Hyppää sisältöön

ASP-tili

ASP-säästäminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, vaikka ensimmäisen asunnon ostaminen ei vielä olisikaan ajankohtaista. ASP-tilin voit avata, jos olet 15-44-vuotias, etkä ole aiemmin omistanut asuntoa. Tiesithän, että ASP-laina edellyttää säästämistä ASP-tilille?

Tietoa ASP-tilistä

ASP on asuntosäästöpalkkiolakiin perustuva järjestelmä, jonka avulla valtio tukee ensimmäisen omistusasunnon hankinnassa.

  • ASP-järjestelmä on tarkoitettu 15–44 -vuotiaille ensiasunnon ostajille.

  • ASP-säästämistä varten on avattava pankissa ASP-tili.

  • ASP-tilille on tarkoitus säästää vähintään 150 € ja enintään 4 500 € neljännesvuosittain. 

  • Neljännesvuositalletuserien vähimmäislukumäärä on kahdeksan, eikä talletusten tarvitse tapahtua perättäisinä vuosineljänneksinä.

  • Voit pitää halutessasi säästämisestä myös taukoa.

  • ASP-lainaa varten tulee sinun säästää vähintään 10 % ensiasunnon hankintahinnasta.

  • Vähimmäissäästöaika on noin kaksi vuotta.

Lisätietoa ASP-tilistä ja koroista

Pankki maksaa ASP-tilille yhden prosentin vuotuista talletuskorkoa. Lisäksi saat 2–4 prosentin lisäkoron, kun olet saavuttanut säästötavoitteesi ja hankit asunnon. Lisäkorko maksetaan tallettamisen aloittamisvuodelta ja tämän jälkeen enintään viideltä seuraavalta kalenterivuodelta.

Sinun tulee säästää ASP-tilillesi kalenterivuosineljänneksittäin vähintään 150 euroa ja enintään 4 500 euroa. (1.4.2023 lähtien enimmäistalletusmäärä, jonka vuosineljänneksittäin voi säästää, on noussut 3 000 eurosta 4 500 euroon. Muutosta sovelletaan myös aiemmin avatuille ASP-tileille 1.4.2023 lähtien tehtäviin talletuksiin.)

Neljännesvuositalletuserien vähimmäislukumäärä on kahdeksan, eikä talletusten tarvitse tapahtua perättäisinä vuosineljänneksinä. Vaan halutessasi voit pitää säästämisestä taukoa.

Kun olet säästänyt vähintään 10 prosenttia asunnon hankintahinnasta, lainaamme sinulle puuttuvan osan. Laina voi jakaantua ASP-korkotukilainaan ja lisälainaan.

Kuuntele POPcast ASP-säästämisestä

Oletko jo tutustunut POP Pankin omaan POPcastiin? Kuuntele alta POPcastin jakso 3, jossa Jenna ja Anssi kertovat (lähes) kaiken ASP-lainasta.

 

Lisätietoa

Siirry sivulle Perustietoa talletussuojasta

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä