Hyppää sisältöön

Momzie yhdistää äidit

Hanna Lilja on ideoinut mobiilisovelluksen, joka yhdistää yksinäiset äidit. Momzie on menestyvä ja kansainvälistyvä start up -yritys, jonka juuret ovat syvällä Pohjanmaan mullassa.

Koivunlehdessämme on juttua rohkeasta Hanna Liljasta, joka on ideoinut mobiilisovelluksen, joka yhdistää yksinäiset äidit, Momzien. Momzie on menestyvä ja kansainvälistyvä start up -yritys, jonka juuret ovat syvällä Pohjanmaan mullassa.

Vajaat kaksi vuotta sitten Tiistenjoelta kotoisin oleva Hanna Lilja sai loistoidean.
 
– Minulla itselläni ei ole lapsia, mutta monilla ystävilläni on jo pikkuisia. Huomasin, että he saattoivat tuntea itsensä yksinäiseksi, kun vanhat ystävät olivat töissä eikä äitikavereita välttämättä aina löytynyt. Toki joku rohkea voi jutella ventovieraalle äidille hiekkalaatikon reunalla, mutta on tosi hyvää tuuria, jos äiti sattuu olemaan vielä saman henkinen. 
 
Niinpä Lilja keksi idean mobiilisovelluksesta, jonka avulla äidit voivat etsiä toisia lähellä asuvia äitejä ja tutustua heihin. Näin syntyi Momzie. 
 
Sovelluksen kaverihaku on Tinderin tyylinen eli sopiva pari löytyy samalla tavalla. Näytölle ilmestyvät kaikki ne äidit, jotka asuvat lähietäisyydellä. Käyttäjä valitsee ehdokkaista ne, jotka häntä kiinnostavat. Jos kumpikin on tykännyt toisesta, aukeaa kahdenkeskinen chat.
 
Lilja ja hänen kaksi yhtiökumppaniaan lanseerasivat Momzien viime keväänä.
– Sovellus löysi heti käyttäjiä ja sai paljon positiivista palautetta keskustelupalstoilla ja somessa. Moni totesi, että kuinka ihmeessä vastaavaa ei ole keksitty aiemmin.

Käyttäjiä on nyt Suomessa tuhansia. Tänä vuonna Momzie lanseerataan Iso-Britanniassa.

Yrittäjän vapaus viehättää

Tänä talvena Lilja ja hänen avopuolisonsa ovat tehneet töitä paljon myös ulkomailta käsin, mutta pitkä välimatka ei ole vaikeuttanut pankkiasioiden sujumista.
 
– Voin hoitaa pankkiasioita todella näppärästi sähköpostilla tai verkkopankissa.
Momzie sai syksyllä Tekesiltä rahoituksen, jonka ehtona oli omarahoitusosuus projektista.
 
– Tässä vaiheessa piti siis hakea pankista lainaa. Sekin sujui vaivattomasti, pankissa luotetaan tähän liikeideaan. Rahoitus oli hieno asia, sillä saatoimme palkata koodarin sekä myynti- ja markkinointihenkilön Iso-Britanniaan. Heidän lisäkseen työllistämme vaihtelevasti alihankkijoita. 
 
Liljan mukaan yrittäjän työn hyviä puolia ovat vapaus ja monipuolisuus. 
– Yhden päivän aikana olen niin toimitusjohtaja, asiakaspalvelija, käyttöliittymäsuunnittelija kuin projektipäällikkökin ja monesti vielä paljon muutakin. Vapaus on toisinaan myös haaste, joskus olisi ihan mukavaa, jos joku tulisi joskus sanomaan, että näin sinun kannattaa tehdä. Päätökset kuitenkin pitää ja ennen kaikkea saa tehdä itse. En vaihtaisi mitään pois, olen saanut tästä niin paljon itselleni.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä