Hyppää sisältöön

POP Eurooppa

POP Eurooppa on sijoitusrahastolain mukainen syöttörahasto (jäljempänä rahasto), jonka varoista vähintään 85 % on jatkuvasti sijoitettuna Säästöpankki Eurooppa -sijoitusrahastoon (jäljempänä kohderahasto).

POP Eurooppa -sijoitusrahasto on osakerahasto, joka sijoittaa varansa pääasiassa Euroopassa julkisen kaupankäynnin kohteena oleviin osakkeisiin ja osakesidonnaisiin instrumentteihin tai yrityksiin, joiden liiketoiminnasta suurin osa tulee Euroopasta.

Rahaston sijoitukset toteutetaan pääasiassa suorien osakesijoitusten avulla. Rahasto voi käyttää sijoitustoiminnassaan johdannaisinstrumentteja edistääkseen tehokasta salkunhoitoa. Rahaston vertailuindeksi on MSCI Europe Net Total Return EUR –indeksi, joka seuraa 15 Euroopan maan osakkeiden hintakehitystä ja osinkotuottoja (nk. tuottoindeksi). Sijoitustoiminnan tavoitteisiin pyritään aktiivisen omaisuudenhoidon keinoin. Salkunhoitaja voi poiketa vertailuindeksin koostumuksesta, painotuksista ja riskitasosta. Rahaston sijoituskohteiden tuotot, kuten osingot, sijoitetaan uudelleen.

Suositus: Tämä rahasto ei ehkä sovellu sijoittajille, jotka aikovat luopua osuuksistaan rahastossa 7 vuoden kuluessa.

POP EUROOPPA

  • Morningstar:
  • Arvo päivä:
  • Arvo: 2,71 €
1 päivä
+0,41 %
1 kk
+0,56 %
3 kk
+4,42 %
12 kk
+11,41 %
3 v
+14,44 %

POP rahasto-osuuksien merkitseminen

Merkitse POP rahasto-osuuksia verkkopankin Sijoitukset -osiossa. Valitse haluamasi rahasto ja täytä huolellisesti pyydetyt tiedot. Varmistathan, että veloitustiliksi on valittu se käyttötili, jolta haluat, että merkintä tehdään. Vahvista lopuksi tapahtuma POP Avaimella tai omilla pankkitunnuksillasi.

Dokumentit

Rahaston nimi
Sijoitusrahasto POP Eurooppa
Rahastotyyppi
Syöttörahasto, jonka varoista vähintään 85 % on jatkuvasti sijoitettuna Sijoitusrahasto Säästöpankki Euroopan rahasto-osuuksiin (kohderahasto).
Perustettu
02/2005, Suomi
Salkunhoitaja
Johan Hamström / SP-Rahastoyhtiö Oy
Vertailuindeksi
MSCI Europe EUR Net Total Return Index
Osuuslajit
Kasvuosuudet
Minimimerkintä
20 euroa tai 20 euroa/kk
Hallinnointipalkkio p.a.
1,80 %*
Merkintäpalkkio
1,00 %
Lunastuspalkkio
1,00 %

*Sijoituskohteina olevilta rahastoilta peritään säilytysyhteisön palkkio voimassa olevan hinnaston mukaisesti 

 

Hinnasto
Rahastoesite
Rahastosäästämisen esite 
Toimeksiantojen toteuttamisperiaatteet ja toimeksiantojen käsittely
Toimeksiannon kulut
Puolivuosikatsaus 2023
Vuosikertomus 2022
Vuosikertomus 2021
Vuosikertomus 2020
Vuosikertomus 2019
Vuosikertomus 2018
Vuosikertomus 2017

POP Rahastoja hallinnoi Sp-Rahastoyhtiö Oy. Rahastojen historiallinen kurssikehitys ei ole tae tulevasta kehityksestä. Rahaston arvo voi nousta tai laskea. Rahastot eivät ole Sijoittajien korvausrahastosuojan eikä talletussuojan piirissä.

Reaaliomaisuusrahastoja hallinnoi UB Rahastoyhtiö Oy. Rahastosijoittamiseen liittyy aina taloudellinen riski. Aiempi tuottokehitys ei ole tae tulevasta ja sijoitetun pääoman voi menettää osittain tai kokonaan. Rahastot eivät ole Sijoittajien korvausrahastosuojan eikä talletussuojan piirissä.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä