<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=349170025998669&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Hyppää sisältöön
Portaat, kuvituskuva.

Unelmat on tehty toteutettaviksi

Mies nuotiolla järven rannassa, kuvituskuva.

Mistä me suomalaiset unelmoimme ja miksi unelmointi kannattaa? POPin Facebookissa toteuttama suuri unelmakysely kirvoitti seuraajiltamme monimuotoisen unelmien kirjon.

Maailmanympärysmatka, remontti, lomamatka, uusi asunto, velkojen pois maksaminen - mikään unelma ei ole liian pieni tai suuri toteutettavaksi. Suuren unelmakyselymme mukaan moni kertoi unelmoivansa myös pienemmistä, arkipäiväisistä asioista. Listalle pääsivät esimerkiksi uusi kiuas, koiranpentu, leveämpi elämä, vihkivalojen uusiminen, uusi auto, kodin sisustaminen, koiravaljakkoajelu ja oman yrityksen perustaminen. 

 

"Todellinen uneksija uneksii mahdottomasta." - Elsa Triolet

Unelmat on tehty toteutettavaksi, seuraa unelmiasi, vain taivas on rajana...

Kliseisiä sanontoja tai ei, jokainen varmasti myöntää haaveilevansa arjen muuttumisesta tavalla tai toisella, joka viimeistään mahdollistaisi kaikkien unelmien toteuttamisen. Unelmien avulla halutaan saavuttaa paljon erilaisia materiaalisia asioita, mutta unelmakyselyn vastauksissa toistui myös esimerkiksi toive jakaa onnea ja unelmia vanhemmille sekä läheisille. 

Isot asiat voivat tehdä onnelliseksi, mutta myös pienemmät, arkipäiväisemmät unelmat ja niiden toteutuminen voivat avata ovia uuteen. Toiveet ja unelmat myös muuttuvat iän ja olosuhteiden myötä ja unelmoida voi myös siitä, että nyt saavutettu hyvä olisi pysyvää. Unelmointi jo itsessään on arjen kiireiden keskellä välttämättömyys, sillä pieni haaveilu vie meitä lähemmäs tavoitteitamme ja auttaa jaksamaan läpi vaikeiden hetkien.

Otollinen aika unelmoida on silloin, kun halutaan muutosta elämään tai nykyisiin olosuhteisiin. Unelmoidessa ei kannata sortua iänikuisiin jossitteluihin ja miettiä vain arkisia olosuhteita - unelmat ovat unelmia syystä. 

Unelmointi voi viedä aikaa ja oivallukset syntyvät juuri silloin, kun niitä kohti pyrkii kärsivällisesti miettimällä omaa elämää ja tavoitteita. Jännittäviä asioita alkaa tapahtua, kun mieli valikoi ne asiat mihin haluat sisimmässäsi keskittyä ja panostaa. 

Miksi unelmointi kannattaa?

Tiedätkö sen ihastuttavan, hykerryttävän tunteen, minkä unelmointi saa aikaan?

Unelmien avulla voit elää onnellista, omannäköistä elämää ja saatat löytää uusia ajatuksia ja tavoitteita. Unelmointi voi parhaassa tapauksessa rentouttaa ja tuoda positiivisia ajatuksia sekä hyvän mielen. Tavoitteiden saavuttaminen ja toteuttaminen voi näin tuntua helpommalta ja motivaatio kasvaa. 

"Ihminen on nero haaveillessaan." - Akira Kurosawa

Unelmia kannattaa kirjata ylös tai lausua ääneen, jos haluat konkretisoida ne muuallakin kuin vain oman pään sisällä. Unelman ei myöskään aina tarvitse toteutua kirjaimellisesti. Kulje määrätietoisesti kohti unelmiasi ja usko itseesi, sekä siihen, että unelman toteutuminen on kaiken tekemäsi työn arvoista. Toisten ihmisten kannustus voi olla tärkeää unelman saavuttamisessa, joten muista samaan aikaan tukea myös muita heidän unelmissaan. 

Unelmat harvoin toteutuvat itsestään - ja kaikki unelmat eivät toteudu välttämättä koskaan. 

Mutta onko mitään hienompaa, kuin huomata olevansa tilanteessa, jossa aiemmin mahdottomalta tuntunut unelma onkin lähellä toteutumista. 

Pankkikin voi edesauttaa unelmien toteuttamisessa - ja tukea tiellä kohti unelmia. POP Pankin Elämänvaralla säästät tulevaisuuden unelmiin samalla kun varaudut vakaviinkin vastoinkäymisiin. Tule jakamaan unelmat ja huolet kanssamme, meillä on totuttu kulkemaan mukana kaikenlaisissa elämän käänteissä. 

>> Hanki Elämänvara helposti varaamalla aikaa kanssamme

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä