Hyppää sisältöön

Yrittäjä: näin hoidat kassavajeen kesää varten kuntoon

Kesä on kiireistä aikaa yrittäjälle. Myös rahan tarve on iso, koska maksut tehdyistä töistä ja toimitetuista tavaroista saadaan usein vasta pitkän ajan päästä varsinaisen työn tekemisen jälkeen. Kuitenkin lomaileville työntekijöille on maksettava normaali vuosilomapalkka ja mahdollisesti ylimääräinen lomaraha. Lomakaudella on usein vähemmän laskutettavaa, miten selvitä kassavajeesta?  

Nopea ja joustava Laskuraha 

Laskurahoitus on nopein ja joustavin tapa lisätä rahaa yrityksen kassaan. Se voi olla monelle yritykselle perinteistä lainaa mielekkäämpi vaihtoehto. Laskurahoitus toimii siten, että yritys saa rahat tilille heti lähettämäänsä laskua vastaan eikä sen tarvitse odottaa, että laskun maksuaika kuluu loppuun. 

Jos yritykselläsi on laskurahoitus käytössä, muista tehdä laskusi heti, kun olet tehnyt toimituksen tai suorittanut laskutettavan palvelun. Muista myös tarkistaa, että koko yrityksesi laskutus menee laskurahoituksen kautta, näin varmistat, että saat mahdollisimman paljon rahoitusta käyttöösi. 

Riippuen rahan tarpeesta, yritys saa laskutuksesta 50-80 % laskutuksesta heti tililleen. Mitä vähemmän yritys tarvitsee, sen pienempi rahoitusprovisio on. Rahoitusprovisioon voi vaikuttaa myös pyrkimällä neuvottelemaan mahdollisimman lyhyet maksuehdot. Mitä lyhyemmän maksuehdon saat sovittua, sen pienempi rahoitusprovisio on. 

Laskurahan voi ottaa käyttöön olitpa pienyrittäjä, toiminimiyrittäjä, pienyritys, start up – yritys tai vakiintuneempi toimija.  

Laskurahoituksella saat myös saamiset ruotuun 

Laskurahoitus voi myös auttaa yrittäjää varmistamaan saamisensa. Eli laskurahoitukseen voidaan liittää niin perintä kuin luottovakuutus ja siinä mielessä laskurahoitus on jopa parempi ja turvallisempi vaihtoehto kuin perinteinen pankkilaina.  

Luottovakuutukselle saat turvaa oman asiakkaasi maksukyvyttömyyttä ja maksuhaluttomuutta vastaan. Näin voit yrittäjänä nukkua yösi paremmin ja pääset toivottavasti paremmin myös itsekin nauttimaan kesästä.  

Laskurahasta saat tietoa POP Pankin asiantuntijaltasi. Laskurahapalvelusta vastaa monivuotinen kumppanimme Puro Finance. 

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä