Hyppää sisältöön

Monialayrittäjä Sanna-Kaisa Mäkelä luottaa suunnitelmallisuuteen ja verkostojen tukeen

Sanna-Kaisa Mäkelä pääsee yrittäjänä toteuttamaan omia intohimojaan. Pääasiassa hänen päivänsä kuluvat markkinointipalveluita tarjoavan Mialon parissa, mutta hän pyörittää myös yhteisöllistä työtilaa sekä toimii osakkaana Nuuka Clothing -vaatetusalan yrityksessä. Sanna-Kaisa kertoo omasta arjestaan yrittäjänä sekä kertoo vinkkinsä yrittäjäksi aikoville.  

Sanna-Kaisa Mäkelä istuu Laihialla sijaitsevan vanhan villakehräämön tiloissa, joka toimii nykyään coworking- eli yhteisöllisenä työtilana. Luova toimisto Mialon perustaja laajensi toimintaansa markkinointipalveluista myös työskentelytilojen tarjoajaksi.  

”Päiväni kuluvat yhden hengen yrityksen Mialon parissa. Työskentelin aikaisemmin kotoa käsin, mutta halusin itselleni työpaikan, -ympäristön sekä -kaverit, ja siitä syntyi ajatus ja toteutus Hupi Coworking -työtilasta. Hupi Coworking sijaitsee Laihialla keskustan tuntumassa ja tarjoaa työskentelytilaa etätyöläisille ja yksinyrittäjille niin yksittäisiä päiviä kuin jatkuvaa käyttöä varten kuin myös neuvottelutiloja esimerkiksi yrityksille ja yhteisöille”, kertoo Sanna-Kaisa keväällä avaamastaan työskentelytilasta. 

Hupi Coworking toimii osana Mialoa, jonka Sanna-Kaisa perusti vuonna 2020 toteuttaakseen omia unelmiaan.  

”Toteutan luova toimisto Mialossa erilaisia markkinoinnin palveluita, kuten verkkosivuja, kattavia yritysilmeitä ja kaikenlaisia markkinoinnin materiaaleja. Halusin harjoittaa tätä ammattia pienellä paikkakunnalla Laihialla, joten yrittäjyys tuntui siinä kohtaa hyvältä vaihtoehdolta. Vaikka nykyisin yleistynyt etätyön teko olisi voinut mahdollistaa myös työn palkollisena, yrittäjyys mahdollisti paljon enemmän. Nyt työllistänkin itseni pienellä kotipaikkakunnallani unelma-ammattini parissa”, sanoo Sanna-Kaisa. 

Vaikka etäyhteydet ovat tuoneet lisää mahdollisuuksia myös yrittäjälle, arvostaa Sanna-Kaisa työskentelyä paikallisten yritysten kanssa.  

”Kaikki toimii nykyään digitaalisesti, joten yritykseni toimialueena on koko Suomi, mutta asiakkaani ovat pääosin tällä hetkellä Pohjanmaalta ja Etelä-Pohjanmaalta. Tykkään tavata asiakkaita kasvokkain, ja tällöin markkinointia pystyy mielestäni toteuttamaan paremmin kyseisen asiakasyrityksen näköiseksi, sillä asiakkaan persoona tulee silloin aivan eri tavalla esiin verrattuna esimerkiksi sähköpostikeskusteluihin.” 

Sanna-Kaisa Mäkelä 2

Yrittäminen tarjoaa vapautta ja vastuuta 

Sanna-Kaisa kokee, että kolmella ominaisuudella pärjää pitkälle yrittäjänä.  

”Sitkeys, sopeutumiskyky ja aktiivinen ote.” 

Vaikka yrittäminen myös vaatii paljon, hän näkee siinä paljon hyviä puolia. 

”Yrittäjänä voi toteuttaa omia intohimoja, ja kokeilla joskus hullujakin ideoita. Lisäksi yrittäjyydessä on tietynlainen vapaus kaikkeen.” 

Sanna-Kaisalla on muutama vinkki henkilöille, jotka pohtivat yrittäjäksi ryhtymistä. 

”Suosittelen yrittäjyyttä vahvasti! Kannattaa kuitenkin etukäteen miettiä, kuinka paljon on valmis tekemään töitä asioiden eteen, sillä yrittäjänä tulee tehdä ja selvittää asioita hyvin itsenäisesti. Yrittämisessä pätee hyvin sanonta ”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty”. Suunnittelemalla hyvin ja valmistautumalla erilaisiin skenaarioihin välttyy yllätyksiltä.” 

”Myös yrittäjäverkostosta saa paljon apua, joten ehdottomasti kannattaa kysyä vinkkiä muilta! Suosittelen aloitteleville yrittäjille mentorin hankkimista, jolloin itseä mietityttävistä asioista pystyy juttelemaan kokeneen yrittäjän kanssa.” 

Luova toimisto Mialo on POP Pankki Lakeuden asiakas. Asiakasvastaava Jenna Tapola on ollut yrityksen matkassa mukana Mialon perustamisesta saakka.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä