<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=349170025998669&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Hyppää sisältöön
Puut, kuvituskuva.

Staycation - miksi lomailu kotikulmilla kannattaa

Nuoripari tossut jalassa, kuvituskuva.

Kesä on kotimaanmatkailun kulta-aikaa - ja mahdollisuudet ovat rajattomat. 

Tällä lomakaudella kannattaakin nauttia lähiseudun nähtävyyksistä turistin näkökulmasta, sillä matkailu on tämän hetken kuumin trendi, Staycation, on erityisen kuuma juuri tänä kesänä.

Stay + Vacation = Staycation!

Matkailun kasvavana trendinä on jatkuvasti ollut paikallisuus ja aidot kokemukset. Kaukomatkoillakin on yövytty mieluummin tavallisissa asunnoissa kuin hotellihuoneissa ja esimerkiksi ruokapaikalta halutaan mahdollisimman autenttinen kokemus. 

Matkailutrendi Staycation on ikään kuin kaiken tämän vastakohta, kun ihmiset haluavat kokea heille tutun kaupungin tai kotikulmat matkailijoina, turistin näkökulmasta. Tällöin varataan esimerkiksi huone mukavasta hotellista, tarkoituksena viettää pieni pako arjesta hemmottelun ja useimmiten myös hyvän ruoan tai muiden palveluiden merkeissä. 

Kokosimme seuraavassa syitä sille, miksi lähelle kannattaa matkustaa - erityisesti tänä kesänä.

Taloudellisuus

Kaukomatkalla kustannuksia kertyy lentolipuista, majoituksesta, kuljetuksista, ruoasta ja muista matkakuluista. Matkaa varten säästetään ja se lohkaisee yleensä merkittävän summan pankkitililtä - ja luottokortilta.

Tähän kaikkeen verrattuna Staycation onnistuu edullisemmin, sillä hotelliyö ja siihen sisältyvät muut kulut ovat vain murto-osa kaukomatkalla kertyvistä kustannuksista. 

Staycation on usein spontaani hemmotteluloma, jolloin yhdestä hotelliyöstä saatetaan maksaa suhteessa enemmän, jotta saavutetaan täydellinen miniloma ja rentoutuminen. Tähän voi sisältyä hotelliyöpymisen lisäksi muitakin palveluita, kuten hierontaa ja illallinen pitkän kaavan mukaan. Monet hotellit ympäri Suomea myyvät jo erilaisia Staycation-paketteja, joilla lähi-lomasta saa kaiken irti. 

Ekologisuus

Myös matkailussa puhuttaa ilmastonmuutos ja erityisesti kaukomatkailun tuottamat ympäristövaikutukset, kuten lentopäästöt. Monet peräänkuuluttavat kompensaatioita kaukomatkojen lennoista, jolloin matkaaja voi maksaa erillisiä hyvitysmaksuja aiheuttamistaan päästöistä ilmakehään. 

Staycation toimii myös ekologisena vaihtoehtona, kun lähilomalle voi matkustaa parhaassa tapauksessa vaikka julkisella liikenteellä - ilman ylimääräisiä päästöjä.

Sosiaalisten suhteiden vahvistaminen

Staycation-lomia tekevät useimmiten pariskunnat tai kaveriporukat. Näin suhteelle saadaan laatuaikaa arjen kiireiden keskellä ja pari- tai ystävyyssuhde vahvistuu yhdessä vietetyn ajan myötä. 

Staycation-loma toimii myös täydellisenä lahjana - varsinkin jos samaan pakettiin yhdistää hemmottelua hieronnan tai illallisen merkeissä.

Kotimaan matkailu onkin tänä kesänä loistava mahdollisuus koota koko perhe kasaan ja viettää laatuaikaa jossakin Suomen upeista matkailukohteista - mahdollisuuksia on monia. 

Omat kulmat uudessa valossa - ajan kanssa

Aina ei tarvita uusia maisemia, vaan uutta tapaa katsoa. Staycation-lomalla näet tutut ympäristöt ja paikat aivan erilaisella tavalla kuin normaalisti.

Mukaan tarvitset vain vähän seikkailumieltä ja aikaa. Kulje verkkaisesti, katsele ympärillesi. Älä kulje välttämättä niitä samoja reittejä kuin aina. Eksy ja löydä uutta. 

 


 

Vaikka tänä kesänä ainoa vaihtoehto on jäädä lähelle, voi joskus tulevaisuudessa lähteä kauemmas. Koska elämä voi olla aikamoinen retki, kannattaa välillä pitää POP Taloushetki.

Tutustu tästä tarkemmin POP Taloushetki -palveluun >>>

Kysyttävää? Ota yhteyttä, autamme mielellämme

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä