Hyppää sisältöön
Ihmiset sumuisen heinäpellon reunalla, kuvituskuva

POP OSUUS

POP OSUUS 2,25 % TUOTTO­TAVOITE VAIN JÄSEN­ASIAKKAILLE

POP Osuus on oman paikallisen pankkisi pääomaan tehtävä pitkäaikainen sijoitus. POP Osuus on tarkoitettu tuottamaan Osuuspankin jäsenelle vakaata vuosittaista tuottoa. Sijoittamalla POP Osuuteen tuet oman pankkisi vakavaraisuutta ja sitä kautta myös paikallista pankki- ja yritystoimintaa.

POP Osuus on tarkoitettu tuottamaan Osuuspankin jäsenelle vakaata vuosittaista tuottoa. Tavoittelemme POP Osuudelle 2,25 % tuottoa vuodelle 2021. Huomioitavaa on, että POP Osuuden korko ja sen maksaminen riippuvat Osuuspankin toiminnan tuloksellisuudesta. Tuotto-odotuksen perusteella ei kuitenkaan voida muodostaa luotettavaa oletusta POP Osuuden tulevasta tuottokehityksestä.

Lisätietoja POP Osuudesta

Tällainen sijoitus on POP Osuus:
 • Pankin jäsenasiakkaana voit merkitä POP Osuuksia.
 • Tavoitteenamme on maksaa sijoituksellesi korkoa kerran vuodessa pankin voitonjakokelpoisista varoista. Tuotto-odotus perustuu oman pankkisi taloudelliseen menestymiseen. Osuuskunnan kokous vahvistaa koron määrän ja maksamisen vuosittain jälkikäteen. On mahdollista, että pankillesi ei välttämättä synny joka vuosi sellaista ylijäämää, josta voittoa maksetaan. On myös mahdollista, että osuuskunnan kokous muusta syystä päättää olla maksamatta korkoa POP Osuuksille. Pankille voi jäädä jakokelpoista ylijäämää enemmän kuin POP Osuuksille maksetaan korkoa.
 • Voit sijoittaa haluamasi summan annin ehtojen puitteissa. Osuusantikohtainen ja jäsenkohtainen POP Osuuksien merkintöjen enimmäismäärä on vahvistettu POP Osuuksien antiehdoissa.
 • POP Osuus on pitkän aikavälin sijoitus. POP Osuuksia ei voi vapaasti luovuttaa eteenpäin, koska ne ovat sidottu pankin jäsenyyteen. POP Osuudelle ei  ole myöskään jälkimarkkinoita.
 • POP Osuus ei ole talletus eikä sillä ole talletussuojaa.

Huomioita POP Osuuteen sijoittavalle:

 • Pankilla on oikeus kieltäytyä osuuksista suoritettujen maksujen palauttamisesta. Tämä voi tulla kyseeseen esimerkiksi tilanteessa, jossa pankilla ei ole riittävästi voitonjakokelpoisia varoja.
 • POP Osuudella ei ole vakuutta tai takausta eikä näin ollen pääomaturvaa. POP Osuuteen sijoittavalla on riski sekä sijoitetun pääoman että koron menettämisestä osittain tai kokonaan.
 • Mikäli haluat luopua POP Osuuksista, ne on mahdollista irtisanoa. POP Osuuksien takaisinmaksuaika on 12 kuukautta irtisanomistilikauden päättymisestä. Olet oikeutettu korkoon myös irtisanomisajalta.
 • Pankilla on sen säännöissä todetuilla edellytyksillä oikeus lunastaa POP Osuudet. Lunastusvastike on tällöin POP Osuudesta  maksettu merkintähinta.
 • Luopuessasi jäsenosuudesta sinun tulee luovuttaa pankille myös omistamasi POP Osuudet.  Tämä tarkoittaa sitä, että pääoma irtisanottavasta jäsenosuudesta ja POP Osuuksista maksetaan 12 kuukautta irtisanomistilikauden päättymisestä. Olet oikeutettu korkoon myös irtisanomisajalta.
 • Ennen kuin teet merkinnän, tutustu huolellisesti POP Osuusannin ehtoihin ja merkintäesitteeseen, jotka ovat saatavilla pankin konttoreissa.   

  Lue lisää klikkaamalla tästä.

Tiedote POP Osuusannin merkintäajan jatkamisesta

Pankin hallitus on kokouksessaan 23.11.2020 päättänyt jatkaa POP Osuusanti 2015 merkintäaikaa 31.12.2022 saakka.

Tietoja Järvi-Suomen Osuuspankista ja POP Osuusannista

Alla olevista linkeistä löydät kootut tiedot, jotka osuuskuntalain mukaisesti on pidettävä jäsenten nähtävillä. Reisjärven ja Siilinjärven Osuuspankkien fuusioiduttua 27.2.2021 ovat Reisjärven Osuuspankin aiempaa POP Osuusantia koskevat dokumentit pyynnöstä saatavilla Järvi-Suomen Osuuspankin konttoreista.

POP Osuusannin ehdot 28.2.2021 alkaen

POP Osuusannin ehdot 27.2.2021 saakka

POP Osuusannin merkintäesite 28.2.2021 alkaen

POP Osuusannin merkintäesite 27.2.2021 saakka 

Pankin hallituksen päätös POP Osuusannista

Pankin hallituksen päätös POP Osuusannin merkintäajan jatkamisesta 2016

Pankin hallituksen päätös POP Osuusannin merkintäajan jatkamisesta 2017

Pankin hallituksen päätös POP Osuusannin merkintäajan jatkamisesta 2018

Pankin hallituksen päätös merkintäajan jatkamisesta 2020

Pankin hallituksen päätös POP Osuusannin ehtojen muuttamisesta

Taloudelliset tunnusluvut 2016-2021

Tilinpäätös ja toimintakertomus 2017 ja Tilintarkastuskertomus

Tilinpäätös ja toimintakertomus 2018 ja Tilintarkastuskertomus

Tilinpäätös ja toimintakertomus 2019 ja Tilintarkastuskertomus

Tilinpäätös ja toimintakertomus 2020 ja 
Tilintarkastuskertomus

Tilinpäätös ja toimintakertomus 2021 ja 
Tilintarkastuskertomus

Osuuspankin säännöt

Viimeisen tilikauden päättymisen jälkeen tehty varojen jakoa koskeva päätös

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä