Hyppää sisältöön

Jussi Lampi palasi takaisin kotiseuduillensa ja työskentelee nyt kulttuurikoordinaattorina: ”Kaikin puolin oleminen on helpompaa”

Korona-aika on saanut monet kaupunkilaiset pohtimaan muuttoa tai muuttamaan väljempiin kuntiin. Yksi muuttajista on näyttelijä ja muusikko Jussi Lampi, jonka voi nähdä ja kuulla POP Pankin kampanjassa tämän kevään aikana. Lampi kertoo, mikä sai hänet ja vaimonsa palaamaan juurilleen.

Jussi Lampin elämässä on puhaltanut muutosten tuulet koronapandemian alkamisen jälkeen. Helsingin Kallion kuhina on vuosikymmenten jälkeen vaihtunut järvimaisemiin Alavudelle.

– Meillä oli ollut vaimoni kanssa alun perinkin hinku muuttaa takaisin kotiseudulle, mutta olimme ajatelleet muuttavamme ehkä joskus eläkepäivillä. Korona kuitenkin vauhditti muuttoa aika lailla, kertoo Lampi.

Koronapandemian alussa Lampilta ja hänen vaimoltaan loppuivat työt yhden yön aikana.

– Siinä sitten kärvisteltiin jonkun aikaa, ja välillä sai tehdä töitä ja välillä ei. Sitten minulle heitettiin sellainen tarjous Alavuden kaupungilta, ettei siitä voinut kieltäytyä. Ajateltiin, että nyt lähdetään sitten. Aina on kuitenkin se optio auki, että voi palata takaisin Helsinkiin, sanoo Lampi.

Lampi työskenteleekin nyt Alavuden kaupungilla kulttuurikoordinaattorina. Työnkuvaan kuuluu erilaisten kulttuuritapahtumien järjestämistä.

– Kun aloitin työt marraskuussa, niin jouduttiin hieman pyörittelemään peukaloita, kun rajoitusten takia jouduimme perumaan sovittuja tapahtumia ja lykkäämään niitä keväämmälle. Nyt alkaa kuitenkin olemaan helpompaa. Pyörittämäni harrastajateatterin ensi-ilta pidetään huhtikuun lopussa, ja tulossa on myös vierailevia teatteriesityksiä ja musiikki-iltoja, kertoo Lampi.

Elinkustannukset pienentyneet huomattavasti

Jussi Lampi on kotoisin Lappajärveltä ja hänen vaimonsa Alavudelta. Paluussa kotiseudulle on yllättänyt elinkustannukset.

– Saimme aivan loistavan asunnon keskeltä kaupunkia järven rannalta todella sopuhintaan. Kun ensimmäisen kerran maksoin vuokran, niin sanoin vaimolle, että "Hei vielä jäi rahaa vuokranmaksun jälkeen, et mitäs me nyt tehdään näillä?”

Elämä Pohjanmaalla on lähtenyt muutenkin mukavasti käyntiin ja Lampi kiittelee paikallisten asennetta ja lämmintä vastaanottoa.

– Täällä on kaikki, mitä tarvitaan. Kaikin puolin oleminen on jotenkin helpompaa. On tilaa elää sekä kotona että kodin ulkopuolella, kun täällä on luontoa kuitenkin niin paljon. Ja ihmisten vastaanotto on ollut tosi lämmin – aina jossain kauppareissulla joku tulee sanomaan, että ”Hienoa, kun tulitte tänne.” Ja sekin hyvä puoli täällä asumisessa on, että molemmilla on töitä, se on kuitenkin hyvin merkittävä asia elämässä, summaa Lampi.

Parasta palvelua kampanjan kuvaukset
Jussi Lampi nähdään tänä keväänä POP Pankin kampanjan videoilla.

Näytteleminen ja keikat jatkuvat

Palkkatöistä huolimatta Lampi ei aio jättää näyttelemistä ja muusikon hommia. Myöskään Alavuden kaupungin kulttuurikoordinaattorin tehtävissä Lampi ei ole malttanut olla ottamatta osaa teatteriesityksiin – hänet nähdäänkin ohjaamansa harrastajateatterin lavalla keväällä. Lisäksi Lampilla on parhaillaan työn alla rooleja elokuvissa ja sarjoissa, ja keikkojakin on tiedossa.

– Minulla on pieni rooli Lapualla kuvattavassa elokuvassa ”Lapua 1976”, joka kertoo patruunatehtaan räjähdyksestä. Lisäksi olen ollut tekemässä Koskinen-sarjaa Tampereella. Musapuolella olemme lähdössä nyt huhtikuussa Timo Rautiaisen kanssa keikkailemaan, niin viikonloput menevät sitten keikoilla.

Lampin voi bongata myös POP Pankin kampanjan videoilta tänä keväänä. Kampanjavideoilla seurataan isän ja tyttären arkisia hetkiä pilke silmäkulmassa – pankkikuvioita unohtamatta.

– Se oli aika hauska projekti ja sitä oli kiva tehdä, kun siinä oli tehokas kuvausryhmä sekä hyvä käsikirjoitus ja vastanäyttelijä.

Videoilla Jussi Lampin roolihahmo tykkää hoitaa pankkiasiansa modernisti digitaalisissa kanavissa. Millaista pankkipalvelua Lampi omassa arjessaan arvostaa?

– Arvostan kyllä henkilökohtaista palvelua kaikista eniten. Minusta on kivaa mennä pankkiin ja jutella siellä ihmisen kanssa.

Käy katsomassa POP Pankin kampanjavideot, joilla Jussi Lampi esiintyy

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä