Hyppää sisältöön

POP Pohjoismaat

POP Pohjoismaat -sijoitusrahasto sijoittaa varansa ensisijaisesti Pohjoismaiden ja Baltian osakemarkkinoille. Enintään neljännes rahaston arvosta voidaan sijoittaa myös muille Euroopan talousalueen osakemarkkinoille ja enintään viidennes rahaston arvosta Venäjän osakemarkkinoille. Rahaston sijoitukset toteutetaan pääasiassa suorien osakesijoitusten avulla.

Rahasto voi käyttää sijoitustoiminnassaan johdannaisinstrumentteja edistääkseen tehokasta salkunhoitoa. Rahaston vertailuindeksi on VINX Benchmark Cap EUR (NI)Net Return –indeksi, joka kuvaa NASDAQ OMX Nordic:n ja Oslon pörssin eniten myytyjen ja suurimpien Pohjoismaisten yhtiöiden osakekurssien kehitystä.

Rahasto pyrkii saavuttamaan vertailuindeksiään paremman tuoton pitkällä aikavälillä. Salkunhoitaja voi poiketa vertailuindeksin koostumuksesta, painotuksista ja riskitasosta. Sijoitustoiminnan tavoitteisiin pyritään aktiivisen omaisuudenhoidon keinoin, minkä vuoksi rahaston sijoitukset eri toimialoille ja sijoitusten maajakautuma voivat poiketa merkittävästi vertailuindeksin jakaumasta. Rahaston sijoituskohteiden tuotot, kuten osingot, sijoitetaan uudelleen.

Suositus: Tämä rahasto ei ehkä sovellu sijoittajille, jotka aikovat luopua osuuksistaan rahastossa 7 vuoden kuluessa. Lisätietoja rahastosta on esitetty rahastoesitteessä, joka on saatavissa osoitteesta www.sp-rahastoyhtio.fi.

POP POHJOISMAAT

  • Morningstar:
  • Arvo päivä:
  • Arvo: 3,37 €
1 päivä
+0,69 %
1 kk
+3,66 %
3 kk
+7,11 %
12 kk
+12,74 %
3 v
-6,88 %

POP rahasto-osuuksien merkitseminen

Merkitse POP rahasto-osuuksia verkkopankin Sijoitukset -osiossa. Valitse haluamasi rahasto ja täytä huolellisesti pyydetyt tiedot. Varmistathan, että veloitustiliksi on valittu se käyttötili, jolta haluat, että merkintä tehdään. Vahvista lopuksi tapahtuma POP Avaimella tai omilla pankkitunnuksillasi.

Dokumentit

Rahaston nimi
Sijoitusrahasto POP Pohjoismaat
Rahastotyyppi
Osakerahasto
Perustettu
09/2006, Suomi
Salkunhoitaja
Olli Tuuri / Sp-Rahastoyhtiö Oy
Vertailuindeksi
VINX Benchmark Net Index EUR
Osuuslajit
Kasvuosuudet
Minimimerkintä
20 euroa tai 20 euroa/kk
Hallinnointipalkkio p.a.
1,80 %*
Merkintäpalkkio
1,00 %
Lunastuspalkkio
1,00 %

*Sijoituskohteina olevilta rahastoilta peritään säilytysyhteisön palkkio voimassa olevan hinnaston mukaisesti 

 

Hinnasto

Rahastoesite

Rahastosäästämisen esite 

Toimeksiantojen toteuttamisperiaatteet ja toimeksiantojen käsittely

Toimeksiannon kulut

Puolivuosikatsaus 2023

Vuosikertomus 2022

Vuosikertomus 2021

Vuosikertomus 2020

Vuosikertomus 2019

Vuosikertomus 2018

Vuosikertomus 2017

POP Rahastoja hallinnoi Sp-Rahastoyhtiö Oy. Rahastojen historiallinen kurssikehitys ei ole tae tulevasta kehityksestä. Rahaston arvo voi nousta tai laskea. Rahastot eivät ole Sijoittajien korvausrahastosuojan eikä talletussuojan piirissä.

Reaaliomaisuusrahastoja hallinnoi UB Rahastoyhtiö Oy. Rahastosijoittamiseen liittyy aina taloudellinen riski. Aiempi tuottokehitys ei ole tae tulevasta ja sijoitetun pääoman voi menettää osittain tai kokonaan. Rahastot eivät ole Sijoittajien korvausrahastosuojan eikä talletussuojan piirissä.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä