<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=349170025998669&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Hyppää sisältöön
Saapuvissa maksuissa esiintyy viivettä
Opiskelijat istuu portailla läppärit sylissä, kuvituskuva.

POP Opintolaina

Opiskelu on elämän parasta aikaa, mutta rahallisesti monelle niukkaa. Näin ei tarvitse olla! 

POP Pankin opintolaina poistaa turhat rahahuolet ja auttaa keskittymään opintoihin.

Opiskelijat skoolaa, kuvituskuva.

POP Opintolainan edut

 • Opintolaina on valtion takaamaa lainaa. Tämän ansiosta opintolainasi marginaali on todella alhainen. Itse asiassa opintolaina on halvinta lainaa, mitä todennäköisesti tulet koskaan saamaan.

 • Aloita opintolainan takaisinmaksu, vaikka vasta muutama vuosi valmistumisen jälkeen. Takaisinmaksusuunnitelma määritellään aina joustavasti tilanteesi mukaan. 

 • Kun valmistut määräajassa, Kela maksaa sinulle opintolainahyvitystä 40% 2500 euroa ylittävästä osasta. Saat siis parhaimmillaan tuhansia euroja ilmaista rahaa! Tarkempaa tietoa löydät Kelan sivuilta. 

Miten haen opintolainaa?

Tukeen kuuluvat opintoraha, opintolaina ja asumislisä. Voit hakea tukia suoraan verkossa. 

Toisen asteen opiskelijana voit hakea lainatakausta samalla kun haet opintorahaa ja asumislisää.

Jos opiskelet korkeakoulussa, hae ensin opintorahaa. Hyväksytyllä opintorahapäätöksellä saat automaattisesti valtiontakauksen opintolainallesi. Lainan takaisinmaksu on joustavaa elämäntilanteesi mukaan. 

Kun olet saanut myönteisen opintoraha- ja takauspäätöksen, voit hakea POP Opintolainaa.  Mikäli olet jo asiakas, opintolainahakemus löytyy verkkopankkisi Lainat -välilehdeltä.

Uutena asiakkaana voit tehdä verkossa opintolainahakemuksen pankille. Opintolainan saanti edellyttää pankin kokonaisasiakkuutta.

Hoidamme puolestasi kaikki pankin vaihtoon liittyvät kuviot. 

Nosta opintolainaa ja nauti opiskeluajasta ilman liiallisia taloudellisia huolia!

Opiskelijan talousasiat kerralla kuntoon

Opintolaina ei ole ainoa opiskelijaa hyödyttävä tuote. 

 • Opiskelijaetuna saat esimerkiksi opiskelijan POP Visa - yhdistelmäkortin veloituksetta 2000 euron luottorajalla

 • ASP-säästäminen on yhä useamman opiskelijan suosima valinta ensiasunnon hankintaan

 • POP Vakuutukselta löytyy puolestaan opiskelijalle suunnattu kotivakuutus

Kerromme mielellämme kaikista opiskelijaeduistamme ja annamme vinkkejä talouden hallintaan. Varaa aika verkkoneuvotteluun tai konttorille, niin keskustellaan lisää!

Opiskelijaporukka muuttopuuhissa, kuvituskuva.

Tietoa opintolainasta

Opintolainan saaminen pankista edellyttää, että olet saanut Kelan myöntämän opintolainan valtiontakauksen. Et tarvitse opintolanaasi muita takaajia tai vakuuksia. Voit hakea pankista opintolainaa saatuasi päätöksen valtioon takauksesta. Pankin myöntämä opintolainamäärä on yhtä suuri kuin Kelan myöntämä valtiontakauksen määrä, jonka voit tarkistaa opintotukipäätöksestäsi. Opintolainan maksat takaisin pankille opintojesi päättymisen tai keskeytyksen jälkeen.

Opintolainasta maksettavat korot ja kulut sekä opintolainan muut ehdot kerrotaan opintolainan ehdoissa ja velkakirjassa. 

Lisätietoa kelan myöntämästä valtiontakauksen määrästä ja myöntämisestä saat Kelasta (www.kela.fi).

Opintojen aikana opintolainan korot lisätään opintolainan pääomaan (pääomitetaan). Pääomaan lisääminen tapahtuu kahdesti vuodessa 15.6. ja 15.12. niiden lukukausien aikana, jolloin saat opintotukea ja sen lisäksi yhtenä lukukautena viimeisen opintotukilukukauden jälkeen.

Korkoja alat maksaa opintotuen päättymisestä seuraavan lukukauden jälkeen. Pankki veloittaa korot tililtä kahdesta vuodessa 15.6. ja 15.12.

Lainan takaisinmaksun aloitat sen jälkeen, kun olet valmistunut tai keskeyttänyt opintosi. Opintolainan lyhennysten maksu alkaa vuoden kuluttua opintojen loppumisesta ja lyhennyksiä maksetaan kuukausittain. Korkoja maksat ensimmäisen kerran opintotuen päättymistä seuraavan lukukauden jälkeisenä seuraavana koronmaksupäivänä (15.6. tai 15.12.).

Opintojen loppumisen jälkeen voit olla yhteydessä pankkiisi ja sopia tarkemmin takaisinmaksusuunnitelmasta. 

Lainan takaisinmaksun helpotukseksi voit saada opintolainahyvityksen, eli Kela lyhentää lainaasi 2.500 euroa ylittävästä osuudesta jopa 40%, mikäli suoritat tutkinnon määräajassa.  

Vaihtoehtoisesti voit olla oikeutettu opintolainavähennykseen. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että maksat veroja opintolainavähennyksestä vastaavan summan vähemmän. Kelan sivuilta selviää, kumpaan etuun olet oikeutettu.   

Esimerkki opintolainan takaisinmaksusta, kun lainanottaja on oikeutettu opintolainahyvitykseen:

 • Suoritettava tutkinto: insinööri (amk)
 • Tutkinnon laajuus: 240 op
 • Tutkinnon suorittamisen tavoiteaika: 4 vuotta

Valmistuminen tapahtuu 4 lukuvuodessa, lainamäärä 14.400,00 €, johon opintolainahyvitys (14.400 € - 2.500 €) x 40% = 4.760 €. Tällöin lyhennettävää lainaa jää jäljelle 9.640 euroa. 

Esimerkkilaskelmassa oletuksena:

 • korko 1,0%
 • tasalyhennys
 • laina-aika 2 x opiskeluaika eli 8 vuotta
 • kuukausierä (lyhennys korkoineen ja kuluineen) 108,45 euroa

Esitetty esimerkki on viitteellinen ja perustuu laskelmassa käytettyyn nimelliskorkoon ja pankin hinnaston mukaisiin kuluihin. 

Ennen opintolainahakemuksen tekemistä Sinulla täytyy olla Kelan päätös valtiontakauksesta. Voit hakea takauksen samalla kun haet opintotukea. Tutustu Kelan sivuilla opintolainaosioon, ennen kuin lähetät hakemuksesi pankkiin.

Kun olet täyttänyt hakemuksen, lähtee se pankkiin käsiteltäväksi. Pankki tarkistaa hakemustietosi, Kelan takauspäätöksen ja luottotietosi Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä.

Opintolainan saaminen edellyttää pankin kokonaisasiakkuutta. Hoidamme puolestasi kaikki pankin vaihtoon liittyvät kuviot.

Mikäli opintolaina myönnetään, lainan määrä siirretään tilillesi osissa, riippuen koulutusasteestasi. Erät ja maksupäivät on kerrottu Kelalta saamassasi opintotukipäätöksessä.

Mikäli et halua nostaa automaattisesti koko Kelan myöntämän takauksen mukaista määrää, kerro siitä hakemuksen viestikentässä. 

Ota yhteyttä pankkiin, jos haluat keskustella opintolainasta ennen hakemuksen tekemistä. Voit varata ajan tapaamiseen konttorilla tai verkossa tapahtuvaan POP Verkkohetkeen. Tai jätä yhteystietosi, niin otamme Sinuun yhteyttä viimeistään seuraavana arkipäivänä. 

 

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä