<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=349170025998669&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Hyppää sisältöön
Lapsiperhe olohuoneessa, kuvituskuva.

Lainaturva ei ole turha

Pariskunta käsikädessä metsässä, kuvituskuva.

Me ihmiset emme pysty säätelemään kaikkea - vaikka ajan trendi näin antaa ymmärtää. Voimme mitata askeleitamme ja paljon muuta elämässämme, mutta joskus on silti hankalaa varautua pahimpaan ja ennakoida ennakoimatonta. 

Ajoittain se kuitenkin kannattaa.

Kun maailma äkisti kääntyy ylösalaisin ja kaikki suunnitelmat heittävät häränpyllyä, aiemmin tehty varasuunnitelma, kuten lainavakuutus auttaa merkittävällä tavalla. 

Kannattaako lainaturva?

Taloudellinen tasapaino on usein tasapainoilua myös ilman äkillisiä tai järkyttäviä käänteitä elämässä. Siksi niihin voikin tuntua vaikealta varautua. 

Asuntolainaa ottaessa harva tulee todella miettineeksi, että kyllä, se voisi tapahtua myös minulle. Voin jäädä työttömäksi, sairastua tai jopa kuolla. Tai että se voisi tapahtua ihmiselle, jonka kanssa elämän ja lainan jaan.

Yleensähän ikävät asiat tapahtuvat muille. Ja etukäteen murehdittu on kahteen kertaan murehdittu, eikä sellainen kannata. Mutta varautuminen on eri asia - ja se kannattaa. Turvallisempi laina elää elämää yhdessä kanssasi.

Lainavakuutus on yksinkertaisesti jotain, jonka avulla taloudellinen tasapaino säilyy myös vaikeina aikoina. 

Teini-ikäisen tytön isälle Aartolle tämä selvisi, kun avovaimo Tiina sairastui syöpään ja nukkui lopulta pois.

- Kaiken muun päälle tuli mahdoton paniikki taloudesta. Laskua tuntui tulevan laskun perään. Asuntolainaa oli maksamatta vielä 48.000 € ja asunto oli Tiinan nimissä, Aarto kertaa epävarmuutta vaikean elämäntilanteen edessä. 

- Onneksi tytär on fiksu. Silloin vasta 10-vuotiaana hän se sanoi, että kyllä me iskä selvitään, vartoo vähän. 

Aarton tytär vinkkasi isää ottamaan yhteyttä pankkiin. 

- Päällimmäisenä minulla oli vain kysymys, että miten tästä selvitään. Ei ollut siinä kohtaa käsitystä lainaehdoista tai vastauksista. Onneksi vastassa oli Anne. 

Kurikan POP Pankin asiakasvastaava Anne rauhoitteli ja lupasi "vähän selvitellä ja käydä papereita läpi". Aarto koki, että Anne osasi kohdata hänet ja ottaa tilanteesta koppia juuri oikealla tavalla. 

- Anne Mäkiselle 10+ siitä, kuinka asiat hoiti. Iso arvostus sitä tyttöä kohtaan - vaikka rouvaan hän taitaa olla tullut. Annen kanssa vaan on helppo puhua, sillä lailla välittömällä tavalla.

Toki uutisetkin olivat hyviä.

- Kyllä siinä kohtaa, kun Anne soitti ja kertoi että papereista löytyi lainavakuutus, oli kuin kivi olisi pudonnut pois. Sitä tunsi hetken aikaa kuin olisi uudesti syntynyt, Aarto kuvailee helpotusta. 

Vaikka materia on vain materiaa, pelko perheen taloudellisen tasapainon järkkymisestä oli ollut iso lisälasti kaiken muun päälle. Aarton tapauksessa lainaturva kattoi jäljellä olevasta lainasta 41.000 €. Tänä päivänä laina on kokonaisuudessaan maksettu pois ja hän asuu tyttärensä kanssa yhä samassa kodissa. 

- Ei ole juuri mitään muistikuvaa, että miten sen turvan osasi tuohon lainaan silloin aikanaan liittää..., Arto miettii hetken. 

- Taisi olla Tiinan ja Annen idea - ja hyvä niin, hän naurahtaa.

Kaikkea ei tarvitsekaan ennakoida yksin.

Sitä varten pitäisi voida luottaa ammattilaisiin, jotka ymmärtävät, kun elämän suunnitelmat muuttuvat. 

Lainavakuutus - ABC

> Mikä lainavakuutus on?

Lainavakuutus on vakuutus, joka antaa suojan maksukyvyttömyyttä vastaan. Se auttaa sinua lainanlyhennyksesi kanssa, kun tulosi tilapäisesti yllättäen pienentyvät esimerkiksi sairauden, tapaturman, kuoleman tai työttömyyden vuoksi. Lainavakuutuksen turvin jopa koko laina voidaan kuitata maksetuksi. 

> Mihin lainavakuutuksen voi saada?

Lainavakuutuksen voit saada asuntolainaan tai mihin tahansa muuhunkin lainaan. Lainasi pääomasta on turvattu jopa 300.000 euroa 15 vuoden aikana.  

> Mitä POP Kattava Lainavakuutus turvaa?

  • Pysyvän tai tilapäisen työkyvyttömyyden
  • Tahattoman työttömyyden
  • Kuoleman 

> Mitä POP Kevyt Lainavakuutus turvaa?

  • Kuoleman
  • Tapaturmaisen tilapäisen työkyvyttömyyden
  • Tapaturmaisen pysyvän haitan  

Kätevin tapa hankkia lainavakuutus on tehdä se lainaneuvottelun yhteydessä. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja varaa tapaamisaika joko konttorille tai POP Verkkohetkeen. Löydetään yhdessä sinulle paras ratkaisu. 

 >> Varaa tapaamisaika

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä