Hyppää sisältöön
Lähimaksamisen kuva

POP Visa kortin käyttöpas

Lähimaksaminen

Lähimaksaminen on helppo tapa maksaa ostokset. Lähimaksamisella hoidat nopeasti, mutta turvallisesti ostokset ilman ainaista tunnusluvun näpyttelyä. Kaikissa POP Pankin uusissa Debit-korteissa on lähimaksuominaisuus. Lähimaksukortin tunnistat neljän kaariviivan muodostamasta symbolista. Lähimaksulla voi maksaa korkeintaan 50 euron suuruisessa kertaostoksessa.

Ostaminen verkossa

Kortilla maksaminen verkossa

Voit maksaa kortillasi kaikissa verkkokaupoissa, jotka hyväksyvät Visa-kortin maksuvälineenä. Jos käytössäsi on yhdistelmäkortti, voit valita maksatko Credit- vai Debit-puolella valitsemalla vastaavan korttinumeron.

Credit-korttinumero on pistotettu korttisi etupuolelle ja verkko-ostamisessa tarvitsemasi kolminumeroinen CVV-tunnus löytyy kortin kääntöpuolelta allekirjoituslaatikon vierestä.

Debit-korttinumero on painettu korttisi kääntöpuolelle vasempaan alakulmaan ja verkko-ostamisessa tarvitsemasi kolminumeroinen CVV-tunnus löytyy heti korttinumeron perästä.

Verkko-ostamisessa käytetään yleisesti Credit-ominaisuutta, koska pitkä maksuaika helpottaa ostojen ja maksutapahtumien seurantaa. Lisäksi verkkokaupasta ostetuiden tavaroiden toimitusaika vaihtelee, ja Credit antaa mahdollisuuden vastaanottaa tavara ennen kun maksusi erääntyy.

Verkko-ostaminen kortilla tuo turvaa

Verkko-ostosten maksaminen kortilla kannattaa. Nimittäin jos kauppias ei esimerkiksi toimita tilattua tavaraasi tai tilauksessasi ilmenee muita ongelmia, voit aina reklamoida asiasta kortin myöntäneelle pankille.  

Visa Secure -palvelu lisää verkossa maksamisen turvallisuutta. Jos verkkokauppa käyttää Verified by Visa -palvelua, tarkoittaa se käytännössä maksamisessa sitä, että korttisi tietojen syöttämisen jälkeen sinut ohjataan automaattisesti oman pankkisi verkkopalveluun ja maksutapahtuma kuitataan korttitietojen lisäksi myös pankkitunnuksillasi. Näin ostaminen on erittäin turvallista, koska kaikkien osapuolten identiteetti on varmistettu.

Muistathan aina verkossa asioidessasi noudattaa samanlaista varovaisuutta kun fyysisessäkin kaupassa.

  • Ymmärrät mistä/keneltä ostat eli kuka on myyjä

  • Tutustut ennen tilausta etukäteen tilaus- ja toimitusehtoihin, jotta ymmärrät mihin sitoudut

  • Varmistat, että sivuilta löytyvät peruutusehdot sekä asiakaspalvelun yhteystiedot , jotta tiedät kuinka toimia, jos tilauksen kanssa on jotain ongelmia

  • Käytät Visa Secure -palvelua, jos kauppias sitä tarjoaa

  • Varmistat, että maksamissivu on SSL-suojattu (https)

Toistuvaismaksut

Voit käyttää Visa-korttiasi myös verkossa toimivissa toistuvaismaksupalveluissa, kuten elokuvien, musiikin tai parkkeerauksen maksamisessa.

Ensimmäisellä kerralla korttitietosi varmennetaan usein Visa Secure -palvelun kautta pankkitunnuksillasi. Tämän jälkeen mahdolliset kuukausittaiset korttiveloitukset tapahtuvat automaattisesti.

Huomioitahan, että korttisi voimassaoloajan umpeutuessa palveluun tulee syöttää uuden korttisi voimassaoloaika.

Valuutan valinta, kun teet ostoksia tai nostat käteistä ulkomailla

Kun käytät luottokorttia ulkomailla, suosittelemme aina valitsemaan paikallisen valuutan eurojen sijaan. Maksaessasi paikallisessa valuutassa, pankki tekee valuuttamuutoksen puolestasi käyttäen Visan tukkukurssia ja POP Pankin valuuttalisää, mikä on määritelty hinnastossa. Jos vaihtaa valutaan euroiksi, voi kauppias veloittaa erikseen korvausta valuutanvaihdosta, se on usein kalliimpaa kuin maksaa paikallisessa valuutassa. Kaikilla korteilla voi myös nostaa paikallista valuuttaa paikallisista Visa-automaateista.

Luotto-ominaisuus on taloutesi joustava vararahasto

Kun kortissasi on Credit-ominaisuus, saat ostoillesi keskimäärin 40 päivää korotonta ja kulutonta maksuaikaa. Kun maksat koko Visa-laskusi saldon eli kaikki luottokortilla tekemäsi ostot pois eräpäivänä, ei sinulta veloiteta luottokorkoa eikä tilinhoitomaksua.

Jos valitset eräpäivänä maksettavaksi summaksi kokonaisvelkaa pienemmän summan eli päätät käyttää luotto-ominaisuutta ja lyhentää luottokorttivelkaasi osissa, veloitetaan luotolle jättämästäsi summasta hinnaston mukainen luottokorko sekä tilinhoitomaksu seuraavassa Visa-laskussa. Korkoa maksat siis vain silloin, kun käytät luottoa.

Luottoraja

Kun haet omaa korttiasi, valitset siihen luottorajan, joka on samalla myös korttisi käyttöraja. Voit tehdä kortillasi ostoksia luottorajaan asti. Jos korttisi luottoraja tuntuu liian pieneltä tai tarvitset esimerkiksi matkan takia korkeamman luottorajan, voit hakea luottorajaasi korotusta. Luottorajan korotuksesta veloitetaan hinnaston mukainen maksu.

Voit valita Credit/Debit -kortillesi luottorajan 2 000 - 10 000 väliltä. Visa Gold -kortin luottorajan voi valita 4 000 - 20 000 väliltä.

Minimilyhennys

Korttia hakiessasi valitset kortillesi minimilyhennysprosentin. Minimilyhennysprosentti tarkoittaa sitä osuutta kokonaisvelasta, joka erääntyy korottoman ja kuluttoman maksuajan jälkeen. Jos minimilyhennysprosenttisi on 100 %, on Visa laskusi erääntyvä loppusumma yhtä kuin kokonaissaldosi. Jos minimilyhennysprosenttisi on 10 % erääntyy eräpäivänä 10 % kokonaisvelastasi ja loppuvelka jää luotolle.

Voit aina itse päättää kuinka paljon maksat: koko velkasaldon, minimilyhennyksen vai jotain näiden väliltä.

Luoton todellinen vuosikorko

Tutustu Visa korttiluoton vakiomuotoisiin eurooppalaisiin kuluttajaluottotietoihin, josta löydät todellisen vuosikoron esimerkkilaskelman ja siihen vaikuttavat asiat.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä