Takaisin rahastolistaukseen

POP Pohjoismaat

Rahasto-osuuden arvo ja arvon kehitys %

Rahasto
Morningstar
Arvo pvä
Arvo
1 pvä
1 kk
12 kk
3 v
POP Pohjoismaat
25.01.2021
3.238
-0,64
9,60
34,58
13,91

1 vko  |  1 kk  |  3 kk  |  6 kk  |  1 vuosi  |  3 vuotta  |  5 vuotta
Aikajakso:
Alkamispäivä:
Päättymispäivä:


Vertailuindeksi:
Liukuva ka:
Tyyppi:

_description_FI0008811112_

POP Pohjoismaat

POP Pohjoismaat -sijoitusrahasto sijoittaa varansa ensisijaisesti Pohjoismaiden ja Baltian osakemarkkinoille. Enintään neljännes rahaston arvosta voidaan sijoittaa myös muille Euroopan talousalueen osakemarkkinoille ja enintään viidennes rahaston arvosta Venäjän osakemarkkinoille. Rahaston sijoitukset toteutetaan pääasiassa suorien osakesijoitusten avulla.

Aloita säästäminen

Rahasto voi käyttää sijoitustoiminnassaan johdannaisinstrumentteja edistääkseen tehokasta salkunhoitoa. Rahaston vertailuindeksi on VINX Benchmark Cap EUR (NI)Net Return –indeksi, joka kuvaa NASDAQ OMX Nordic:n ja Oslon pörssin eniten myytyjen ja suurimpien Pohjoismaisten yhtiöiden osakekurssien kehitystä.

Rahasto pyrkii saavuttamaan vertailuindeksiään paremman tuoton pitkällä aikavälillä. Salkunhoitaja voi poiketa vertailuindeksin koostumuksesta, painotuksista ja riskitasosta. Sijoitustoiminnan tavoitteisiin pyritään aktiivisen omaisuudenhoidon keinoin, minkä vuoksi rahaston sijoitukset eri toimialoille ja sijoitusten maajakautuma voivat poiketa merkittävästi vertailuindeksin jakaumasta. Rahaston sijoituskohteiden tuotot, kuten osingot, sijoitetaan uudelleen.

Suositus: Tämä rahasto ei ehkä sovellu sijoittajille, jotka aikovat luopua osuuksistaan rahastossa 7 vuoden kuluessa. Lisätietoja rahastosta on esitetty rahastoesitteessä, joka on saatavissa osoitteesta www.sp-rahastoyhtio.fi.

 

Rahaston nimiSijoitusrahasto POP Pohjoismaat
RahastotyyppiOsakerahasto
Perustettu09/2006, Suomi
SalkunhoitajaOlli Tuuri / Sp-Rahastoyhtiö Oy
VertailuindeksiVINX Benchmark Net Index EUR
OsuuslajitKasvuosuudet
Minimimerkintä20 euroa tai 20 euroa/kk
Hallinnointipalkkio p.a.1,80 %*
Merkintäpalkkio1 %
Lunastuspalkkio1 %

*Sijoituskohteina olevilta rahastoilta peritään säilytysyhteisön palkkio voimassa olevan hinnaston mukaisesti