Hyppää sisältöön

Jenni Valtarille yrittäjyys oli hyppy syvään päähän: ”Ihanaa, että edes pankkiasiat olivat vakaat”

Vähäkyröstä kotoisin oleva Jenni Valtari perusti merinovaatebrändin ilman vaatealan koulutusta. Yrittäjän alkutaival oli täynnä asioiden selvittelyä, mutta onneksi pankkiasioita ei tarvinnut stressata lapsuudesta tutun POP Pankin auttaessa. 

Jenni Valtari: ”Äiti ja isä avasivat minulle tilin pian syntymäni jälkeen. Sinne säästettiin lapsilisät ja kilpaurheilustipendit. Sain pankkikortin aika nuorena, mutta se tarkoitti myös vastuuta omista raha-asioistani. Poljin pyörällä kahden ja puolen kilsan matkan kotoa pankin tuulikaappiin maksamaan tilaamiani shampoita.”

Jenna Tapola, POP Pankki Lakeus: ”Jenni on ollut meillä asiakkaana elokuusta 1985 lähtien, entisen Kyrönmaan Osuuspankin (nykyinen POP Pankki Lakeus) ajoista alkaen. Niinhän se usein menee, että pienenä avattua tiliä ei malta vaihtaa, jos siihen ei ole mitään syytä.”

Jenni Valtari: ”Ensimmäistä lainaani kyselin kotipankistani valmistuttuani Vaasan yliopistosta. Olin juuri saanut töitä viestinnän alalta ja halusin ostaa ensimmäisen asuntoni Helsingistä. Väinö, silloinen pankkiyhteyshenkilöni, oli sitä mieltä, että asiat saadaan kyllä järjestymään. Tuntui turvalliselta asioida tutun pankkihenkilön kanssa.”

Jenna Tapola: ”Asiat hoituvat nykyään kätevästi sähköisestikin, joten asiointi tutun asiakasvastaavan kanssa voi jatkua, vaikka muuttaisikin toiselle paikkakunnalle.”

"Kävin myöhemmin kiittämässä pankkiyhteyshenkilöäni, että hän luotti nuoreen flikkaan.”

Jenni Valtari: ”Ensimmäisestä asuntolainastani lähti liikkeelle hyvä kierre. Myin kaksioni Helsingin Kalliosta vuonna 2019 hyvällä voitolla. Maksoin sillä pois viimeiset opintolainani ja sain tosi hyvän pesämunan sekä uutta asuntoa että oman merinovaatebrändini perustamista varten. Kävin myöhemmin kiittämässä Väinöä ihan henkilökohtaisesti siitä, että hän aikoinaan luotti nuoreen flikkaan.”

Jenna Tapola: ”On todella ihanaa, että meidän pankkimme on voinut auttaa Jenniä hänen uuden yrityksensä alkutaipaleella. POP Pankki haluaa olla lähellä ihmistä ja antaa henkilökohtaista palvelua. Olemmekin taas Suomen paras pankki palveluilla mitattuna.”

Pankki tukee myös tulevaisuuden suunnitelmissa

Jenni Valtari: ”Idea käytännöllisiin ja kauniisiin merinovaatteisiin syntyi omasta tarpeestani. En halunnut ulkoilun päätteeksi pyöriä kotona rumissa kalsareissa. Niinpä tein liiketoimintasuunnitelman, juttelin noin miljoonan ihmisen kanssa ja etsin vaatesuunnittelijat. Ensimmäiset kaksi kuukautta olivat pelkkää asioiden selvittelyä. Oli ihanaa, että edes pankkiasiat olivat vakaat.”

Jenna Tapola: ”On hienoa, kun pankki pystyy olemaan yrittäjän arjessa yksi toimiva palikka. Ja merinovillahan on nyt in! Olen käynyt ihailemassa Jennin nettisivuja.”

Jenni Valtari: ”Kun pistin yritykseni Kalla Activen keväällä 2020 pystyyn, olin pankkiin yhteydessä Verkkohetken eli videotapaamisen kautta. Sanoin suoraan, että tietämykseni yritystileistä on nolla, mutta sellainen pitäisi varmaan avata. Yrittäjyys oli hyppy syvään päätyyn. Kehitin merinobrändini ihan alusta asti ja vieläpä ilman vaatealan koulutusta.”

Jenna Tapola POP Pankki Lakeudesta ja Kalla Activen Jenni Valtari istuvat puutalon portailla
Kalla Activen Jenni Valtari (oik.) sai lapsuudesta tutulta POP Pankilta apua oman yrityksen perustamiseen. Yhteistyö sujuu POP Pankki Lakeuden pankkiyhteyshenkilö Jenna Tapolan kanssa. 

Jenna Tapola: ”Autamme mielellämme kartoittamaan, minkälaisia palveluita kukin yritys tarvitsee. Tosi usein aluksi avataan yritystili ja yritysverkkopankki ja myöhemmin katsotaan, tarvitaanko yritykselle myös vaikka maksukortteja. Verkkohetkeen pystyy osallistumaan omalta kotisohvaltakin.”

Jenni Valtari: ”Suunnittelen verkkokaupalleni myös englanninkielisiä sivuja. Seuraavan kahden vuoden tavoitteeni on myydä vaatteitani ulkomaillekin. Myös miestenmallistoa on kovasti toivottu naisten ja lasten vaatteiden oheen. Olen alustavasti jutellut pankin kanssa mahdollisuudesta ottaa tarvittaessa pieni yrityslaina.”

Jenna Tapola: ”Pankkiin voi olla aina yhteydessä, niin vaihdetaan kuulumisia ja varmistetaan, että palvelut ovat kohdillaan. On kivaa olla Jenninkin matkalla mukana.”

Kalla Active & POP Pankki – yrittäjyys sujuvasti käyntiin

Helsingin Paloheinässä perheensä kanssa asuva Jenni Valtari perusti merinovaatteita valmistavan Kalla Active Oy:n vuonna 2020. Verkkokauppa on osoitteessa kallaactive.com.

Kalla Active -vaatteet suunnitellaan Suomessa. Naisten USVA- ja SELJA-mallistoissa merinovillan toimin­nal­lisuus on edukseen kauniissa koti- ja työasuissa. Lasten merinovillaiset KUURA- ja UTU-mallistot ovat mukavan käytännöllisiä.

Yrityksen pankkiasioita hoitaa POP Pankki Lakeudessa muun muassa Vaasan konttorin asiakas­vastaava Jenna Tapola. Laihian ja Vähänkyrön konttorit on juuri yhdistetty Isonkyrön ja Vaasan konttoreihin.

Teksti: Johanna Tilus
Kuvat: Christoffer Björklund
Artikkeli on julkaistu myös POP Koivunlehti 2/2022

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä