Hyppää sisältöön

The Good Guys syntyi halusta luoda markkinoille uusia alkoholittomia juomavaihtoehtoja

Viisi vuotta sitten fermentoitu teejuoma, kombucha, teki vasta tuloaan Suomeen. The Good Guys perustettiin vuonna 2018 kaverusten yhteisestä halusta luoda alkoholittomia vaihtoehtoja markkinoille. ”Aloitimme alun perin tutustumaan kaveriporukalla teekulttuuriin, mutta sitten teehen valmistettava kombucha tuli mukaan kuvioihin”.  

“Testasimme eri makuja ja valmistustapoja kotonamme ja Nekalasta vuokraamassamme tilassa. Teimme noin sata erilaista kokeilua ennen kuin löysimme meitä miellyttävän reseptin. Samaan aikaan kombuchan suosio kasvoi ja myimme kombuchaa enemmän kuin ehdimme valmistamaan. Pullotimme ensimmäiset 80 000 pulloa käsin”, muistelee The Good Guysin myynti- ja markkinointipäällikkö Markus Klöf.

Kotimainen kilisteltävä

”Kombucha on oiva vaihtoehto asiakkaille, jotka etsivät aikuiseen makuun sopivaa, alkoholitonta, vähäsokerista ja funktionaalista juomavaihtoehtoa. Fermentoinnin ansiosta kombuchassa on luontaisesti paljon erilaisia maito- ja etikkahappoyhdisteitä. Yhdessä The Good Guysin kombucha-tölkillisessä on jopa kaksi miljardia maitohappobakteeria."

Useimmille juomavalinnan suhteen ratkaisevaa on kuitenkin maku. Kombuchassa makuvaihtoehtoja riittää. “Kehittelimme esimerkiksi suomalaisen savusaunan innostamana savustettuun mustaan teehen pohjautuvan kombuchan.”

The Good Guys kuva 1

Arvot yrityksen toiminnan keskiössä

Alusta asti The Good Guysin missiona on ollut auttaa ihmisiä, yhteisöjä ja ympäristöä voimaan paremmin. Tämän vuoksi yritys on tarkka käyttämistään raaka-aineista ja pakkausmateriaaleista. Kaikki tuotteet on valmistettu parhaista luomuraaka-aineista ja pakkausmateriaaleiksi on valittu materiaalit, jotka mahdollistavat korkeimman mahdollisen kierrätysasteen.

The Good Guys panimo_2

Tästä syystä The Good Guys välttää muovin käyttöä kaikessa toiminnassaan ja on valinnut myydä kombuchaa Suomessa sekä metallikorkillisessa lasipullossa että alumiinitölkissä. ”Haluamme tehdä hyvää ja mietimme eri yhteyksissä, miten voimme toimia tämän perusajatuksemme mukaisesti. Tölkkiin pakatun kombuchan hiilijalanjälki on yli 60 prosenttia lasipulloa pienempi, joten uudesta tölkkipakkauksesta olemme erittäin ylpeitä.”

The Good Guysin matka kotikeittiöstä ulkomaille 

Kombuchan suosion kasvaessa tilat Nekalassa jäivät pieniksi. Vuonna 2019 yritys siirtyi nykyisiin tiloihinsa Pirkkalaan. Pirkkalaan muuton myötä käsin pullotus vaihtui kontrolloituun käymishuoneeseen ja pullotuslinjaan. Nyt The Good Guysin kombuchaa myydään K- ja S-ryhmän kaupoissa sekä monissa ravintoloissa.

Vuonna 2021 The Good Guysille avautui mahdollisuus lähteä Ruotsin markkinoille. Viennistä on saatu tärkeää oppia ensimmäisten asiakkaiden kanssa ja tavoitteena on edelleen laajentaa myyntiä, niin että länsinaapuritkin saisivat laadukasta kombuchaa suoraan lähikaupastaan. Ruotsi on The Good Guysin suunnitelmien osalta kuitenkin vain välietappi. Euroopan markkinoille haetaan kontaktia alan messujen kautta.

Myös Suomessa riittää edelleen valloitettavaa. ”Uskomme, että kombuchan osalta on koettu vasta ensimmäinen isompi aalto. Kuten kaurajuomakin, vie oman aikansa, että ilmiöt vakiinnuttavat paikkansa kaiken kansan keskuudessa.”

The Good Guys Instagramissa

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä