joutua vahvistamaan joko tunnuslukusovelluksella tai tunnuslukukortilla sekä vahvistustekstiviestillä.  Vahvistustarve koskee niin bussilipun ostamista liikennöitsijän sovelluksella kuin mökillä tapahtuvaa verkko-ostosten tekoa. 

- Tunnuslukukorttia käyttävät ovat varmasti huomanneet, miten tunnistautumiskäytäntö on tänä vuonna tiukentunut vaiheittain. Kesän alusta lähtien tunnuslukukorttia käyttävien on pitänyt lisävahvistaa verkkopankkimaksujaan tekstiviestillä. Korttimaksamiseen tekstiviestilisävahvistus tuli lokakuussa ja joulukuussa verkkopankkikirjautumiseen tulee niin ikään vaade vahvistaa tämä tekstiviestillä. POP Avain -tunnuslukusovelluksen käyttäjät pääsevät suhteessa helpommalla. Heille riittää, että tunnistautuvat POP Avaimen avulla mikäli palvelutarjoaja edellyttää vahvaa tunnistautumista esimerkiksi maksun varmentamiseksi, toteaa POP Pankin POP Avaimen tuotepäällikkö Arto Oinonen.    

 

POP Avain vastaa vahvan tunnistautumisen kriteereitä

 

POP Pankki suosittelee POP Avaimen käyttämistä vahvan tunnistautumisen välineenä turvallisuussyistä. POP Avain ladataan puhelimelle tai tabletille. Mikäli laitteen käyttäjä asioi verkossa esimerkiksi POP Verkkopankissa tai Kelan palveluissa, häntä pyydetään automaattisesti tunnistautumaan POP Avaimella. Tällöin riittää, että käyttäjä painelee POP Avaimeen oman tunnuslukunsa.  

 

- Tunnuslukukorttia tulisi säilyttää huolellisesti ja erillään muista pankkitunnuksista. Lisäksi tunnuslukukortin käyttöön liittyy aina riskejä, kuten kortin hukkaaminen tai kopiointi. Ensi vuoden alun muutokseen on kannattaa varautua miettimällä ennakkoon, miten aikoo tehdä vahvan tunnistautumisen jatkossa. Tunnuslukukortin mukana kantamisen voi korvata puhelimelle tai tabletille ladattavalla POP Avaimella. Tunnuslukusovelluksen PIN-koodi on vain käyttäjänsä tiedossa ja lisäksi POP Avaimeen on tulossa piakkoin biometrinen tunnistautumisvaihtoehto, jolloin kirjautua voi joko sormenjäljellä tai kasvoilla, jatkaa Oinonen.  

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä